dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
bEEf napisał/a:
Kurde, od paru lat za mną chodzi, że sobie kupię i się nauczę.
A ja sobie kupilem ukulele ;-)

dz.

[ Dodano: 2008-02-01, 13:17 ]
bEEf napisał/a:
PS, fajnie wymiatasz na gitarce
Eldred, wlazlem na twojego jutuba i respekt. Wracasz mi wiare w gitarmenow ;-) Zobaczylem miniaturki i od razu pomyslalem sobie "kurna, kolejny domorosly Satriani". Nie ma to jak stereotypy, co? Na szczescie kliknalem w jedna z nich i uslyszalem muzyke, a nie wyscigi na przesterowane gitary. Naprawde mi sie podoba. Grasz w jakims zespole? Jesli nie, to jak najszybciej to zmien. Moim zdaniem, w takiej muzyce i z takimi umiejetnosciami, dopiero dzieki improwizacji i interakcji miedzy muzykami rozwija sie skrzydla.

dz.

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Dzięki chłopaki :oops: , na zespół nie mam czasu, po za tym już miałem i to nie jeden ale zawsze to dochodziło do momentu, kiedy zechcieli na muzyce zarabiać, a wtedy nagle repertuar zaczął się narzucać bardziej komercyjny i się wykruszałem, nie chcę łączyć pasji z pracą, bo to zabija pasję, przynajmniej jeśli chodzi o muzykę, nie wiem jeszcze jak to jest z fotografią..

A jeśli chodzi o improwizację, to moje clipy to w 100% improwizacja. To coś co najbardziej mnie w graniu pociąga, nie potrafiłbym grać tej samej solówki tak samo przez pare lat bo bym chyba umarł z nudów...

Aha klipy w gajerku są grzeczne jazzowe, reszta jest hm.. "inna"

Proponuje cały OT przenieść gdzieś do hyde parku i zostawić temat konkursy w spokoju. ;-)

Pozdrawiam :-B :-B

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
eeee... jakiś link może :-?

[ Dodano: 2008-02-01, 13:54 ]
Dobra.... znalazłem drugą pasję eldreda :mrgreen:

[ Dodano: 2008-02-01, 13:55 ]
O w morde :shock:

[ Dodano: 2008-02-01, 13:57 ]
...ale się powoli wczytuje :evil:

[ Dodano: 2008-02-01, 14:02 ]
idzie.... :-) ile Ty masz gitar ;-) qrde Satriani :mrgreen: (nie jestem znawcą, ale jest pięknie :mrgreen: )

[ Dodano: 2008-02-01, 14:07 ]
Eldred, czy Ty masz te utwory w postaci całości, żebym sobie płytę zrobił i słuchał... słuchał... słuchał ... :mrgreen: :?:

jasny gwint! :-B :shock:

:oops: :oops: :oops:

Ladies and Gentlemen! Introducing Eldred!
Moi kochani!

Oto Eldred :-B

Zobaczcie tylko i posłuchajcie http://pl.youtube.com/watch?v=FbJumjKskJ4
albo jeszcze kolejnych parę http://pl.youtube.com/user/LucasZembrzuski

Eldred, chłopie :mrgreen:
NC :-B

OMG Zorzyk :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
:-B Eldred moje gratulacje

Eldred, wydobywam Cię na światło! Nie możesz siedzieć w piwnicy ;-)

A teraz najlepsze - wydajemy Toją płytę !!!
To będzie kulturalne wydarzenie roku!

Drżyjcie maluczcy - Eldred na scenie :mrgreen:

samber  Dołączył: 28 Cze 2007
Eldred :shock: :shock: :shock:
dołączam się do grona wielbicieli
a swoją drogą: pentax i dobra gitara... hmm coś z tego będzie :evilsmile:

Głupio mi.. nie wiem czy sobie żartujesz czy co.. wiem, że to nie jest muzyka dla ludzi, tylko dla wąskiego grona, świrów gitarowych, nikogo nie chcę przekonywać, doceniło mnie paru profesjonalistów w tej dziedzinie, i to mi wystarczy, nie mam parcia na scenę...

tak samo mam z fotografią, robie to tylko dla przyjemności, i chciałby żeby może kiedyś doceniło mnie pare osób z tego forum, których twórczość sam podziwiam, a nie wszyscy...

pozdrawiam :-?

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Jasny gwint Eldred, ile ty masz palców, że tak nimi przebierasz :-B

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Eldred napisał/a:
Głupio mi.. nie wiem czy sobie żartujesz czy co.. wiem, że to nie jest muzyka dla ludzi, tylko dla wąskiego grona, świrów gitarowych
Eldred, nie zgodze sie z Toba. Jestem uczulony na muzyke dla gitarmenow. Twoich improwizacji po prostu dobrze sie slucha. Poza tym, niewielu swirow gitarowych potrafilo by zagrac jazz, gdzie podzialy rytmiczne i skale sa jednak nieco inne niz w rockowej mlockarni.

dz.

Się podgrzałem z lekka :oops: ;-)

Słucham muzyki ze 30 lat, ale żaden ze mnie profesjonał, i zawsze mnie brały takie rózne dźwięki ;-) a to, co Ty wyrabiasz z dźwiękiem to jest miód na serce!

Chcesz tak sobie tylko dla siebie? No, OK, niech będzie.... Ale spróbować nie zawadzi. Właśnie wynalazłem http://wearefrompoland.blogspot.com/ i pewnie jest takich miejsc wiecej, więc to tylko początek.... Radiohead dało na swojej stronie i ludzie brali empetrójki... Z dobrych wzorców trzeba korzystać :mrgreen:

Wbrew pozorom wydanie płyty klubowej.... Płyty Klubowej P@PL to nie jest niemożliwe!
Myślę, że koszty by sie zwróciły, a na parę książek na VI PPD też by zostało :mrgreen:

THX dzerry, jak mi sprzedacie jakąś koszulkę z logiem naszego forum, albo wogule pentaxa, to mogę wszystkie videa w niej nagrywać ;-) (tylko coś ostatnio temat koszulek przycichł i wzory jakieś mało rozpoznawalne)

kafciok  Dołączył: 24 Lut 2007
Eldred, już nie bądź taki skromy - przecież masz linka do swoich poczynań w stopce :P A tak serio, to masz się czym pochwalić... przyjemnie się tego wszystkiego słucha. Niesie spokój :)

Eldred ma linka w stopce pewnie odkąd tu jest jest z nami, a dopiero dziaj uwaga dzerrego na temat gry zwróciła moją uwagę... Nie za często się klika w linki w stopce, a tu się okazuje - niesłusznie :-)

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Eldred napisał/a:
tak samo mam z fotografią, robie to tylko dla przyjemności, i chciałby żeby może kiedyś doceniło mnie pare osób z tego forum, których twórczość sam podziwiam, a nie wszyscy...

Mi np Alkos powiedział raz, że zdjęcie jest bardzo fajne i to mi wystarczy :-)

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
:shock: :shock: :shock: :shock:

Gdyby była ikona z opadnietą do koln szczęką też bym umieścił...

Wielki szacun za taka grę....

Może jeszcze ktoś ma takie umiejętności? Może zbierze sie grupka i powstanie Pentaxian Limited Stars Band?

ee tam linka w stopce mam o tak żeby coś było jak sprzętu mało, a nie żeby o tym zieloni topic zakładali :->
No a nie wszystko niesie spokój z tego co tam mam, no i apropos tego co mówił dzerry, nie uważam się za muzyka rockowego, tylko jazz-fusioniwego, dla mnie gitarzysta rockowy to tak jak paparazzi w fotografii, małym nakładem pracy chce zbijać forsę żerując na nieświadomości mas.. omg ale się rozkręciłem, dobra spadam, właśnie mi się zaczyna weekend

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
:-B

Skocz do: