tomek969  Dołączył: 21 Paź 2007
Opatrzność czuwała,nie widziałem :-D

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
hm, w sumie to szkoda trochę, że nie wiem, o czym mówicie, bo, hehe, nie mam telewizora :mrgreen:

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
Nawet ja to oglądałem... 8-)
Swoją drogą, wśród amerykańskiej polonii TVN24, czy iTVN raczej nie jest niszowy...

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
Znacie dokładną godzinę kiedy leci reklama K10D? Bo nie chce mi sie ślęczeć przed telewizorem. :lol:

A Playboya to... chyba pierwszy raz w życiu kupię.

tomek969  Dołączył: 21 Paź 2007
Wczoraj była ok 18.30 , przed skanerem politycznym.

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
te reklamy to element rewolucyjnego marketingu pentaksa zapowiadanego jakiś czas temu na jesień tego roku ;-) ... ale, mówiąc poważnie, nie ma co sie dziwić, że reklamują "starą" puszkę, bo nowej nie ma, a święta i mikołajki za pasem i jest szansa podgonić ze sprzedażą - oczywiście, o ile aparaty będą dostępne w sklepach ;-) :mrgreen: ;-)

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
cypis napisał/a:
element rewolucyjnego marketingu pentaksa zapowiadanego jakiś czas temu

no fakt to juz rewolucja!!!
reklama w tv i prasie a na dodatek u nas w saturnie pojawil sie da 50-135 :shock: :shock: :shock:

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Rewolucja, to będzie wtedy kiedy reklama JSS pojawi się w prasie kobiecej - tak jak Olympusa w Wysokich obcasach [prawie z krzesła spadłam jak to zobaczyłam].

forestowy
[Usunięty]
lipalipski napisał/a:
Co mierzy wskazany ranking? Ja pokazałem wyniki oglądalności. Poza tym ranking pokazuje same kanały niszowe/tematyczne.

Rozróżniam pojęcia: niszowe i tematyczne. TVN24, Discovery niszowe dla mnie nie jest, podobnie jak BBC News i inne. Niszowa to jest Tv Trwam i Radio Maryja :mrgreen:

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
forestowy napisał/a:
Tv Trwam i Radio Maryja
forestowy, na tym forum przyjęło się, że nie nawiązujemy do polityki ani nie mówimy o niej

;-)

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
forestowy, to bardzo dobrze, że rozróżniasz. Dzięki tej umiejętności, wynikającej z wiedzy na temat tego co znaczy niszowy, a co tematyczny, zapewne wiesz także, że programy TV wskazane w tym rankingu są zarówno tematyczne, jak i niszowe.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
perl napisał/a:
nie nawiązujemy do polityki

ani do religii :-)

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
A ja mam wrazenie, ze niektorzy nie bardzo widza roznice miedzy niszowy a malo popularny.

Bo TVN24 pod jakimis tam wzgledami jest niszowy, i niezbyt popularny.
A Radio Maryja, jest z pewnoscia niszowe, ale za to bardzo popularne.

dan napisał/a:
A Radio Maryja, jest z pewnoscia niszowe, ale za to bardzo opularne.

Nie tak znowu popularne. Takie wrażenie wynika z tego, że jako jedyne medium w Polsce stworzyło wokół siebie ruch społeczny. Ponadto ruch ten jest dobrze zorganizowany i dość prężnie, jak na polskie warunki, działający.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
lipalipski, szczerze mowiac to nie wiem jak stoja w rankingach stacji radiowych. Wydawalo mi sie, ze niezle.

Wśród stacji ogólnopolskich prowadzi RMF z udziałem w rynku ~27%, dalej Zet ~22%, PR1 ~15%, Trójka ~7% i dopiero Radio Maryja z ~3-4% udziałem. Dalej jest PR2 i Radio Bis. I to już wszyscy ogólnopolscy nadawcy radiowi, korzystający z tradycyjnego nośnika, czyli fal radiowych.

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
mygosia napisał/a:
Rewolucja, to będzie wtedy kiedy reklama JSS pojawi się w prasie kobiecej - tak jak Olympusa w Wysokich obcasach [prawie z krzesła spadłam jak to zobaczyłam].

Olympus w "Wysokich Obcasach" to strzał w 10tkę. Głównym odbiorcą aparatów olympusa (kompaktów i lustrzanek) są kobiety. Często znajome proszą mnie o pomoc w wyborze aparatu. Zabieram je wtedy do jakiegoś molocha z dużym wyborem aparatów i pytam który im się najbardziej podoba. Odpowiedź jest zawsze ta sama: Olympus. Te aparaty mają w designie coś takiego co przyciąga kobiety, nie mam pojęcia co. To pewnie jak z "tyłeczkiem" Audi TT. Ja nie trawię obłych kształtów tego "bolida", a kobietom aż oczy się świecą na jego widok. Cóż, inne planety ;-)

[ Dodano: 2007-12-04, 17:09 ]
właśnie Pentax życzył: stabilizacji pogody w TVN24 (o 17:06). Na koniec dodali "Pentax to pasja" i tu mieli rację.

pkosela  Dołączył: 25 Lip 2006
Rzeczywiście, fajna ta reklama :D
Pentagram napisał/a:
Na koniec dodali "Pentax to pasja" i tu mieli rację.

Trudno się nie zgodzić :) Tylko szkoda, że jak to bywa z pasjami, czasu wiecznie na nie brakuje...

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
mygosia napisał/a:
perl napisał/a:
nie nawiązujemy do polityki

ani do religii :-)

To RM ma coś wspólnego z religią? :evilsmile:

cytrus  Dołączył: 02 Wrz 2007
jaad:
Jest wiele rodzai (ów?) religii na świecie...RM to tylko jeden z nich...inna sprawa, że kontrowersyjny
A tak a propos rzeczywistego tematu tej części forum - to bardzo fajnie, że Pentaxa powoli zaczyna być widać..
A w Krakowie TVN24 jest mocno popularny.

Skocz do: