powalos  Dołączył: 20 Kwi 2006
Czarna Góra
Witam.
Wybieramy się z żonką na Czarną Górę trochę "ponartować". Być może będzie jakiś Pentaxjan (-anka) w okolicy pomiędzy 3 a 8 stycznia? mieszkać będziemy w Stroniu Śląskim- Wieś. Gdyby ktoś był w okolicy to proszę o kontakt. Zabiorę raczej do kieszeni tylko mju I bo trudno się z czymś większym wozić na "boazerii". Na razie śnieg tam jest (www.czarnagora.pl),więc mamy nadzieję trochę poszusować.
Krzysztof

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
powalos, na razie są też niezłe kolejki ;-) No, ale może po nowym roku przejdą. I jakby co, to rzut beretem jest sympatyczny ośrodek Ricki v Orlickich Horach. Destne też nie są złe.
http://www.holidayinfo.cz...g=3&loc=1&prg=0
http://www.holidayinfo.cz...g=3&loc=2&prg=0

matb napisał
Cytat
powalos, na razie są też niezłe kolejki

dlatego już trzeci sezon jedziemy zaraz po nowym roku a przed feriami. Jest wtedy fajnie, stosunkowo niewiele ludzi więc można pojeżdzić a nie stać do wyciągów. Wyjątkiem są soboty i niedziele gdy zwala się połowa Wrocławia i Dolnego Śląska :-P :evil: :mrgreen: Pozdrawiam

Madika  Dołączyła: 20 Kwi 2006
Zaraz za Stroniem Śl., jadąc w stronę Śnieżnika, jest wioska Bolesławów ze świetnym stokiem oświetlonym również nocą :-D Polecam! A obok stoku jest pensjonat Monte Neve z faaaantastyczną kuchnią i słodyczami własnego wypieku :lol: Pozdr., M.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Madika, dzieki za namiar, zapisuje! Moj ojciec uwielbia Czarna Gore, a ja tam jeszcze nie jezdzilem :oops:

Ale w Bolesławowie/Kamienicy to kicha jest! Ze trzy krótkie wyciągi, dwa stoczki z trasami "niebieskimi" i wszystko do jazdy. Nuda :-P
Zresztą sami zobaczcie: http://www.kamienicanet.com/
Działają teraz dwa wyciągi, w tym jeden "długi" - całe 436m. Zaprawdę lepiej te 20km do Czech dojechać, gdzie będzie normalne krzesło i trasy kilometrowe.

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Bylem w Czarnej Gorze 30.12.2007, sniegu bylo na tyle, ze stok byl mocno okupowany (na moje oko, bo narciarzem nie jestem). A sama miejscowosc jest mi znana z innych wydarzen :)

Witajcie!!!!
Wróciłem zdrowy i przede wszystkim cały. Warunki narciarskie dobre. Czas oczekiwania do wyciągu to max. 2 minuty, choć najczęściej jechało się na bieżąco. Trudniejsze trasy niemal do "prywatnego użytku". Teraz czeka mnie lektura forum!!! kiedy ja to przeczytam?!

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
powalos, jak się sprężysz, do do Chabówki się jeszcze załapiesz ;-) (to jest wskazówka, od czego możesz zacząć czytanie :evilsmile: )

grohu  Dołączył: 25 Wrz 2006
a ja nw weekend jade do Pec'u pod Śniezką albo/i Jańskie Łaźnie. Nocleg w Pttk na przełęczy Okraj. fotki mam na picassa, można zobaczyć ile śniegu było przed świętami, również same fotki ze stoku. pozdrawiam

O! A ja w sobotę może też jadę. DO Peca, Do JL albo gdzie - zaraz się koleżanki małżonki zapytam...

grohu  Dołączył: 25 Wrz 2006
matb, ja z Polibudy jadę, jak zobaczysz taki duży autobus, a później zgraje na stoku to możesz być pewien to PWR po :-B :-B :-B :-B :-B :-B

Skocz do: