dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006
petu napisał/a:
dyskutuje sie

Tu też.
DYSKUTUJE!

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
petu napisał/a:
prawde w oczy napiszę
- nonono.... gdzie napisales ?

wiesz tu dosc duzo dyskusji jest - na bardzo rozne tematy :-P
Natomiast ty narazie zaprezentowales poziom wypowiedzi ktory raczej nie moze wzbudzic "przyjaznego" nastawienia do twojej osoby....

Ale chcesz podyskutowac? Prosze bardzo....slucham?

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
petu, wypij coś na uspokojenie, poważnie. Z takim podejściem to Porsta 1.2/55 byś przymykał na co najmniej f4.

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
petu napisał/a:
Przeciez forum jest od tego żeby podyskutować a nie zgnoić i spadaj nowy !

sam się gnoisz robiąc chaos i rzucając się niepotrzebnie - nikt ci nie każe spadać, odpowiedziałem ci przecież grzecznie, że twoje zdjęcie MZ jest ostre i zasugerowałem, że jak chcesz pogadać o problemach ostrości, to załóż osobny wątek, gdzie przegadamy te sprawy, a nie zaśmiecaj wątku, który jak byś był łaskaw zauważyć miał na celu rzeczowe recenzowanie naszych obiektywów, a nie rozkminianie poszczególnych kwestii na 3 stronach.
Powtórzę: nie musimy kończyć dyskusji, tylko przenieśmy ją. Załóż nowy temat i gadaj ile chcesz.
:-B

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
petu napisał/a:
Fafniak, cypis, Faktycznie szkoda czasu bo jak ktoś prawde w oczy napiszę to trzeba go zmieszać i EOT. Lizneliście troche fotografi OK chwali sie to Fafniak ma to coś i foci całkiem nieźle ale jak ktoś nowy napiszę coś nie po myśli WASZEJ to od razuEOT albo inne p*****ły. Przeciez forum jest od tego żeby podyskutować a nie zgnoić i spadaj nowy !
Udzielam sie na innych forach i tam tego nie ma dyskutuje sie i żaden ważniak nie Kończy bo mu coś nie pasuje bo ktoś mu ubliżył w taki lub inny sposób.
A co do hybryd i kompaktów Jak ktoś potrafi i ma fantazje to mu do pięt nie dorośniesz ze swoją lustrzanką jak i każdy z nas.

Petu proponuję, abyś spokojniej podszedł do dyskusji i z mniejszą arogancją odnosił się do ludzi na forum jeśli zależy Ci aby ktokolwiek z Tobą dyskutował. Póki co nikt nie zmieszał Cię z błotem, gdybyś w ten sposób odezwał się np. na "preclu" to już dawno wszyscy przestaliby Cię traktować serio i wylądowałbyś w grupie krzykaczy np. obok pewnej osoby gloryfikującej na wszystkie sposoby Olympusa. Skoro jesteś tu nowy to nie jesteś uprawniony do oceniania poziomu umiejętności, doświadczenia i wiedzy forumowiczów, ani tego czy zrobią lepsze zdjęcie lustrzanka czy Lubitelem od posiadacza kompaktu z hipermarketu z super ekstra "iskrą Bożą" (żeby uściślić, chodzi mi o to, że nie znasz ludzi, nie że nie jest Ci wolno bo jesteś nowy).
Chcesz być poważnie traktowany? Traktuj poważnie innych.
Jeśli poczytasz trochę forum, to może zauważysz, że panuje tu prawie rodzinna atmosfera i o ile nie zadaje się po raz tysięczny tego samego pytania o podstawy które są na początku instrukcji, to zawsze otrzyma się wyczerpującą odpowiedź, nawet jeśli na początek w formie żartu ktoś podryfuje w stronę jakiegoś OT-a.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
petu, ale przecież dostałeś odpowiedź na swoje pytanie - o co Ci chodzi?

Mamy mówić prawdę, czy to co chcesz przeczytać?

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Skoro wszyscy się chwalą nowymi nabytkami, to ja też:

zy  Dołączył: 29 Lis 2006
matb, ale to nie obiektyw a juz zdecydowanie nie do cyfranki ;-)

zy, bo to lepiej - nawet bez cyfranki zdjęcia robi :-D

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
matb napisał/a:
Skoro wszyscy się chwalą nowymi nabytkami, to ja też:

Jaką ogniskową ma ta rakieta ? :-P Ciekawe jak by mu wymontować ten obiektyw... Ok bredzę.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
widze ze petu, - jak zaczal tak skonczyl :evil:

matb, - jak toto sie "rozbiera" ? (czy calosc do labu sie daje ?)

Fafniak, prawdę mówiąc nie wiem. Mam wrażenie, że się całe oddaje do labu, a tam już z tym robią porządek. I tak mam zamiar zrobić.
Kupiłem takie trzy za 10zł mniej więcej. Dwa dałem dzieciakom. Młodsza już zdążył swój wypstrykać. Robiąc na przykład ze trzy zdjęcia jajecznicy przy śniadaniu. Tyle, że wszystkie te zdjęcia robiła z lampą w odległości 30-40cm od talerza, a chyba fixed fokus jest ustawiony na ok 1,5m+ :roll: No cóż, początki z fotografią bywają trudne ;-)

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
matb żebyś się nie zdziwił, jak zdjęcia wyjdą bardziej artystyczne od Twoich :mrgreen: .
Później walniesz sobie takie 30x45 z jajecznicą na ścianę i wszyscy znajomi pospadają ze stołków.

Kfan  Dołączył: 02 Mar 2007
gebi napisał/a:
matb żebyś się nie zdziwił, jak zdjęcia wyjdą bardziej artystyczne od Twoich :mrgreen: .
Później walniesz sobie takie 30x45 z jajecznicą na ścianę i wszyscy znajomi pospadają ze stołków.

Można się zdziwić, na moim ślubie wolnym strzelcem był 10 letni chłopiec ze Smieną Symbol - z szybkim naciągiem he he i szczerze mówiąc najlepsze zdjęcie z tego wydarzenia było -- jego :) kolega z Zenitem się nie spisał za rewelacyjnie.
Szkoda że malec nie miał lampy może miałbym lepsze foty z kuliminacyjnych momentów :)
To nie tylko moja opinia ale też tych co zdjęcia oglądali i nie mieli pojęcia, które kto zrobił.

Skocz do: