jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
  Karta i PayPal
Założyłem konto na paypal-u ale to diabelstwo nie chce przyjąć mojej karty. Czy są tam jakieś oraniczenia? Czy przyjmują karty tylko wybranych banków czy wszystkie byle VISA?
Nic w ich pomocy nie znalazłem a centrum obsługi podaje dość sprzeczne i niejasne informacje.
Ktoś wie coś na ten temat?

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Czy to karta kredytowa czy debetowa? Bo jesli debetowa, to chyba tylko z Inteligo ci przyjme.

dz.

No debetowa, bankomatowa czy jak ja zwał, Wydana przez PKO BP. I nie przyjmuje...

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Przyjmie każdą kartę pod warunkiem, że jest to karta "wypukła", tzn. nr karty i dane są wytłoczone, a nie tylko drukowane.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
dzerry napisał/a:
to chyba tylko z Inteligo ci przyjme

Z Inteligo na pewno :-)

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Zdano napisał/a:
tzn. nr karty i dane są wytłoczone
i to dość wyraźnie, jacekh, karta, o której piszesz to pewnie visa electron

no właśnie, na poprzedniej miałen napisane VISA ELECTRON, na tej juz nie - tylko VISA, poprzednie wazne bły rok, ta ma ważność 4 lata, poprzednia miała nadrukowany nr, ta ma już delikatne tłoczenie

dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006
"Wypukłe" karty PKO BP to np. MasterCard silver (kredytowa).
Komplet informacji na infolinii banku.
jacekh napisał/a:
ta ma już delikatne tłoczenie

W stosunku do tej VISY "wypukła" ma góry i doliny.

fanmario  Dołączył: 22 Paź 2007
Możesz też korzystać z wirtualnej karty elektronicznej.
Wygląda to tak Twój bank przydziela Ci numer karty , karta jest powiązana z Twoim kontem, zasilasz kartę przed płatnością, i pędzisz na zakupy w sieci. Metoda to o tyle bezpieczna , że bez potrzebnej kwoty nie będzie autoryzacji, czyli nie ma kasy nie ma płatności i nikt Ci jej nie wyczyści .
Metoda druga, złóż wniosek o kartę kredytową w Twoim banku i płać przez PayPal. Na eBay i zakupy w większości sklepów zagranicznych super.

No to chyba nici z zakupówna e-bayu... Z moimi docodami to o kredytówce moge pomarzyć, zresztą nawet nie bardzo chciałbym taką mieć...

bossini  Dołączył: 23 Sty 2007
Polecam mBank. Załóż konto i wystąp o eKartę (wirtualną) Bezpieczne zakupy i wygoda. PayPal ją łyka :-B Wiem, bo sam mam.

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
Ja mam Allekartę - twór powstały w wyniku szatańskich konszachtów BZ WBK z Alledrogo ;-) - ważna 4 lata, delikatnie tłoczona, płatnicza, bez kredytów ale działa w PayPal'u. W sumie polecam. BZ WBK nie jest taki znów straszny jak go malują, a za kartę, założenie i prowadzenie rachunku nie płaci się ani złotówki (małym druczkiem jest napisane, że trzeba w ciągu pierwszego pół roku przeprowadzić za pomocą karty minimum 3 transakcje na kwotę łączną chyba 300 zł i wówczas wydanie karty jest gratis). Do używania karty zachęca program lojalnościowy - PayBack - za wydane złotówki zbiera się punkty (za regulowanie prowizji z Allegro za pomocą Allekarty dodatkowo ilość punktów jest dublowana). Jeśli otworzymy rachunek za pomocą wniosku ze strony Allegro lub PayBack to od razu dostajemy 500 pkt. Po 2 latach niewielkich ale dość częstych transakcji za pomocą Allekarty uzbierało mi się wystarczająco punktów na fajną diodową lampeczkę rowerową ;-) (wartość rynkowa około 50zł).

[ Dodano: 2007-12-28, 23:36 ]
bossini napisał/a:
Polecam mBank. Załóż konto i wystąp o eKartę

Też polecam, a w nawiązaniu do zbierania punktów - polecam założyć konto w mBanku za pomocą wniosku na stronach PayBack - od razu gratis 500pkt ;-)

Dzieki za rady.Ale kurde nie chce mi sie zmieniac banku. Jestem klientem od 10 lat, mam tam juz jakąś historie, drobne ułatwienia wiec zaczynac w innym banku od ) to nie bardzo mam ochote...

Marudny jestem, wiem o tym...

Nie musisz zmieniać banku. Konto w mBanku również jest bezpłatne - a jego największą zaletą jest duże rozpowszechnienie wśród handlujących w sieci - wpłaty w obrębie mBanku są rzeczywiście błyskawiczne niezależnie od pory dnia, dnia tygodnia, świąt... Bardzo przyspiesza to transakcje :-) [czyt. skraca oczekiwanie na nowe szkiełka :-P ].

A ja nie oryginalnie polecę też mBank. Załóż jako konto dodatkowe, obsługa przez net, płatności po 50 gr, za przelew, zero za prowadzenie konta. Ja tak się przyzwyczaiłem, że poczty nie widzę, allegro, sklepy, doładowanie komórek dzieciom, mtransfer, wszystko przez net i szybko. Kartę mam w wyniku banku konszachtów z Orange. Uratowała d*** mojej córce za granicą. Kupiłem jej bilet powrotny na samolot, będąc poza domem. Wystarczył dostęp do internetu. A przedwczoraj ech... pełne wyczyszczenie stanu i dostępnych środków na kredytówce. Rozbiłem auto w Warszawie jadąc po nią na Okęcie. Pozwoliła na wymianę połowy samochodu z przodu w jeden dzień !!! Następnego dnia byłem w domu. Tylko kiedy ja to w mordę spłacę. Ale bez niej stałbym tam do dzisiaj na ulicy Hynka i płakał. Dlatego polecam. Byle ostrożnie.

Co do płatności za przelew - jeżeli przelewasz w obrębie mBanku - oczywiście nie płacisz nic. Za zewnętrzne przelewy płaci się tyle ile powiedział Fanmario, a zagraniczne też są jednymi z tańszych - to może się przydać jak będziesz kupował coś na eBayu od niechętnych PayPalowi (zupełnie nie rozumiem dlaczego :roll: ) Niemców.

Dzieki, dzieki... Ide grzebać w mBanku

Dobranoc....

jacekh napisał/a:
Ale kurde nie chce mi sie zmieniac banku. Jestem klientem od 10 lat, mam tam juz jakąś historie, drobne ułatwienia wiec zaczynac w innym banku od ) to nie bardzo mam ochote...
Popytaj u siebie w banku. Inteligo to tez PKO BP - moze maja jakies wspolne produkty. Sam mam konto w Multibanku, czytaj starszy brat mBanku w grupie BRE i tez korzystam z karty netowej (zreszta konto w mBanku tez mam ;-) , ale mimo to polecam Ci Inteligo badz Allekarte, bo za karte netowa trzeba jednak zaplacic, a za Vise Electron w Inteligo badz BZWBK juz nie. Mi sie juz nie chce kombinowac ;-)

Jeszcze jedna przewaga Visy Electron jest taka, ze na przyklad placac za lot w RyanAirze nie pobieraja prowizji, a z netkarty pobieraja ;-)

dz.

o to dzerry namieszałeś jacekhowi... Inteligo płatne, ( chyba że stoi zawsze odpowiednia kwota na koncie) miałem, nie mam i nie pracuję w, ani dla mBanku. Moja i chyba piotreciusa propozycja płynie z łatwości obsługi, przejrzystości strony i przede wszystkim kosztów. Po drugie darmowe, i ma być dodatkowe :-B
Stąd nadal pozostanę przy swoim.
Pozdrawiam

fanmario napisał/a:
Inteligo płatne, ( chyba że stoi zawsze odpowiednia kwota na koncie) miałem, nie mam i nie pracuję w, ani dla mBanku.
A to zwracam honor, mam nieaktualne informacje ;-) A propos e-karty, czy netkarty jak to sie nazywa w Multibanku, mozna nia takze placic przez telefon - kiedys tak placilem za jakies szklo ze Stanow.

dz.

Skocz do: