chrzaszcz  Dołączył: 16 Sty 2008
  3 czy 5 klatek na sekundę?
Jeśli się zastanawiacie czy wystarczą 3 klatki na sekundę czy może jednak 5 to zapraszam tutaj :lol: : http://www.pcworld.pl/news/137932.html

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
Przynajmniej można sfilmować reakcję wybuchową...

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
szkiełko jak helios :shock:

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
Dzięki za link :-)
Na tej stronie jest link do producenta takich urządzeń - polecam obejrzeć filmiki
Niesamowite jak taka ważka musi się namerdać pórami, żeby unieść się w powietrze - i ta koordynacja :shock:

Teraz zwróciłem uwagę, że na tym filmiku z wybuchem samochodu na plaży widać falę uderzeniową w powietrzu - powinni to dzieciom na fizyce pokazywać ;-)

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Na mnie wrażenie zrobił ten koliberek. Oczywiście, kiedy przeczytałem informację, że cała akcja, którą oglądam przez ponad minutę w "realu" trwała sekundę.

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
piotrecius - dzięki za zwrócenie uwagi, obok koliberka i ważki ciekawie wygląda balon z wodą; w zasadzie wszystkie te filmiki są ciekawe...

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
piotrecius napisał/a:
Niesamowite jak taka ważka musi się namerdać pórami, żeby unieść się w powietrze - i ta koordynacja

Na usta cisnie mi sie tylko jeden banal - natura jest fascynujaca :-o

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
dan napisał/a:
natura jest fascynujaca :-o

Zwłaszcza, jeżeli możesz ją zobaczyć w zupełnie inny sposób niż zwykle. A swoją drogą sam pamiętam szok, jak ktoś mi uświadomił, ile różnych gatunków owadów można spotkać na zwykłej łące w lipcu. Szczęka opada. Niektóre (np. pluskwiaki, wije) są śliczne! Tylko nazwę polską mają taką odstraszającą z lekka :-P

Skocz do: