K-30 + mały zestaw
Wcześniej: K100D Super, ist* D
Lepiej firmy Hitech. Pasuja do akcesoriów Cokina. Są naprawdę szare bez zadnej dominanty, w dodatku prostokątne. Większa możliwość regulacji. Najlepiej to chyba kupić 0,9 lub 1,2 soft.Pszczoła napisał/a:Chciałbym wejść w system Cokina i kupić najpierw szarą połówkę
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
K-30 + mały zestaw
Ż jest P... p.
Oznaczenia 0,6-0,9-1,2 występują w filtrach Hitech. ND2,ND4 itd w filtrach Cokina.Pszczoła napisał/a:Piszecie ND0.9, ND1.2, a co to jest w takim razie np. ND2, ND4, ND8?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
K-30 + mały zestaw
W tym ci nie pomogę. Sam kupiłem Hitech-y( za rada Fafniaka) i nie żałuję. Ale nie miałem do czynienia z podróbkami. To także zależy od kasy, jaką możesz na to przeznaczyć.Pszczoła napisał/a:czy jest sens kupować szarą połówkę podróbkę, czy jeśli już podróbki to tylko i wyłącznie kolorowe?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Pszczoła napisał/a:Chciałbym (...) kupić najpierw szarą połówkę, ale kompletnie nie wiem jaki typ kupić. Są (...) domyślam się, że chodzi o stopień przyciemnienia...?
Jednej ?? Toż jaki ona współczynnik ?? Chyba znacznie większy od 40 %.CLE napisał/a:Po użyciu takiej połówki - co dziwne zupełnie niezależnie od jej koloru/stopnia przezroczystości - stopień "przyciemnienia" zazwyczaj jest u mnie całkowity
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Dada napisał/a:Po użyciu takiej połówki - co dziwne zupełnie niezależnie od jej koloru/stopnia przezroczystości - stopień "przyciemnienia" zazwyczaj jest u mnie całkowity
Jednej ?? Toż jaki ona współczynnik ?? Chyba znacznie większy od 40 %.
Drogi mej nie wytyczy
Ni głos werbla, ni cytry,
Póki starczy mi siły,
Idę po pół litry . . . . Kuszelas
Rzepnica←≈→Bytów
Pszczoła napisał/a:Słyszałem opinie, że ten zafarb z podróbki szarej można łatwo usunąć zmianą WB...? Prawda to?
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
Jest saszetka w której Hitech się mieści. Przynajmniej tak mnie zapewniała Pani z Raysfoto.piotrecius napisał/a:Ja noszę je w orygilnanym opakowaniu papierowo-foliowym
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
SMC-M 50/2
K1000 - spsuty :(
C40D, EF 17-40/4 L, EF 100/2.8
Jabłuszko :D
W Ankh-Morpork panowała demokracja, jeden człowiek - jeden głos. Człowiekiem tym był Lord Vetinari...
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
Przed nimi.piotrecius napisał/a:Czy osłona w jakiś sposób obejmuje sobą założone filtry czy znajduje się przed nimi?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki