piko  Dołączył: 09 Sty 2008
rózne takie do eMek
Witam Szanowne Towarzystwo! Jestem albowiem nowy.
Po kilku miesiącach czytania tego wielce pożytecznego Forum dziekuję wszystkim za bezcenną gotowość dzielenia się wiedzą (nawet z tak odległych dziedzin jak ortografia :)) ). Mnóstwo bezcennych informacji tu znalazłem. I zdecydowałem, że nie kupię cyfranka (K10D - to pewne), jeśli nie przypomnę sobie, jak się robi normalne zdjęcia. Szukałem, przypominałem sobie wiedzę o hiperfokalnych oraz innych banalnych i niebanalnych. Nabywszy w antykwariacie książkę Śmigielskiego "Lustrzanki cyfrowe" zobaczyłem jak wielki wkład wniósł Pentax do rozwoju sprzętologii (lustro !) i postanowiłem kupić ME Super i MX, które szczęśliwie posiadam. To był doskonały pomysł. Piękne aparaty, którymi mam nadzieję robić kiedyś piękne zdjęcia.
A teraz temat właściwy. Jako okularnik poszukuję osłony wizjera do MX i ME Super. Znalazłem na Ebayu 10 sztuk za ok 25USD (Kup teraz). Pytam zatem:
- czy ktoś może odsprzedać mi taką osłonę na wizjer w rozsądnej cenie?
Jeśli nie,
- może są chętni do wspólnego zakupu stąd http://cgi.ebay.pl/ws/eBa...type=osi_widget
- czy znacie tego sprzedawcę i jest godny zaufania?
Pozdrawiam,
Piotr

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
Jeżeli chcesz to mam taką jeszcze jedną, nową, miała być zapasowa ale mogę się jej pozbyć.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Ja mam taką, tylko bardziej wypasioną (bo ta guma jest jajowata). Ale w sumie na dodatkowy egzemplarz mogę się zapisać - jakby co.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
piko, jest jak wół dział giełda. Jest tam regulamin. Czy trudno się zastosować do tego? Zwłaszcza w kontekście:
piko napisał/a:
Po kilku miesiącach czytania tego wielce pożytecznego Forum
:evil: :evil: :evil:

tref, wyluzuj. Akcje masowego zakupu matówek itp. też się poza giełdą odbywały.

Dziękuję za szybką reakcję. Najchętniej odkupię (bo kupowanie z USA i potem odpsrzedawanie zajęłoby trochę czasu).
Dwie, do obu aparatów
mtab, wolę jajowatą, jeśli jest w miarę nowa, a Ty masz ochote ją sprzedać.
Napisz na PW ile miałaby kosztować - w PLN lub piernikach ;)
Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-01-10, 23:01 ]
matb napisał/a:
tref, wyluzuj. Akcje masowego zakupu matówek itp. też się poza giełdą odbywały.

Święte słowa, dziekuję

piko, nie mam zamiaru odsprzedać! Zresztą - sam ją dostałem więc sumienia bym nie miał za nią pieniądze brać. Ale mam jedną a aparatów z serii M na razie 4, więc drugą "na zapas" bym nie pogardził. Czyli jakbyś jednak ściągał z USA czy coś, to się piszę w kolejce ;-)

matb, ta jajowata poważnie aż tak lepsza ? po tej okrągłej to tak sobie myślę żeby ta jajowata całe oko zakryła to bym musiał nos przez plecki od body przebić :-)

Pietras, jajowata jest lepsza bo:
a) jest jajowata, a nie okrągła
b) ja mam jajowatą a nie okrągłą :mrgreen:
O innych różnicach się nie będę wypowiadał, bo się nie znam :roll:

Pietras napisał/a:
Jeżeli chcesz to mam taką jeszcze jedną, nową, miała być zapasowa ale mogę się jej pozbyć.

W takim razie chętnie odkupię, a jajowata upoluję później.
Czekam na maila z Twoja propozycją cenową

mtab Szkoda!. Na razie j.w

matb napisał/a:
jajowata jest lepsza bo:
a) jest jajowata, a nie okrągła
b) ja mam jajowatą a nie okrągłą :mrgreen:
O innych różnicach się nie będę wypowiadał, bo się nie znam :roll:

:mrgreen: Nie mam więcej pytań... :-B

Dancer  Dołączył: 04 Wrz 2006
Piko - dostaniesz w prezencie oryginalny okular gumowy Pentaxa do aparatow M.... tylko musisz mi na prv wyslac adres do wysylki ; )

obrazek

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
kurde Dancer a mi co dasz?

szukam http://manufactura.home.p...fb83a5293c3f346

Dancer  Dołączył: 04 Wrz 2006
perl napisał/a:
kurde Dancer a mi co dasz?

Tobie dam buziaczka :*

Dancer napisał/a:
Piko - dostaniesz w prezencie oryginalny okular gumowy Pentaxa do aparatow M.... tylko musisz mi na prv wyslac adres do wysylki ; )

obrazek

SUPER! (Me, oczywiście)
Przyjmę bezpieniężnie, ale zwrotnie otrzymasz ode mnie
zestaw piernikowy. Jadalny. Sa bowiem także pierniki dekoracyjne, twarde jak cegła.
Bardzo dziękuję, maila wysyłam
Piotr

[ Dodano: 2008-01-17, 11:12 ]
Dancer napisał/a:

Czy dostałeś mojego maila?
Nie wykluczam, że nie umiem go wysłać z poziomu forum, choc kopia do mnie dotarła :roll:

[ Dodano: 2008-01-27, 13:52 ]
Pietras napisał/a:

Zaskoczony propozycja Dancera, zrezygnowałem z Twojej propozycji. Jednak
wracam do niej, bo Dancer chyba zapomnial, a 4. raz przypominał mu nie będę :roll:

Wyslij mi prv numer, o ile Twoja propozycja jest aktualna, a muszla nowa (choc
nie jajowata) ;-)

Skocz do: