piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
dickkett napisał/a:
Soft: Ver. 0.00 ?
Czyli wniosek, że może być tylko lepiej

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
A ja jestem za tym, żeby zamiast puszek Kxxx zaczęli robić serię Mxxx. O! :-P

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
matb napisał/a:
A ja jestem za tym, żeby zamiast puszek Kxxx zaczęli robić serię Mxxx. O! :-P

Na wszystko przyjdzie czas. ;-)

[ Dodano: 2008-01-25, 16:27 ]
A potem jeszcze LX-d. :mrgreen:

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
8 miesięcy temu latały plotki o K5D, który właśnie miał mieć 14mpix matrycę APS-C, poza tym o odnowionej wersji K10D która dalej miała mieć 10mpix no i K1D że niby FF.

K5D obecnie K20D ?
K10D (ulepszona)... brak ale jest K200D 10mpix. ? (chyba że wyjdzie jeszcze K10D Super :-P )
K150D czy jakoś tak się to miało zwać = K100D Super ?

Żeby było śmieszniej niby się wszystko zgadza z terminami które kiedyś były podawane. I była też wtedy mowa o K1D... Która miała być wprowadzona niecały rok po K5D.

vertiico  Dołączył: 08 Maj 2007
Pietras napisał/a:
Żeby było śmieszniej niby się wszystko zgadza z terminami które kiedyś były podawane. I była też wtedy mowa o K1D... Która miała być wprowadzona niecały rok po K5D.

hmm, fajnie by było jakby wprowadzili FF , sam bym nie kupił, ale powstało by kilka nowych szkiełek :)

Tylko szybko FF bym sie nie spodziewal, skoro obecne "*" to DA, i jakby wprowadzili nagle ( załóżmy za 6 m-cy ) K1D FF, to kto by kupił "*" DA ?? raczej ludzie czekaliby na "*" DFA. Tak mi się bynajmniej wydaje.

djlight77  Dołączył: 01 Cze 2007
Teoretycznie to K20D i K200D są już dostępne :mrgreen:
http://www.jessops.com/Pr...lse&PageSize=20

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
dickkett napisał/a:
Znalazłem takie cooś. Zerknij

nie jest tak tragicznie po przejechaniu na monochromatyczny będzie całkiem
zjadliwy K20D 6400 ISO DNG-JPG (noise correction Off)

[ Dodano: 2008-01-25, 19:19 ]
a widzieliście grip do k200d ?taki "maciupasienki" :mrgreen: bidulek
D-BG3

ArturMaly  Dołączył: 26 Gru 2007
w sam raz do kadwusetki :D
Nawet ładniejszy niż ten: http://allegro.pl/item300...spustem_fv.html

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Niestety nie daję rady od paru dni - ale warto odnaleźć z archiwalnego forum pentax.osw.pl wątek, w którym prowadzone były dywagacje na temat MZ-1. Było to już po wypuszczeniu MZ-6 i MZ-S. Może być śmiesznie.

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
fajnie, że nowy grip. ten od K10D musi stanieć w takim razie, jak zejdzie do 300 pln to oznacza.. że Pentax staje się normalnym systemem, jak reszta C i N. gdzie nie dość,że nie bardzo drogo to jeszcze można kupić. fajnie

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
guerilla napisał/a:
fajnie, że nowy grip. ten od K10D musi stanieć w takim razie
Czy na pewno ? Przecież grip od K200D nie będzie pasował do K10D. Grip od K10D będzie pasował do K20D. Wiec cena chyba nie zejdzie poniżej 400 zł.

argawen napisał/a:
guerilla napisał/a:
fajnie, że nowy grip. ten od K10D musi stanieć w takim razie
Czy na pewno ? Przecież grip od K200D nie będzie pasował do K10D. Grip od K10D będzie pasował do K20D. Wiec cena chyba nie zejdzie poniżej 400 zł.

oj, rzeczywiście, jeśli będzie pasował to nie ma szans na obniżkę.. bo myślałem tak - k10d wycofują zastąpione przez k20 i gripy idą na wyprzedaż razem z body. ale skoro kompatybilne - co na dłuższą metę jest dużym plusem! - to tak nie będzie

olaf  Dołączył: 12 Wrz 2006
sunshine napisał/a:

I powiem wam, że 160 tysięcy to prawie dwa razy więce niż 85, ale myślałem że pentax sprzedał w 2007 powyżej 1,5 mln...

Oczywiscie, chodzi o 1,6mln.

Kiwak  Dołączył: 28 Paź 2007
Zaraz, to mamy tak: Kasetka brzmi tak, że żałuję, że jej nie mam, Kadyszka - śmiesznie, też lubię, Kadwusetka....bez sensu jakoś, co z K20D?
O, i Kapatyk ma być ;-)
K1D to jak? Karaz? he he...
Leży w trawie i nie dycha? Kadwiedychy....

olaf napisał/a:
chodzi o 1,6mln

Na słupkach stoi "w tysiącach sztuk" więc jednak 160 tysięcy. Ale faktycznie: tylko???

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Kiwak napisał/a:
K1D to jak?
KeyPax :evilsmile:

olaf  Dołączył: 12 Wrz 2006
Kiwak napisał/a:

olaf napisał/a:
chodzi o 1,6mln

Na słupkach stoi "w tysiącach sztuk" więc jednak 160 tysięcy. Ale faktycznie: tylko???

Przestanciez, no... :mrgreen:

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
guerilla napisał/a:
fajnie, że nowy grip. ten od K10D musi stanieć w takim razie, jak zejdzie do 300 pln to oznacza.. że Pentax staje się normalnym systemem, jak reszta C i N. gdzie nie dość,że nie bardzo drogo to jeszcze można kupić. fajnie

Trochę to dziwne, biorąc pod uwagę, że Pentax wszędzie na świecie jest systemem znacznie tańszym niż C, czy N, ze zdecydowanie najlepszym stosunkiem jakości/ilości ficzerów do ceny (bang for a buck)...

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
kJedynka? :evilsmile:

Bronek  Dołączył: 04 Wrz 2006
Kiwak, na wykresie jest sprzedaż DSLR, a nie wszystkich cyfrówek. Pozostałe sprzedane ~1.3 mln sztuk w 2007 roku to kompakty.

Co do aparatu w formacie 135 - sam miałbym ochotę na taki. I nawet mam do niego całkiem dobre szkła :-D Zauważcie, że te szkła dalej są w sprzedaży ...

Co do ceny gripa - wydawało mi się, że w każdym systemie firmowy grip trochę kosztuje, a tanie są tylko te dorabiane. Ale specjalnie się tematem nie interesuję.

[ Dodano: 2008-01-26, 09:59 ]
djlight77, ale jaja, K200D droższa od K10D ! :mrgreen:

jaad75 napisał/a:

Trochę to dziwne, biorąc pod uwagę, że Pentax wszędzie na świecie jest systemem znacznie tańszym niż C, czy N, ze zdecydowanie najlepszym stosunkiem jakości/ilości ficzerów do ceny (bang for a buck)...

to zależy od której strony na to spojrzeć..

Skocz do: