sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
imho wszelkie grupy "nieklasowe" powinny być wykopywane z miejsca w kosmos, bo co "pentaks" albo powstające jak grzyby po deszczu grupy "nazwisk", "imion" itd.itd.itd mają wspólneg z "klasą" i to jeszcze "naszą"?

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
moze mi ktos wytlumaczyc PO CO ?

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Nasza. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Klasa. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
PO CO ?
Forum jest zbyt male ?
Chcecie przesiasc sie na jeszce wolniejszy serwer ?

flying  Dołączył: 13 Sie 2007
Re: Pentaksianie na Naszej Klasie
michalwochna napisał/a:

Tak przy okazji, zastanawiam się ile osób szukając znajomych wpisało: pentax ;-)

Niestety nie przyszło mi to głowy,widać mało zakręcony jeszcze jestem w systemie,...wpisałem za to Józef Tkaczuk...no i odnalazł się ulubiony przez tylu woźny :mrgreen:

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Fafniak napisał/a:
PO CO ?

Tak dla jaj.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
sołtys napisał/a:
co "pentaks" albo powstające jak grzyby po deszczu grupy "nazwisk", "imion" itd.itd.itd mają wspólneg z "klasą" i to jeszcze "naszą"?
Do naszej klasy zapisany jest prawie caly polski internet a juz na pewno wszystkie dzieci neostrady, takze te po 40'ce. Internet jest zbyt rozproszony dla przecietnego uzytkownika - tak rozproszony, ze praktycznie nieuzywalny. A tu bach i jest internet w pigulce, a w dodatku nasz wlasny polski.

dz.

olaf  Dołączył: 12 Wrz 2006
dzerry napisał/a:
A tu bach i jest internet w pigulce, a w dodatku nasz wlasny polski.

Wszyscy sie sami skatalogowali ;)

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
E tam, podchodzicie do sprawy zbyt pesymistycznie. Wszystkiego trzeba używać z głową i tu zgadzam się z Sołtysem co do opinii na temat przejawów warcholstwa. Ale również dzięki temu portalowi odbyło się już spotkanie moich kolegów z liceum (niektórych nie widziałem blisko 5 lat), odnalazły się zaginione kontakty do ludzi, którzy gdzieś kiedyś wyjechali, przybyło też kilka nowych argumentów, że świat jest jednak mały ;-) .

Szumak  Dołączył: 18 Cze 2007

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Ale osso chodzi? Że można poznać numery telefonów czy gg milionów ludzi? Ja tam bez żadnego oblatania w hackowaniu mam dostęp do numerów telefonów i adresów milionów ludzi. Z książki, kurde, telefonicznej. Ale może hackerzy są tak zaawansowani, że już zapomnieli, że coś takiego istnieje. A jak ktoś nie chce, żebym miał jego telefon i adres, to sobie numer zastrzega. I nie zakłada konta w naszej klasie.
Naprawdę ludzie popadają w paranoję.

PiotrR napisał/a:

Czyżby? A jednak można znaleźć ludzi, którzy za taką bazę danych personalnych są skłonni zapłacić spore pieniądze, niby dlaczego skoro mogą sięgnąć po książkę telefoniczną?
Niby paranoja ale ludzie jednak wypisują tam wylewnie szczegółowe informacje o sobie a i często chwalą się czym mogą - trudno przewidzieć do czego komuś te dane posłużą. Między innymi po to wprowadzono przepisy o ochronie danych osobowych by utrudnić zbieranie takich informacji, tak więc lepiej pomyśleć dwa razy co się chce upublicznić.

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
PiotrR napisał/a:

Dokładnie. Z jednej strony nasz ekshibicjonizm wyłazi, ale z drugiej to się chyba sami siebie wstydzimy i chcemy ukryć. Nikt chyba na N-K nikogo siłą nie zaciągnął, ja tam jestem z przyjemnością. Podałem swój numer telefonu, GG, bo co z tego że ktoś to zna? Mój telefon mam na pieczątce, wizytówkach i kupie innych miejsc, to też musi być straszne zagrożenie. Że ktoś pozna jak wyglądam? No cholera, wystarczy spojrzeć na avatar. Nazwiska też się nie wstydzę..
A ta paranoja z ochroną danych to jakiś koszmar.. Jakiś czas temu człowiek z serwisu echnicznego nie chciał mi podać swojego nazwiska bo ustawa :shock: , numeru służbowego też nie miał. A takie głupoty gadał, że chciałem z jego przełożonym pogadać...

[ Dodano: 2008-01-31, 21:24 ]
Szumak napisał/a:
Między innymi po to wprowadzono przepisy o ochronie danych osobowych by utrudnić zbieranie takich informacji, tak więc lepiej pomyśleć dwa razy co się chce upublicznić.

Tylko jak tak dalej pójdzie to się będziemy sobie nawzajem przedstawić po numerze PESEL? Też nie... za dużo danych...
Ja wiem, że trzeba myśleć, ale nie dać się zwariować.
POza tym zobacz, teraz nagonka na N-K, przy okazji reklama, a co z innymi serwisami? Fotki, randki, gołe pośladki, forum Pentaxa?

Szumak napisał/a:
wypisują tam wylewnie szczegółowe informacje o sobie a i często chwalą się czym mogą

Słyszałem o tym, ale nie widziałem. Może moi znajomi nie wypisują i się nie chwalą, a może nie zwróciłem uwagi. A może chwalą się na forach naszej klasy, których mi się nie chce czytać. No, ale żeby dane z informacji z forów przerobić do jakiejś sensownej tabelki pt. "co kto ma", to się trzeba bardziej wysilić niż przy prostym ściąganiu danych z profilu.

A wracając do książki telefonicznej, to jakoś jednak korzystają z niej przeróżne firmy trudniące się telefoniczną akwizycją. I z doświadczenia własnego wiem, że w dodatku z jakiejś starej, bo będzie grubo ponad pięć lat, jak nasz numer domowy jest nasz, a przeróżni telefoniczni akwizytorzy ciągle dzwonią przekonani, że się do poprzedniego właściciela dodzwonili. :mrgreen:

[ Dodano: 2008-01-31, 21:30 ]
Arti napisał/a:
forum Pentaxa

O właśnie, tu się dopiero ludzie chwalą, jakie sprzęciory mają! Raj dla bandytów, to nasze forum.
(choć może tych pentaków nie opłaca się kraść, bo to jakiś szajsowy sprzęt jest podobno, słyszałem)

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
a widzieliscie to? :mrgreen:
Cytat
Wystarczy mi Twój numer GG a powiem Ci jak wyglądasz.

BUHAHAHAHAH!!! :lol: :lol: :lol:

Nie moge przestac sie smiac :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

podaj mi gg, a powiem ci jak wygladasz ROTFL x5 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dan napisał/a:
podaj mi gg, a powiem ci jak wygladasz ROTFL x5

:mrgreen: hmmm, zobaczmy...

dan, w tym wątku "Celulitis czyli skorka pomranczowa", w którym się wypowiadałeś w 2002r. strzeliłeś babola: "masarz" pisze się przez "ż" a tak poza tym to cellulitis to jest stan zapalny tkanki łącznej a skórka pomarańczowa to "cellulit" ;-)

A jak wyglądasz to widzę bez numeru GG :mrgreen:

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Cytat
dan, w tym wątku "Celulitis czyli skorka pomranczowa", w którym się wypowiadałeś w 2002r. strzeliłeś babola: "masarz" pisze się przez "ż" a tak poza tym to cellulitis to jest stan zapalny tkanki łącznej a skórka pomarańczowa to "cellulit

No wybacz, w 2002 roku to ja nie wiedzialem jak sie dzieci robi :-P

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Szumak napisał/a:
"masarz" pisze się przez "ż"
...a jak dan miał na myśli rzeźnika? :lol:

Polecałby tego rzeźnika kobietom? :lol:

[ Dodano: 2008-01-31, 22:55 ]
dan, :-B

Może ten rzeźnik dobrze rżnie? (mięso, rzecz jasna. Zwierzęta, no... Że zarzyna)

Skocz do: