6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
dan napisał/a:Hmmm.... to chyba raczej konkurs na parafraze niz na cytat
matb napisał/a:Znaczy pojęcie cytatu jest szersze i - MZ - bardziej odpowiednie w tym przypadku.
CytatCytat stosowany jest na dwa sposoby: w niezmienionej postaci, ale w nowych realiach, albo w sparafrazowanej formie. Obydwa powodują nadanie mu nowego znaczenia.
matb napisał/a:dan, a kto CI takich głupot naopowiadał?
lipalipski napisał/a:dan, równie dobrze możesz postawić gołe wieszaki i pstryknąć. I będzie to właśnie cytat.
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Moim ulubionym pojeciem fotograficzny zaadaptowanym z literatury jest "rym wizualny".
Najbardziej znany jest z tego Bresson, ale zyje z tego Matt Stuartlipalipski napisał/a:A co to? Jakiś przykładzik?
pozdrawiam,
dzerrry
E tam, to z cyfry Ale na serio, ten pan tez bezpieczny do ogladania nie jest...dan napisał/a:jedno z wielu
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:http://www.mattstuart.com/
dzerry nie przesadzaj... Facet ma poczucie humoru i z góry wie, co chce osiagnać - na moje oko na pewno część tych zdjęć Stuart ustawił. A pomysł ze zdjęciem osób "jedna stoi na głowie drugiej", przy czym jedna jest na skarpie w tle, to dzieciaki w podstawówce mają.... Stuart tylko twórczo rozwinął tę ideę. Mam się bać, jak robie zdjęcie czerwonych parasolek? Dawno już to psychologowie rozpracowali - chcesz czy nie, ale "czerwony" jest ładniejszy niz "szary" dla 80% populacji (tak samo jak cyfra "4", a nie "9", owoc "jabłko", a nie "śliwka" itd. ) To jakaś paranoja, albo nie zrozumiałem, o co Ci chodzi.dzerry napisał/a:Radze uwazac ze zdjeciami tego pana. Ja je przelecialem przez jego strone moze ze dwa razy ponad rok temu i do dzisiaj 90% kolorowych zdjec, ktore robie to marne podroby stylu Stuarta. Najgorsze jest to, ze w momencie robienia zdjecia zupelnie tego nie czuje. Podswiadomie szukam czerwonych parasolek, rytmicznych kolorow i innnych takich...
Ż jest P... p.
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Nie jestem "*", ani Ltd., proszę Pani.