Wajcha  Dołączył: 09 Sty 2008
  Praca dla fotografa we Wrocławiu
Witam serdecznie. Chulając bez większego celu po internecie spotkałem się z ciekawą ofertą pracy na stronce tej oto. Tak gdyby ktoś zainteresowany na forum się znalazł

aha, takie pytanie skoro już o pracy pisze, ile można zarobić, na podstawie waszych doświadczeń np. na takiej ofercie jaką wam wrzuciłem powyżej??

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Ja pier....! 300 "wysokiej jakości" zdjęć w 3h :shock: To przecież z 10 rolek filmu jest przynajmniej! Ciekawe, czy pokrywają chociaż koszty - przecież to wyjdzie najmniej 200zł za filmy, 50 za wołanie i z 600 za odbitki :roll: No i po co to komu? :-P

ale tam jest mowa, że to są fotki na jakąś stronę internetową, więc spodziewałbym się, że oczekują raczej wersji cyfrowej

No fakt ;-) Na odbitkach można zaoszczędzić, skanowanie taniej wyniesie.

ewentualnie można robić po prostu cyfrówką

costa  Dołączył: 11 Maj 2006
oj matb, widzę że nadejszły dla Ciebie złote czasy analoga. Też schowałem cyfre w kąt :)

costa, ;-)
Wajcha, można. Tylko po co? Tobie praca fotografa rozliczana w kategoriach ilości zdjęć na godzinę nie wydaje się choć troszkę dziwna? :-P
Tak szczerze - ile można interesujących i wyjątkowych, niepowtarzalnych, godnych pokazania zdjęć cyknąć na tej samej imprezie, w tym samym miejscu w ciągu tych 3 godzin?
Przecież jak jest naprawdę dobry fotograf to będzie potrafił w jednej fotografii zawrzeć cały komentarz do wizytowanej chupy. To po co pozostałe 249 zdjęć? Chyba tylko, żeby zapaskudzić efekt tego pierwszego :-/

matb napisał/a:
praca fotografa rozliczana w kategoriach ilości zdjęć na godzinę nie wydaje się choć troszkę dziwna??

fakt coś w tym jest. też się zastanawiałem czy oni potem chcą te 300 fotek wstawić jako udokumentowanie danej imprezy, czy jest to określenie puli z której coś sobie wybiorą

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
to wygląda na coś rodzaju tego szitu megaparty.pl gdzie łażą jakieś skończone łajzy z aparatami po imprezach, dają ulotki i robią zdjęcia ludziom:))

piszę łajzy, bo 2 razy widziałem jak facet z jakąś cyfróweczką małą zrobił zdjęcie po czym popatrzył na ekranik i mówi, *ej, sory, sory, stańcie jeszcze raz, bo nie wyszło*

ale ludki już sobie poszły w tym czasie jak on klikał w cyfrze..

Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
Po ogłoszeniu widać, że portal http://www.nightlife.pl/ się rozrasta. Pracowałem przez kilka miesięcy jako programista dla irlandzkiej firmy WebSpirit, która go prowadzi, ale na fotografa bym się nie pisał: ponoć jest to praca strasznie szkodliwa dla uszu, płuc i skóry. Poza tym zawsze źli ludzie mogą obrabować takich imprezowych reporterów ze sprzętu, co zdarzało się w Krakowie.

grohu  Dołączył: 25 Wrz 2006
ale 300 pln to 300 pln a ile to :-B :-B :-B :-B :-B

Ej! Ale zajrzałem sobie do do tabeli wynagrodzeń zawierającej stawki minimalne honorariów autorskich za wykorzystanie utworów fotograficznych w Internecie opracowane przez ZPAF. I te stawki się ta od 100zł zaczynają. No to jakby mieli te 300 zdjęć pokazać to wychodzi jakoś 30.000zł. Za jedną imprezę! A skoro piszą, że wynagrodzenie "atrakcyjne" to może dadzą większą stawkę niż ta minimalna, co? :roll: :mrgreen:

Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
Skoro takie są stawki matb, to mogłem jednak zostać w tej firmie i dorabiać sobie jako fotograf :-)

to irlandzka firma, może mają jeszcze lepsze stawki, w końcu to ta prawdziwa Irlandia, :mrgreen:
czyli można liczyć tak na 300 000 zł :mrgreen: :mrgreen:

grohu  Dołączył: 25 Wrz 2006
z nerką chyba

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Tja, na CB twierdzą, że te stawki to sobie można jako obrazek powiesić, bo większej przydatności toto w praktyce nie reprezentuje. Niestety.

Skocz do: