Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
Dla palm'os
Szukałem w sieci opisu formatu PEF dla kasetki i znalazlem
przy okazji takie coś może komuś sie przyda:

IR remote shutter control for Pentax
Link

a tu jest Direct Link jak by komuś nie chciało sie ściągnąć

bossini  Dołączył: 23 Sty 2007
Normalnie Cię ozłocę :mrgreen: :-B

siwyyy77  Dołączył: 23 Lip 2007
Ja ozłoce dopiero jak mi znajdziecie pod WM w palmtopach :mrgreen:

mumonzan  Dołączył: 23 Kwi 2007
:cry: :cry:
Niestety na moim Hagenuk S200 nie działa...
:cry: :cry:

Jak poczytać, to się okazuje, że na wielu Palmach z procesorem TI OMAP nie działa;(

Jest jeszcze pliczek do NoviiRemote, ale nie mam tego softu.

Ale pewne nadzieje budzi stwierdzenie jednego gościa w wątku na forum.dpreview:
Cytat
This week-end , I used one HP iPaq H2210: the integrated software Nevo works with this settings: TV Samsung, quote 9.

Powalczę jutro z OmniRemote...

icelander  Dołączył: 03 Cze 2007
Grizley, jak to urzywac

bossini  Dołączył: 23 Sty 2007
Na TX-sie działa, ale nie osiąga jakichś rewelacyjnych odległości. No ale jest i to za darmo :-B

icelander napisał/a:
Grizley, jak to urzywac

Prosto:

Wygrywasz, uruchamiasz i masz tylko jeden przycisk na całym ekranie: "SHUTTER". Kierujesz port IR w stronę aparatu, naciskasz przycisk, a Twój K10D robi klik klak :->

Wpadł mi jeszcze natomiast jeden pomysł do głowy. jeśli ktoś ma w PDA oprogramowanie z pilotem IR, to może od kogoś pożyczyć Pentaxowy "wężyk" bezprzewodowy i w trybie "nauki" wgrać sobie sygnał do palma :) No i po krzyku :)
Opcja budget - kupić pilota IR i go zestroić z aparatem

dpodlejski  Dołączył: 23 Kwi 2006
Na Zire 71 niestety nie działa.

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
Ciekawe czy jest coś takiego na telefon z IrDA?

dpodlejski  Dołączył: 23 Kwi 2006
Na symbianowe albo WM-owe mogłoby być (przynajmniej powinno się to dać zrobić), tyle że zasięg takiej irdy jest zbyt krótki, żeby miało to jakieś praktyczne zastosowanie.

motomouse  Dołączył: 14 Sie 2007
jacekh napisał/a:

Jak masz telefon z Symbianem to jest irRemote - http://irremote.psiloc.com/ . Jako pilot do wszelkiej maści sprzętu RTV-AUDIO-VIDEO się sprawdza.

Jeśli w bazie kodów nie ma odpowiednika dla danego pilota to pozostaje zdobycie kodów lirc i za pomocą kreatora na ich stronie www konwersja do poprawnego formatu pliku.

klimecki_  Dołączył: 12 Cze 2007
bossini napisał/a:
Opcja budget - kupić pilota IR i go zestroić z aparatem

ceny starych palmow sa na allegro tak niskie ze kupno jakiegos handspringa i wgranie softu bedzie tansze niz taki pilot. o tym ze takie urzadzonko ma znacznie szersze mozliwosci nie wspominajac (pilot do aparatu to tylko pilot..) ;]
jacekh napisał/a:

na treo z palmOS-em jak najbardziej

pozdrawiam
kp

Pumpernikiel  Dołączył: 31 Paź 2007
W palmach Irda jest zbyt slaba zeby to mialo sens. To inna klasa sygnalu niz zwykly pilot.

aldek  Dołączył: 13 Paź 2006
W Palmach tak. Ale w Sony Clie (też z PalmOS) infrared jest mocniejszy. Wbudowany soft pilota w moim TG spokojnie wytrzymywał porównanie z normalnym pilotem.
Teraz mam Clie UX-50 (bajeczny zabytek), i ten soft do pilota spokojnie i pewnie wyzwala MZ-6. Tylko uwaga: na innych soniakach niż UX-50 tego softu nie sprawdzałem, a Sony co i rusz kombinowało z palmowym API, więc może być różnie...

Skocz do: