Paffcio  Dołączył: 29 Maj 2006
robertdax napisał/a:
Dobrze powiedziane. jak dla mnie - zamknac!

A mi się wydaje, że bez Sejmowej Komisji ds. Mafii Handlującej Walniętymi DSami się nie obejdzie..., :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Panie, Panowie, idźcie lepiej robić zdjęcia, co? :lol:

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
MvA napisał/a:
a moze ktos zamknie ten watek?
nie bo niesmak pozostanie.
Taka łyżka dziegciu. :-/
l_uka napisał/a:
Gielda jest scisle moderowana - dajcie Dancerowi polrocznego bana na gielde i po sprawie :evilsmile:
to nie jest żadne rozwiązanie.

Prosiłbym aby jeśli się zgodzą Perl i Dancer wyjaśnili sobie wszystko grzecznie i spokojnie na PW a następnie wspólnie wpisali zakończenie do tego wątku. Myślę że będzie to korzystne dla całego forum.

Co do giełdy jasnym dla mnie jest że wystawienie oferty na forum nie jest wiążące.

Pozdrawiam

flying  Dołączył: 13 Sie 2007
Myślę ,że to pomyłka była ,tak jak większość wczoraj...tylko autorzy wczorajszych ofert jeszcze o tym nie wiedza ,albo dotrze to do nich za jakiś czas ;-) .

pavlos  Dołączył: 05 Wrz 2007
Żaba napisał/a:
MvA napisał/a:
a moze ktos zamknie ten watek?
nie bo niesmak pozostanie.

a może jednak....
na tych 4 stronach wszystko już zostało wyjaśnione...
Dancer zachował się nie w porządku wobec Perla wycofując się z transakcji.
Perl zrobił z tego aferę na forum piętnując publicznie Dancera... Co chciał przez to osiągnąć - pewnie tylko on jeden wie. Powstaje pytanie, czy szkoda poniesiona przez Perla jest adekwatna do podjętych przez jego środków. IMHO w tej sytuacji zachowanie obojga jest nie w porządku.

Dancer  Dołączył: 04 Wrz 2006
Żaba napisał/a:
wyjaśnić i wytłumaczyć.

Co tutaj tłumaczyc i wyjasniac?
Dalem ogloszenie na giełdę... i po 10 minutach zrezygnowałem z tej oferty.
Perl smutny że okazji nie bedzie to sie poskarzyl publicznie na Forum.
Z PW (prywatnych wiadomosci) zrobił publiczne wiadomosci....... ale szkoda ze nie zaprezentowal swoich wiadomosci sprzed kilku miesiecy gdy rezerwowal u mnie obiektywy, czekal, kombinowal i rezygnował. odpisywałem szybkie "OK" i było po sprawie. Ja korespondencji sprzed miesiecy nie kolekcjonuję - nie mam co pokazac.

nasza korespondencja było jednozdaniowa (z jednej jak i z drugiej strony) tak wiec rowniez moja decyzje napisalem w jednym zdaniu....... nie pisałem specjalnego stosownego listu według protokołu dyplomatycznego za co jest mi strasznie głupio

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
A z innej beczki, gdzie się podział wątek z komentarzami transakcji?

flying  Dołączył: 13 Sie 2007
Dancer, takim dyplomatycznym zabiegiem byłoby info ,że DS ożył i może to w jakis sposób zakończyło by ten spektakl.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Dancer, nie przesadzaj i nie imputuj mi tutaj nic ;-)

Nie znam Cię. Nie skreślam Cię. Nie tracę szacunku.
Oferta rzeczywiście była nieco szalona, ale miałam wrażenie, że wystawiłeś ją świadomie. Z jednej strony Cię rozumiem - w takiej sytuacji na pewno żal by mi dupę ściskał, no i nie mogę powiedzieć, że na 100% nie postąpiłabym tak jak Ty [ale na 95% tak]. Nie dalej jak miesiąc temu byłam w podobnej sytuacji - zaklepałam na 3 tygodnie obiektyw od Zy. W tzw. międzyczasie w giełdzie pojawiały się baaaardzo kuszące oferty - ech... Miałam uczucie, że przepłaciłam [pomimo, że poszły tylko 2 PW]. Dylematów czy się nie rozmyślić raczej nie miałam... Głupio by mi było - wychodzę z założenia, że jak się powiedziało 'a", to trzeba powiedzieć "b" - pomimo, że boli jak fiks.
Wierzę, że każdy dostaje na co zasługuje - jak mu światu, tak świat nam. Staram się tak traktować ludzi, jak sama bym chciała być traktowana.
To się naprawdę opłaca.

Dla mnie "danie słowa" naprawdę dużo znaczy.

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
Dancer napisał/a:
ale szkoda ze nie zaprezentowal swoich wiadomosci sprzed kilku miesiecy gdy rezerwowal u mnie obiektywy, czekal, kombinowal i rezygnował. odpisywałem szybkie "OK" i było po sprawie.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

DO KU....Y, JAKIE OBIEKTYWY ?!

Nie pomyliłeś mnie z kimś?????

Teraz już przesadziłeś. Zresztą nie tylko tym, ale całym tym postem.
Nie nawidzę jak ktoś jest winny i próbuje przełożyć szalę na swoją korzyść poprzez jakieś oskarżenia z kosmosu.

Niestety sytuacja wymknęła się spod kontroli, ale chyba nie tylko ja to zauwazyłem...

Informuję Was wszystkich, iż żegnam się z forum.
Już po występkach trolli robiło mi się niedobrze.

Kiedyś jak wracałem z uczelni zamiast rozebrać się i coś zjeść to pierwsze co robiłem to włączałem forum i przewertowałem w międzyczasie dopiero otwierając tlena, outlooka...
Od jakiegoś czasu forum spadało na kolejne miejsca....
Ale najbardziej we mnie trafiła dzisiejsza sytuacja. Dla mnie świetna atmosfera została popsuta w tym momencie - pewien etap zakończył sie i na zawsze pozostanie niesmak.

Będę wchodził czasami - żeby przeczytać ewentualne prywatne wiadomości. Tyle.

Nie dość że nie usłyszałem od Dancera dosłownie nic odnośnie wczorajszej sytuacji (nie mówie o "przepraszam" - mówie o jakimkolwiek słowie), to jeszcze czytam jakieś bzdury o rezerwacji obiektywów. Tymczasem nie było sytuacji żebym coś pochopnie zarezerwował na Giełdzie, żeby później tak po prostu zrezygnować. Jak coś zarezerwowałem, to zawsze kupiłem - oprócz torby LowePro która okazała się za mała.

W całej sprawie nie chodziło mi o DS-a, którego sprzedaż za taką cenę była świetną okazją. Chodziło mi o styl - co zostało już tutaj wspomniane.

Nie wykluczone, że podejmę się w przyszłości ponownie akcji typu koszulki no i zobacze się z Wami na PPD bądź też mniejszym pentaksowym zjeździe.

Do zobaczenia.

:-B :-B

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Do k*** nędzy.
Kiedyś jak ktoś miał coś do kogoś, to mu to wgarniał i walili się po pysku i był spokój.

A teraz - jakieś publiczne pranie prywatnych brudów, jakieś obrażania się, oskarżania, strzelanie fochów.

Ludzie - nie przesadzacie trochę?
To chodzi o debilny aparat za debilne 50pln. I o to chcecie kruszyć kopie?

I "śmiertelnie" się obrażać?

Pogięło was???

A idźcie wszyscy w diabły. Daję kolejny wątek do ignorowanych.

Ps. I jeszcze jedno:
perl napisał/a:
Kiedyś jak wracałem z uczelni zamiast rozebrać się i coś zjeść to pierwsze co robiłem to włączałem forum i przewertowałem w międzyczasie dopiero otwierając tlena, outlooka...
Od jakiegoś czasu forum spadało na kolejne miejsca....

To tak ogólnie do wszystkich - to MY tworzymy to forum. To MY tworzymy atmosferę.

Więc nie zwalajcie winy na krasnoludki, że wygląda jak wygląda.

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
Nie ktoś zamknie wątasa i po krzyku

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
mygosia napisał/a:
To tak ogólnie do wszystkich - to MY tworzymy to forum. To MY tworzymy atmosferę.
warte zapamiętania.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
ok.zamykam

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Ło matko! A teraz wszyscy udaja sie na herbatke z melisy. Trzeba bylo to juz dawno zrobic. Zamykam.

dz.

Skocz do: