perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
awakqwq napisał/a:
58mm x 1,5 =87 mm tak lepiej?

czyli takie cyfrowe 85/1.4 sporo jest osób, które przy portrecie wspomina o tej ogniskowej.
o, to tak jak mój Helios 58mm 44k f/2 na cudny bagnecik

hihi

[ Dodano: 2007-12-17, 16:43 ]
a ja takie pytanko mam.

Tutaj taki ładny bagnecik widać:

Wszystko by było spoko, można by przyjąć, żen bagnecik jest do osłony przeciwsłonecznej, gdyby nie to, że jest srebrny, za bardzo odstaje i przypomina trochę bagnet K (to ostatnie to może jednak trochę na wyrost stwierdzenie).

Czy to nie jest tak, że automatycznie wsadzili bagnet jeszcze z przodu, który jednocześnie jest bagnetem do zamocowania osłony przeciwsłonecznej i do odwrotnego zamocowania obiektywu w korpusie?
Dobrze kombinuję?

Tylko - 2 listki powinny być charakterystycznie 'ścięte'. Tymczasem wszystkie 3 kończą się łagodnie.
Ale mimo wszystko, za brzydki ten bagnet, jesli mialby sluzyc tylko do zamocowania samej oslony.

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
perl, tak to bagnet - pozwala zamontować dwa korpusy z obu stron obiektywu jednocześnie. dzięki temu można zrobić zdjęcie matrycy w celu sprawdzenia poziomu zabrudzenia :mrgreen: ;-)

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
argawen napisał/a:
A co ma jedno do drugiego ?

Np to, ze plesniaki sa na film i nie maja AF-a ;-)

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
Cytat
Ale mimo wszystko, za brzydki ten bagnet, jesli mialby sluzyc tylko do zamocowania samej oslony.

"Na żywo" wygląda fantastycznie. Naprawdę. Jeśli zdecydują się wypuścić wersję SL II, to pewnie będzie cały czarny, ale moim zdaniem te srebrne dodatki bardzo pasują.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
dan napisał/a:
ze plesniaki sa na film i nie maja AF-a ;-)
Trzeba było tak gadać od razu :-) .

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
awakqwq :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
perl, teraz się pisze Żaba :-P
No co a nie da się :-> Da się :mrgreen:

Wracając do tematu - Lanthara właśnie wyekspediowałem do Kalifornii... Trudno, poczekam na nową serię - mam czym zdjęcia robić... ;-) Przez głowę przeszło mi jeszcze zamówienie ze sklepu, bodajże z Malezji, ale jak tam by mi przyszło odsyłać... Zobaczymy teraz, czy zwrot kasy pójdzie gładko, bo spodziewam się kolejnych niespodzianek... :evilsmile:

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
jaad75, a ta nowa seria Lanthara to pewna juz?

Nie wiem, ale skoro zrobili 40 i 58 SL II, to tym bardziej mogą zrobić nową wersję kultowego 125... Taką mam przynajmniej nadzieję...

[ Dodano: 2008-01-03, 00:02 ]
Mały update:
Dzisiaj dostałem zwrot kasy - także obyło się bez spodziewanych problemów...

Skocz do: