michal5150 napisał/a:A tu zamaskowane zdjęcia z testów praktycznych nowego K20D.
"Living is easy with eyes closed"
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
sołtys napisał/a:w ogóle to "coś" wygląda jak F100
k10d + kit + FA 70-200 f/4-5.6 PZ + MeSUPER + M 50f/1.7 + A 50 f/2 + fgz af-360 już sprawna :) + FA 50 f/1,4 w końcu jest MOJE :D
dan napisał/a:sołtys napisał/a:
w ogóle to "coś" wygląda jak F100
bo to D200
ME Super, SFXn, MZ-S, Olek OM2SP, Fuji X100F, K-01, MX-1, M 50/1,7, M 135/3.5, Panagor 28/2.8, Metz 58 i trochę fotośmieci,
sylwiusz napisał/a:Zdjecia sa na 100% autentyczne
jacekh napisał/a:Chyba fake
owszem możnanegocjatorek napisał/a:Żaba, przecież nie można zrobić puszki całkiem innej.
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Żaba napisał/a:Ciekawe bo na tych zdjęciach wizjer wygląda jak w k10d a nie jak w k100d, choć może to tylko ujednolicona muszla oczna
Żaba napisał/a:negocjatorek napisał/a:
Żaba, przecież nie można zrobić puszki całkiem innej.
owszem można
nikt ale jak popatrzysz na kształt przełączników trybu AF i stabilizacji to żywcem przełożone z k100d. Poza tym jak to ma być entry level na co wskazuje tylko jedna gałka to w naturalny sposób raczej kojarzy mi się z k100d (super) niż z k10d.sołtys napisał/a:a kto i gdzie napisał, że K200D musi być bardziej podobny do K100D niż np. do K10D?
Duzo mu brakuje do K10D. Raptem dołożyli dwa klawisze. Nie przesadzajcie.mkdexter napisał/a:Fotki wyglądają jak najzwyczajniej złożony K10 i K100 w jedną puszkę
Moze rzucili coś, by mogli spokojnie popracować nad zupełną nowością. Rynek nie znosi pustki.mkdexter napisał/a:Osobiście po ludziach z Pentaxa spodziewam się więcej, dlatego na pewno lepiej by się postarali
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
pozdrawiam Stach /predoo/
argawen, tylko że ostatnio wypuścili tak k100d super. Teraz to powinna być nowa konstrukcja.CytatMoze rzucili coś, by mogli spokojnie popracować nad zupełną nowością. Rynek nie znosi pustki.
W pewnym sensie jest. Bo co byś chciał dołożyć do entry level ? Wszystkie funkcje na zewnątrz ?. Może poprawili AF, AWB i zasilanie. tego nie wiemy. A to już by było dużo. Niby WB i pomiar przydałby się na wierzchu. Ale widocznie klienci i tak kupią, to co da im Pentax.Żaba napisał/a:Teraz to powinna być nowa konstrukcja.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Chyba także, by słabszy korpus obsłużył SDM.mkdexter napisał/a:Ale K100 Super było bardziej marketingowym kaprysem by zpluralizować liczbę korpusów DSLR Pentaxa z dwóch.. do trzech
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Właśnie, rynek nie znosi pustki. Trzeba ciągle coś wypuszczać. nawet, gdyby było to tylko z poprawkami kosmetycznymi. Nic na to nie poradzimy.sołtys napisał/a:Nie wydaje mi się, aby wypuszczenie na rynek jakiegoś nowego produktu obyło się bez wielomiesięcznych badań rynku
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Żaba napisał/a:
Podobam mi się polityka Nikona w tym względzie. Patrząc na aparat wiadomo od razu że to Nikon, a mimo to producent tworzy różne obudowy. Pentax wciąż ta samą. Stylistyka dość opatrzona, nie twierdzę że zła.
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...