PiotruśP  Dołączył: 09 Sty 2007
mygosia, proces agitacji już się rozpoczął ;-) .

cypis napisał/a:
;-)
Wow :mrgreen: .

19.

20.

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
18. świetne. To przekrzywienie dodało dynamizmu w skądinąd statycznej scenie.
19. Głębia ostrości chyba trochę za mała. Przydałoby się, żeby kwiatek tez był ostry.
20. Fajny pomysł.

djack, dziękuję za wizytę i pozostawienie śladu po tej wizycie ;).

Powiem szczerze, że trochę jestem zawiedziony odzewem. Pi razy oko 300 odwiedzin i 7? komentarzy. Szkoda, bo naprawdę byłem ciekaw Waszych ocen. Mam wrażenie, że gdybym zapytał o to jak poprawić WB to komentarzy byłoby więcej ... trudno. Na zakończenie cyklu "łączmy się w pary, kochajmy się", dwa zdjęcia ... tym razem normalne, znaczy WB normalny:

21.

22.

I ostatnie zdjęcie ... kompozycja na tej fotce pewnie leży ... ja tego nie potrafię ocenić, bo lubię to zdjęcie.
23. Z cyklu "fotograf rodzinny, czyli byłem gościem i robiłem zdjęcia".

That's all folks.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
PiotruśP, jakby było cos skopane, to od razu by sie malkontenci przyczepili i marudzili :-)

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
PiotruśP, ja bym cos napisal gdyby to nie byly foty slubne ;-)

dżejpi  Dołączył: 04 Paź 2007
PiotruśP, ślubowałem w ubiegłym wieku, stąd i patrzenie inne. (ślub dla mnie, to związek dwojga). To para, która ma być ;-) (na zawsze). Z tych fotek do mnie dociera jednostka, rozdział (kraty), "olewanie". Kolory fajne (nawet te przebarwione), plener też.
Tak to widzę, pewnie za wcześnie się urodziłem. :oops:
A może to taka moda, tylko ja do tyłu :?: :!:

A teraz i celebracja rozwodu w modzie.... a co mnie tam.... :-B
Dobrze, żeś tylko pstrykał (w/g mnie dobra robota)

dan, następnym razem namówię młodych na ślubne street foto ;-) .

dżejpi, mam też kilka fotek gdzie się całują/przytulają, ale takich zdjęć w sieci jest groma. Zapewniam Cię, że Ci młodzi o rozwodzie nie myślą :-) ;-) .

mygosia, jak zwykle trafna puenta :-) .

PiotruśP, ja nie przepadam za zdjeciami slubnymi, bo jak dla mnie tylko mlodzi na nich sie zmieniaja ;-) Kadry, ujecia, pozy, pomysly - mam wrazenie, ze u wszystkich jest to samo ;-)

Lubie zblizenia twarzy mlodych, kiedy patrza na siebie, kiedy sie przytulaja, caluja, a nawet obmacuja (ale tak szczerze, a nie udaja). Nie lubie tych wszystkich przyglupich scenek - mierza mnie.

Co do koloru - w przypadku zdjec slubnych jest dla mnie zupelnie zbedny. Za to czarno-biel podkresla donioslosc chwili - jest zaje.biscie elegancka. Czarny frak mlodego i biala suknia mlodej wychodza czysto, bez skazy, a jednoczesnie zdecydowanie podkreslaja ten wieloznaczeniowy kontrast miedzy silnym mezczyzna w czerni i niewinna kobieta w bieli.

Moj slub bedzie na pewno robiony srednim - 6x6 albo 6x7 (kwadrat swietnie nadaje sie do fotografowania par) i pewnie neopan, bo pieknie oddaje glebokie czernie i jednoczesnie jest niesamowicie czysty w swiatlach (aksamitna skora), nie gubiac w nich szczegolow. Z tego bedzie gora 30 odbitek na barycie dla mnie i dla zony, a reszta dostanie wydruki BW.

:-P

Mniej-wiecej o taka tonalnosc mi chodzi:

Marcinicus  Dołączył: 30 Gru 2006
PPodobają mi się 16 i "prawa" 17. Jeżeli chodzi o kolory - jak dla mnie są zbyt przygaszone - jakby "wyprane", no ale jeżeli tak chcieli młodzi - ok.

Dzięki wszystkim za komentarze.

dan, masz fajny pomysł na zdjęcia ślubne. Niestety u mnie z różnych powodów taki pomysł raczej nie przejdzie :/. A co do odgrywania scenek to tak po cichu przyznam Ci rację :-) . Teraz mi również wydaje się to sztuczne ... choć nadal naturalniejsze od studia i wstawek z szopa. ... a w tym konkretnym przypadku tak chcieli młodzi i takie zdjęcia dostali.

Jedno zdjęcie "zapchajdziura", czyli proszę o komentarz żeby przeskoczyło na 3 stronę :).

22.

To z pinhola? :shock:

Cytat
To z pinhola? :shock:
Tak :-P :mrgreen: .

... z kita :)

PiotruśP napisał/a:

Eee... w takim razie drzewo powinno byc ostre :-P

dan napisał/a:
PiotruśP napisał/a:

Eee... w takim razie drzewo powinno byc ostre :-P
dan, to była opona ... opona powinna być ostra z kita. Drzewa robione kitem wychodzę nieostre, ZAWSZE! :-P .

Na razie pinhola Wam oszczędzę :-P - czytałem w wątku o sChabówce, że macie dość pinholi. Trochę później będzie :).

23

24

Ilford PAN400@1200

[ Dodano: 2008-03-11, 23:30 ]
Ciąg dalszy.

25.

APX400@1600

[ Dodano: 2008-03-17, 23:13 ]
OK zdjęcia bez ludzi nie bałdzo, no to spróbujemy z ludźmi :). Dodam tylko jeszcze, żę zdjęcia powyżej robione były w centrum Łodzi - to tak przy okazji zdjęć lipalipski'go z B-stoku ;-) .

Zawsze po pracy zamiast tramwajem, dreptam pieszo około 3 km ulicami Łodzi:
26.

27.

28.

29.

Ilford Pan 400@800+xtol 1+1

No to jak, będę ze mnie ludzie?

PiotruśP napisał/a:

No pewnie :-)

Podoba mi sie pies i 27.

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
PiotruśP napisał/a:

Ale czarni :P

milo napisał/a:
Ale czarni :P
Od biedy może być :).

dan, senkju.

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
PiotruśP napisał/a:
czytałem w wątku o sChabówce, że macie dość pinholi.
Wypraszam sobie ;-) To fisiajów mamy dosyć :-D

Lubię bramy, z ostatniej serii najbardziej podoba mi się 23, ale cała seria jest dobra, trzyma poziom :)

Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
27. Światło słoneczne się fajnie rozlewa po klatce, dosłownie gęsty koktajl fotonowy.

Polar  Dołączył: 12 Mar 2007
Emocjonalnie to trochę jestem związany z tymi miejscami i może wpływać to na moją ocenę ale jak miałbym wybrać coś z ostatniej serii to zdecydowanie nr 26 bo to zdjęcie będzie aktualne również za parę lat i tak samo będzie się je wówczas oglądać.

Skocz do: