"Powinniśmy szanować poglądy religijne naszych bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia, do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, ze jego żona jest piękną kobietą , a dzieci są bardzo mądre" H.L.Mencken
konopia napisał/a:Sony ma matrycę full frame 24.8 Mpix
teraz pozostaje tylko czekać aż pokażą A900 (czy jakoś tak).
http://www.cnet.com/8301-...3.html?tag=head
Myślicie ze pentax jeszcze bedzie używał matryc sony, czy na dobre przejdzie do obozu samsunga?
PZ1, KX i kupa szkieł
Nie odpowiadam na pytania techniczne na PW i w tematach
Alek napisał/a:Znajac Samsunga, beda chciel za wszelka cene przegonic Sony.
CytatNo to dla F(F)anów.. rozmawiajcie do woli:
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6889
"Living is easy with eyes closed"
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Wydaje mi sie, ze te szkla juz byly na takim etapie projektowania, ze musieli je wypuscic. Natmiast przerwa na opracowanie nowych pelnoklatkowych konstrukcji bylaby zbyt dluga.Alek napisał/a:Tym bardziej dziwi wprowadzanie tylko DA szkiel, jakie by nie byly.
Oczywiscie, juz widze rzesze fotoreporterow strzelajacych Sony...Żaba napisał/a:Może się okazać ze za rok lub dwa będziemy mówić o wielkiej trójce Sony, Canon, Nikon
No to bedzie "zaloga Dżi"CytatDrugą rodziną są szkła "G"
CytatChciałbym być zawsze niewinny i prawdziwy
Chciałbym być zawsze pełen wiary i nadziei
Tak jak Bolek i Lolek
Tytus Romek i Atomek
Dzieci z Bullerbyn
Tomek na tropach yeti
Tak jak król Maciuś pierwszy
Asterix i Obelix
Jak załoga G
McGywer i Pipi
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
PZ1, KX i kupa szkieł
nie byłbym taki kategorycznytref napisał/a:NiC pozostana na rynku profi, nikt inny nie bedzie ich gonil,
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Żaba napisał/a:nie byłbym taki kategorycznytref napisał/a:NiC pozostana na rynku profi, nikt inny nie bedzie ich gonil,
PZ1, KX i kupa szkieł
Rafiki napisał/a:
Robiłem zdjęcia A350 i na niskich ISO jest faantastycznie, 14 Mpix to jednak dużo.
D300, N 24-70/2.8, N 105/2.8, SB 800...gdzieś tam dalej Sony..
olaf napisał/a:Rafiki napisał/a:
Robiłem zdjęcia A350 i na niskich ISO jest faantastycznie, 14 Mpix to jednak dużo.
Witamy:)
A na wysokich ISO!?
Sony Foto Team
Rafiki napisał/a:olaf napisał/a:Rafiki napisał/a:
Witamy:)
A na wysokich ISO!?
Niestey nie mogę teraz znaleźć linków do zdjęć Krzysztofa na ISO 1600 i 3200.
Jak znajdę to pokażę. :)
Cytat
Generalnie poziom szumu po włączeniu HI ISO NR na ISO 1600 jest wyraźnie mniejszy niż w A100. Poza tym kontrast i koloro są lepsze na wysokich ISO. Nowe odszumianie dla ISO 1600 i 3200 jest skuteczne.
CytatKrótko mówiąc w ogole nie martwiłbym się tym że w K20D też jest ponad 14 Mpix.
Sony Foto Team
olaf napisał/a:A na wysokich ISO!?