rafalf  Dołączył: 08 Cze 2007
Właśnie sprawdziłem u siebie i w folderze magazynu Outlooka jest jeszcze plik Pop3uidl.dbx Wyglada na to że tam trzyma ustawienia kont, więc powinny się przenieść razem z mailami.

plwk wyżej napisał gdzie jest książka adresowa.

No to może spróbuj zainstalować system na nowym dysku, ale nie formatuj po skopiowaniu danych na razie partycji systemowej starego dysku. Jeżeli okaże się że coś się nie przeniosło, to próbuj wtedy uruchomić się jeszcze ze starego dysku i wtedy odpalić Outlooka żeby ewentualnie wyeksportować konta.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Najpierw sobie skopiuj pliki z listami i książkę adresową i dopiero potem odpalaj

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
wlasnie probowalem...
ksiazke adresowa wyeksportowal
ale maile nie... - blad mapi

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Maile sobie skopiuj i po reinstalacji systemu zaimportujesz

hamster  Dołączył: 11 Paź 2006
jak uda ci się zrobić backup poczty i innych tam, to spróbuj tylko na starym dysku przeinstalować windę bez formatowania i jakiegokolwiek kasowania. Kiedyś tak udało mi się zrobić tylko szczerze nie pamiętam czy to był windows xp czy 98.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Odzyskiwanie poczty Outlook Express:

w starym systemie:
- zrób kopie całego katalogu "Dane aplikacji\.....coś tam \ OutlookExpress\" (w XP znajduje się gdzieś w profilu użytkownika) na inny dysk twardy albo na CD albo DVD albo spakuj zipem, albo wszystko na raz ;-)

w nowym XP:
- zrób 2 partycje - jedna mała (np.20 GB) na system i aplikacje, druga na dane
- po zainstalowaniu poprzestawiaj zmienne systemowe, katalogi temp/tmp, plik wymiany, katalogi z danymi w poszczegolnych alikacjach włąśnie na ten drugi dysk - windows ładuje wszystko do "Documents and Settings", w związku z czym szybko wypełni sie śmieciami) ale to robisz sukcesywnie
- konta pocztowe w OE trzeba założyć ręcznie
- umieść gdzieś (na dysku innym niż systemowy ) skopiowane "Dane aplikacji\...." w jakimś sensownym miejscu, np w katalogu \Poczta\.
- uruchom OE i pokaż, że Twoja poczta znajdyje się właśnie tam, gdzie ty chcesz, a nie tam, gdzie wymyślił Bill:
OE menu Narzedzia/Opcje/Konserwacja/Folder magazynu/" być może najpierw trzeba to ustawić a potem skopiować (dawno tego nie robiłem). Ale w ten sposób wszystko masz ze starego w nowym

[ Dodano: 2007-12-20, 21:14 ]
Acha - dobrze pilnowac, aby poszczególne foldery z wiadomościami nie były większe niż 200 MB (wielkie foldery potrafi zgubić)

zorzyk, - wszystko pieknie tylko na starym systemie wiekszosc operacji kopiowania przenoszenia jest niemozliwa..... :evil:

1. Zrobiłeś naprawe instalacji?
Zabootuj się z płyty XP i wybierz naprawę, a nuż dostaniesz dostęp.

2. A masz dostęp do linii komendy? znaczy Start/Uruchom ? To może możesz się przełączyć na inny dysk? To jak byś miał na CD np. Windows Commander to jesteś w domu - możesz kopiować....

[ Dodano: 2007-12-20, 21:22 ]
Coś sie porobiło z profilami. Spróbuj jeszcze zalogować się na konto "administrator". Możesz?

zorzyk, - narazie leci nowa instalka na nowym dysku... - zainstaluje G antywira i podlacze stare dyski
skan wszystkiego :evil: a potem postaram sie skopiowac reszte maili...

No i dobrze - będziesz miał system, to zobaczysz stary dysk i pliki. Ale zanim podłaczysz stary dysk, to zamontuj antywirusa z monitorowaniem w czasie rzeczywistym, żeby to coś, jeżeli istnieje, zostało wyłapane.

ten G-data internet security jest chyba dobry....
wlasnie przypominam sobie ze chyba po opuszczeniu gry cos zaczynal krzyczec....
ale nie pomne co...... :roll:

Wiesz, Marcinie, że jestem ulubieńcem Kasperskiego ;-)

fanmario  Dołączył: 22 Paź 2007
G-data miałem przez 6 -mcy i mogę się wyrażać tylko pozytywnie, nie jest tak ciężki jak norton i ma dwa silniki. Kasperski też dobry a nawet bdb. Teraz używam IOLO od System Mechanic,. Bardzo lekki i szybki skaner. Od kilku lat nie kupuję antywirusów, korzystam z wersji promocyjnych i od czasu do czasu skanuję Kasperskim lub Pandą wersjami on-line. Z reguły czysto, wirusów zero, czasami jakieś robaczki, ale od tego jest Ad-aware .
Wymontuj dysk i zrób kopie Documents and Settings na innym kompie i słuchaj Zorzyka . Ja reinstaluję windę raz na 1,5 roku działającą często stabilnie tylko dla higieny. Ale zanim do tego doszedłem zdażało mi sie to robić kilka razy w tygodniu ;-) . Powodzenia

No dobra - czy jest jakas szansa na skopiowanie danych kont mailowych ?

[ Dodano: 2007-12-22, 13:08 ]
kurna nie moge odnalez maili !!!!!!
w podanych lokalizacjach ich nie ma !!

Gdzieś musżą być - szukaj "dane aplikacji" i głębiej w podkatalogach....

zorzyk, - naprawde szukam.... :roll:

Uruchom Outlook Express - idź do menu Narzedia / Opcje / zakładka Konserwacja / klawisz Folder magazynu. Tam zobaczysz gdzie jest obecnie, i możesz wskazać nowe polozenie katalogu z wiadomosciami (kopie masz na boku ze starego).

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Fafniak, zorz zle Ci podal sciezke.

Szukaj tutaj:

(Dysk na ktorym masz system):\Documents and Settings\(nazwa konta)\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\{katalog oznaczony ciagiem cyfr i liter}\Microsoft\Outlook Express\

[ Dodano: 2007-12-22, 13:46 ]
Pamietaj o tym, ze standardowo folder "Ustawienia lokalne" jest ukryty. Musisz miec wlaczone pokazywanie ukrytych i systemowych, zeby sie do niego dostac.

zorzyk, - nie no jest jakas afera......
folder na starym dysku w ktorym powinno byc kupe podkatalogow i miedzy innymi wszystko z outlooka jest wedlug nowego systemu pusty i mam zabroniony dostep do niego....

zalamka

[ Dodano: 2007-12-22, 13:49 ]
dan, - ale na starym dysku folder z nazwa konta jest PUSTY !!!!

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Fafniak napisał/a:
dan, - ale na starym dysku folder z nazwa konta jest PUSTY !!!!

:shock: :roll:

ale opcja :-/

Skocz do: