rzulto!!
rzulto!!
nikon, fufu, oly
Coś Cześ wspominał, że będzie w styczniu.dan napisał/a:W specyfikacji nie ma nic o mocowaniu Pentaksa
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
rzulto!!
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
argawen napisał/a:Na razie zapomnij o HSM do Pentaxa.
rzulto!!
igorkrupa napisał/a:A to niby czego... moim zdaniem jest to realne i bylo by to dobre posuniecie Sigmy w strone Pentaxa... nie rozumiem mentalnosci czemusz to dla nikona robia dla canona robia dla olympusa robia a dla pentaxa nie nie wiem w czym tutaj jest problem mocowania do napedu mamy? wieec?
Cześ napisał/a:50-150/2,8 oraz 70-200/2,8 Macro, oba bez HSM, mają się pojawić w polskiej dystrybucji w lutym.
Cześ napisał/a:Tydzień temu rozmawiałem z osobą bezpośrednio odpowiedzialną za Sigmę u polskiego dystrybutora. Japończycy nie przewidują w najbliższym czasie wprowadzenia napędu HSM dla Pentaksa. Powtarzam to już po raz kolejny na tym forum. Czemu tak jest - nie wiadomo, skośni się nie tłumaczą.
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
"Powinniśmy szanować poglądy religijne naszych bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia, do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, ze jego żona jest piękną kobietą , a dzieci są bardzo mądre" H.L.Mencken
LDevil napisał/a:Dodatkowo jeżeli chcesz wyprodukować obiektyw z napędem ultradźwiękowym, który dodatkowo będzie miał napęd autofokusa ze srubokręta, to nie możesz zastosować silnika pierścieniowego, tylko jakiś inny mniej wydajny typ.
Tego ostatniego nie jestem na 100% pewien (muszę poszukać odpowiedniego postu na forum dpreview).
K-5IIs, K-5, K10D+D-BG2+KatzEye+0-ME53
DA10-17/3.5-4.5, DA12-24/4, FA31/1.8 Limited, FA35/2, FA43/1.9 Limited, FA50/1.4, FA77/1.8 Limited, DFA100/2.8 Macro, DA*200/2.8
AF-540 FGZ