jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
FA 28-70/4AL
Ile mozna dac za obiektyw jak w temacie? Jest uzywany ale w stanie bardzo dobrym, moge dostać na niego 3 miesiace gwarancji i jeszcze przesyłka za free...

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
250-330zł Mniej, to już naprawdę dobra okazja. Więcej to już raczej przepłacone, patrząc na obecne ceny na wtórnym rynku.

szczypiorrr  Dołączył: 10 Sie 2007
matb, ale wysyp tych 28-70-tek ostatnio, co? Przyznaj się ile dałeś za swojego?

350 z przesyłką + 3 miesiące gwarancji

kwarc  Dołączył: 25 Kwi 2006
myślę że to uczciwa cena -sam dałem dokładnie tyle dwa lata temu :->

[ Dodano: 2007-12-17, 23:32 ]
poniżej 300zł to faktycznie okazja -szkło jest OK

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
szczypiorrr, 300 :-P

Łe a juz myślałem, że sporo przepłaciłeś i teraz melancholijnie spoglądasz jakludzie się za 200 zł obkupują ;-)

StarskiPL  Dołączył: 23 Wrz 2007
Hmm przydałoby mi się takie uniwersalne szkło. Będę polować.

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
szczypiorrr napisał/a:
matb, ale wysyp tych 28-70-tek ostatnio, co? Przyznaj się ile dałeś za swojego?

bo 16-45 zaczynają chodzić za przyzwoite ceny.. za 1200 leży na allegro i nikt nie chce przygarnąć..

A ja juz moj odeslalem. Na zdjeciach i w opisie wygladal ladnie tylko nikt nie napisal o rysach na soczewkach... I nie mam tego szkla :cry: :cry:

I w zwiazku z tym chetnei taki przygarne... jakby ktos cos wiedzial...

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
jacekh napisał/a:
A ja juz moj odeslalem. Na zdjeciach i w opisie wygladal ladnie tylko nikt nie napisal o rysach na soczewkach... I nie mam tego szkla :cry: :cry:

I w zwiazku z tym chetnei taki przygarne... jakby ktos cos wiedzial...

jeśli na przedniej soczewce, to trzeba się w z tym pogodzić. Niestety to szkło jest tak skonstruowane, że nie widzialem jeszcze egzemplarza bez rys na przednim szkle:)

co oczywiście i jak zwykle zupełnie nie robi żadnej róznicy na zdjęciach, nawet w 10mpx z K10D.

StarskiPL  Dołączył: 23 Wrz 2007
Ja widziałem dziś bez rys na przedniej soczewce. Niestety jutro go oddaje - pierścień ogniskowej szura a w środku sporo kurzu i duży paproch (albo grzyb)

a ja wlasnie kupilem od kogos z forum... Czekam aż dojdzie...

A ja się właśnie biję z myślami, czy nie sprzedać swojego świeżego nabytku. Tak zachciało mi się jednak trochę więcej światła i spoglądam łakomym wzrokiem na Tamrona 28-75 2.8. Nie wiecie czy z Czesiem na Tamrony też można się dogadać (chociaz i tak ma najtaniej)?

Skocz do: