dan  Dołączył: 11 Sie 2006
lipalipski napisał/a:
Szczerze mówiąc wolałbym 645D

Tez bym wolal. Wzialbym w leasing i zaczalbym kosic inna kase ;-)

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
dan napisał/a:
Gwiazdor, ale co jest zabrionione? Informacja o sprzecie do sprzedania w stopce?
Tak, o tym pisze.

zy  Dołączył: 29 Lis 2006
Gwiazdor napisał/a:
Alkoz, zorzyk, a to:
zy napisał/a:
SPRZEDAM: M80-200, A50/2, ProgramA; WKROTCE: A28/2.8, M200/4

was nie kłuje w oczy? Bo podobno zabronione?

Jesli nie wolno to prosze o potwierdzenie ktoregos z adminow. Kilka razy tak widzialem dlatego sie osmielilem, nie mam czasu na wlozenie wszystkiego do gieldy...

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Zy - daj sobie spokój z tym pytaniem adminów. Moim zdaniem, to oczywiste, że ze stopką robisz to, co uważasz za stosowne.

No wlasnie, nie wiem na jakiej podstawie Gwiazdor twierdzi, ze to nielegalne :-)

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Jakiś czas temu Zorzyk komuś kazał usunąć i na tej podstawie Gwiazdor prawdopodobnie wyraża swoją opinię.

Zorzyk to szalony moderator :mrgreen: Ja bym sie nie sugerowal jego dzialaniami :-P

zy  Dołączył: 29 Lis 2006
lipalipski napisał/a:
na tej podstawie Gwiazdor prawdopodobnie wyraża swoją opinię

to nie kwestia opinii tylko regulaminu

do wyjasnienia zawieszam stopke, nie lubie byc powodem konfliktow...

mysikrolik  Dołączył: 31 Sie 2007
W nawiązaniu do wdrażania FF
Może i wyrwę się jak "Filip z konopi" ale moim zdaniem, obserwując rozwój aparatów kompaktowych i nowych technologii tam testowanych, FF w niedługim czasie będzie tylko produktem (technologią) niszowym dla super profesjonalistów. Rekordy ilości pikseli na jednostkę powierzchni matrycy, należą już do kompaktów a "podgląd na żywo" też zaadoptowany został właśnie z kompaktów itd. To rozwój kompaktów, czyli masowo produkowanych aparatów, dyktować będzie zmiany technologiczne i sprzętowe, czyli tendencje się odwróciły. Wielkie, straszące swoimi gabarytami korpusy i obiektywy, przejdą powoli do lamusa...
Tyci, tyci... matryce zdominują, prędzej czy później i te coraz bardziej niszowe produkty o których tu tak zawzięcie dyskutujemy :-)

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
zy, mi to zupełnie nie przeszkadza, cokolwiek kto ma w stopce (poza wulgaryzmami itp.). A regulamin chyba tego nie precyzuje. Jest w ogóle jakiś regulamin?

ThomFoto  Dołączył: 07 Lis 2006
mysikrolik napisał/a:
W nawiązaniu do wdrażania FF
Może i wyrwę się jak "Filip z konopi" ale moim zdaniem, obserwując rozwój aparatów kompaktowych i nowych technologii tam testowanych, FF w niedługim czasie będzie tylko produktem (technologią) niszowym dla super profesjonalistów.
Tyci, tyci... matryce zdominują, prędzej czy później i te coraz bardziej niszowe produkty o których tu tak zawzięcie dyskutujemy :-)

to taki żart miał być. tak?

FF niszowe?

niszowe to wktórtce będą matryce aps-c.
FF bedzie standardem bo powrót do pełnej klatki jest nieunikniony. w puszkach profi FF standardem już jest w semi profi bedzie w ciągu roku.dwóch.

a "super profesjonaliści" nie na "jakimś tam FF pracują". FF to taka półka profi dla ludu.

wszelkie hybrydy. małpki itd pomijamy wogóle bo to nie to forum jest.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
ThomFoto napisał/a:
wszelkie hybrydy. małpki itd pomijamy wogóle bo to nie to forum jest

Dlaczego :?:

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
ThomFoto bez obrazy ale nie rób nam tu z forum pl.rec.foto.cyfrowej okej?

takie trolowanie na nudne tematy tylko marnuje transfer baz danych :)

plwk napisał/a:
ThomFoto napisał/a:
wszelkie hybrydy. małpki itd pomijamy wogóle bo to nie to forum jest

Dlaczego :?:

bo malpkę sie bierze i foci a o lustrach sie najpierw dyskutuje a potem foci :-D .

[ Dodano: 2007-12-01, 18:05 ]
guerilla napisał/a:
ThomFoto bez obrazy ale nie rób nam tu z forum pl.rec.foto.cyfrowej okej?

takie trolowanie na nudne tematy tylko marnuje transfer baz danych :)

jeśli dla Ciebie temat FF w pentaxie jest nudny to nie obraź sie ale to Twój problem.a po za tym nie ma przymusu czytania każdego wątku więc spoko. każdy znajdzie coś dla siebie.

Andresito  Dołączył: 02 Lip 2007
ThomFoto napisał/a:
jeśli dla Ciebie temat FF w pentaxie jest nudny to nie obraź sie ale to Twój problem.

No cóż, dla mnie jest to dość nudne ;-)
Bez obrazy, ale po co mi "amatorowi bez wyobraźni" FF? Fajowo, to mieć D40 jak dla mnie :-B .
FF będzie standardem? Jakoś wątpię.
Czy Pentax wypuści FF? Może kiedyś.
mysikrolik ma rację, wszystko idzie do kompaktów.

ClicoFantastico  Dołączył: 14 Paź 2006
ThomFoto napisał/a:

jeśli dla Ciebie temat FF w pentaxie jest nudny to nie obraź sie ale to Twój problem.a po za tym nie ma przymusu czytania każdego wątku więc spoko. każdy znajdzie coś dla siebie.

ThomFoto, wygląda na to że jedyną osobą w tym wątku która potrzebuje FF, jesteś Ty (albo tylko wydaje Ci się że potrzebujesz :mrgreen: ).

PS
Dla mnie też temat FF w Pentaxie jest nudny <zieeeew>

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
ThomFoto napisał/a:

a super profesjonaliści nie na jakimś tam FF pracują. FF to taka półka profi dla ludu.

no BA!!

na APS-C robią lamusy szeroko pojęte
na FF robią pro ludowi
a na średnim robią pro arystokraci
a na średnim cyfrowym ci z rodowodem z 12 wieku jeszcze
a na dużym i ściankach skanujących robią tylko królowie i ich rodziny
artyści i studenci oczywiście używają przeterminowanych c-41 i pan100&400 bo są głodni i mają gruźlice
a super profesjonaliści nie robią zdjęć tylko piszą na forum i listach dyskusyjnych :D

uf, to ja należę to tych trzecich, ostatnich i jestem lamusem naraz

guerilla napisał/a:
ThomFoto napisał/a:

a super profesjonaliści nie na jakimś tam FF pracują. FF to taka półka profi dla ludu.

no BA!!

uf, to ja należę to tych trzecich, ostatnich i jestem lamusem naraz

Skoro tak twierdzisz. nie śmiem zaprzeczać. ;-)

a wracając do tematu. najlepsze stałki do k10D to nadal są 31,77 i 43 limited. jedyną ich wadą jest wolny AF ale wynagradzają to jakością.

coz za pasjonujacy watek...

guerilla, pokaz lepiej jakies nowe foty, moga byc z tymi stadami panienek, ktorych nie dajesz rady zagospodarowac (fotograficznie rzecz jasna!).

gator  Dołączył: 24 Kwi 2007
guerilla: dawaj foty

Skocz do: