Spinner  Dołączył: 22 Mar 2006
Inteligo dziala a nie jest "wypukla":-)

Pzdr
Spinner

fanmario  Dołączył: 22 Paź 2007
Dzerry: Masz kontakt telefoniczny z mLinią, możesz dokonać płatności, tylko lepiej dzwonić z własnego telefonu z włączoną identyfikacją numeru. Bo się na weryfikują ;-)

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
fanmario napisał/a:
Dzerry: Masz kontakt telefoniczny z mLinią, możesz dokonać płatności, tylko lepiej dzwonić z własnego telefonu z włączoną identyfikacją numeru. Bo się na weryfikują
Nie o to mi chodzilo. Kupowalem od wlasciciela sklepu, ktory mogl autoryzowac karty telefonicznie - tak jak to drzewiej bywalo. Zadzwnilem do sklepu, podalem gosciowi numer karty itd i w ten sposob kupilem szklo.

dz.

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
No chyb apadnie na mBank. Bedę mógł tam chować 'lewe' pieniadze przed żoną...

Już założone... Czekam na papierki...

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
jacekh, ja nie mam żadnych dochodów [studiuję] a cieszę się kartą ze złotą rybką w mBanku....

i właśnie tą kartą aktywowałem sobie paypal...

mBank to jedyny słuszny wybór : )

Perun  Dołączył: 29 Gru 2007
Również jak poprzednicy mogę polecić mBank. eKarta wydawana przez wymieniony bank kosztuje 20 zł. Tanio i bezpiecznie. Korzystam już z niej od roku, PayPal bezproblemowo "łyka" wszystkie transakcje. Dodatkowo czasem korzystam z takich servisów jak eCash, raz przesyłałem pieniądze dla znajomego przez Click & Buy a także BillGate.
Kazdy z sewisów bez problemu akcepotował eKartę wydaną przez mBank.

Pozdrawiam

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
jacekh, Przy karcie mBanku nie zapomnij że musisz mieć załadowaną na chyba 10zł przy aktywacji PayPal (mam na myśli eKarte), ponieważ muszą pobrać i zwrócić kasę... Ot tak sposób aktywacji z weryfikacją :)

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
Tak, wiem ze coś musi być na karcie.. ale to to akurat nie problem...

Bruinen  Dołączył: 03 Sty 2008
Jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o wszelkie karty, paypale etc. Dzisiaj kupiłem sobie na ebayu przejściówkę dla lamp Sony na normalną stopkę za 10 dolców, ot tak żeby sprawdzić jak szybko idą paczki a przy okazji mieć w przyszłości możliwość użycia lampy kumpla z radiówką.

Mam konto w mbanku i niebieską (z delfinkiem :-P ) kartę debetową - próbowałem nią płacić, dzwoniłem na mlinię i ustaliłem limit, próbowałem powiązać kartę z paypalem - mam komunikat:

Cytat
System nie był w stanie zweryfikować tej karty kredytowej. Sprawdź, czy wprowadzone informacje są poprawne. Jeżeli problem się powtórzy, spróbuj użyć danych innej karty kredytowej.

To samo jak próbuję płacić z linka na ebay - po wstukaniu danych karty przechodzi dalej po czym klikam na potwierdzenie i jakiś błąd. Dodam że nałożyło mi blokadę w wysokości 1zł na kartę - powinno chyba być 6,5zł?

Co robić? Gdzie dzwonić? Najgorsze jest to że już kupiłem i sprzedający może się pienić jak mu zapłacę np. za 2 tygodnie.

MiQ27  Dołączył: 17 Wrz 2007
Bruinen, limit może nie wystarczyć (aczkolwiek jak nie ma środków na koncie, to Paypal też jej nie zweryfikuje).
Paypal próbuje wykonać transakcję, która wymaga autoryzacji ze strony banku wystawiającego kartę, i tej autoryzacji do transakcji online'owych nie dostaje. W sumie robi 2 - tę na złotówkę i tę na około 6zł. Złotówkę blokuje przy dowiązaniu karty do PP, a 6.50 przy zdejmowaniu limitów wpłat/wypłat.
Pogadaj jeszcze raz z infolinią, niech Ci ustawią kartę jako uprawnioną do autoryzacji online w internecie, bo to nie wszystkie karty/banki/konta maja włączone od razu. Może nie włączyli.

W najgorszym przypadku możesz kupić jakąś wirtualną lub plastikową Visę przedpłaconą, taką elektroniczną "skarbonkę", i do niej przywiązać PP, albo po prostu przelać kasę na Twoje konto w PP i zapłacić prosto z konta PP.

andy68  Dołączył: 11 Wrz 2008
Bruinen powiązanie karty z pay pal trwa kilka dni, przynajmniej tak było z moimi kartami, robiłem to dwa razy, i pytanko czy karta ma trzy cyfrowy kod bezpieczeństwa na odwrocie, miałem polską debetówkę ale nie miała tego kodu i nie działała w internecie

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
Bruinen napisał/a:
Cytat:
System nie był w stanie zweryfikować tej karty kredytowej. Sprawdź, czy wprowadzone informacje są poprawne. Jeżeli problem się powtórzy, spróbuj użyć danych innej karty kredytowej.

Ostatnio miałem jazdę z PayPalem i karta którą płaciłem wiele razy, a nawet tydzień przed feralną operacją.
Bankowi wydała sie podejrzana kolejna operacja na Tajwan i zablokowali mi kartę :evil:
Dzwoń do centrum kart. Jeśli jest podpięta pod PayPal powinna zadziałać z tzw biegu.

mdfan  Dołączył: 09 Lis 2008
andy68 napisał/a:
Bruinen powiązanie karty z pay pal trwa kilka dni, przynajmniej tak było z moimi kartami,

U mnie to trwało 3 minuty, karta z mBanku.
Bruinen napisał/a:
Mam konto w mbanku i niebieską (z delfinkiem :-P ) kartę debetową - próbowałem nią płacić, dzwoniłem na mlinię i ustaliłem limit, próbowałem powiązać kartę z paypalem - mam komunikat:
Cytat

System nie widział Twojej karty kredytowej, ponieważ korzystałeś z debetowej. To są dwa różne produkty bankowe.

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
Mam zwykłą mbankową delfinówkę-debetówkę i telefonicznie (mLinia) odblokowałem ją do transakcji w internecie (tak to się jakoś nazywa). Zaraz potem zostałem poproszony o ustalenie limitów i działa od kilkunastu miesięcy. Może samo ustawienie limitów nie odblokowuje karty do transakcji w internecie, albo trzeba poczekać dzień lub dwa (?).

Bruinen  Dołączył: 03 Sty 2008
Kurcze, zbyt pochopnie zamówiłem ekartę, teraz mi dopiero potwierdziło debetówkę i jestem trochę jakby 25zł w plecy (opłata za wydanie ekarty). Ech...

Jakby mi ktoś jeszcze powiedział, co wpisać w polu "Nazwa banku" przy wypłacaniu kasy z PayPala na konto w Mbanku? Mbank? BRE Bank? A moze ten kod który jest na koncie (BREXPLPWMBK)?

Ty co by ten temat czytali radzę ustawić sobie dzienny limit operacji co najmniej 3 - pierwszą jest pobranie 1zł, drugą 6,5zł a trzecią właściwa płatność na ebay. Kurcze no, 25zł... A miało być na radiówki...

rotos  Dołączył: 15 Kwi 2008
Konto w Paypalu (paypal.pl) można dowolnie ładować gotówką ze swojego konta bankowego nie wiążąc go z żadną kartą. Nie ma problemu z obsługą transakcji. jedno na co trzeba zwrócić uwagę by mieć kwotę wystarczająca na zakup przelaną na Paypalowe konto. Czas przelewu jest trochę dłuższy niż standartu międzybankowego. Środki które wychodzą z mojego konta pierwszą sesją o 05 30 rano na koncie Paypal pojawiają się za około 20 godzin około 01 15 w nocy bo tak rozlicza ich system.

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
mdfan, ale debetówki działają w PayPalu. Mam konto inteligo w PKO BP i debetowa Visa elektron powiązana z tym kontem działa w PP, jak również przy innych płatnościach internetowych.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
debetowy MasterCard też działa, ale jest rożnica w działaniu z debetową Visą

przy Visie, to PayPal przelicza kwotę na złotówki i blokuje na karcie docelową kwotę w złotówkach

przy MasterCard, na karcie blokowana jest wartość w docelowej walucie (wg aktualnego kursu) a z konta ściągają wg kursu w dzień zdjęcia środków - w przypadku nagłych zmian kursu walut, można albo zarobić, albo stracić (ostatnio straciłem 150zł przez to :-/ )

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
opiszon napisał/a:
przy Visie, to PayPal przelicza kwotę na złotówki
Jeśli Ty tak zdecydowałeś :evilsmile:

Ustawiasz sposób przeliczania w/g swoich preferencji.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
emigrant napisał/a:
Ustawiasz sposób przeliczania w/g swoich preferencji.

gdzie :?:

nie widziałem takiej opcji i nic nie ustawiałem w PayPal

Skocz do: