piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
Eldred, Gratuluję :!: :-B
i podziwiam :-D

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
Eldred, szacunek

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
Eldred, fantastyczne improwizacje; Dawno nie słyszałem takiego wirtuoza. Moje gratulacje.

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
bEEf napisał/a:
Mi np Alkos powiedział raz, że zdjęcie jest bardzo fajne i to mi wystarczy :-)

ooo gratulacje stary!! mam nadzieję, że kiedyś tez sobie na coś takiego zasłużę :->

flying  Dołączył: 13 Sie 2007
zorzyk napisał/a:
Eldred ma linka w stopce pewnie odkąd tu jest jest z nami, a dopiero dziaj uwaga dzerrego na temat gry zwróciła moją uwagę...

Linka do stopki wrzucił chyba niedawno,ale pamiętam ,że podrzucił go przy powitaniu ,gdzieś kilka miesiecy temu ,właśnie dzieki temu Eldreda dobrze kojarzę,niestety widać tu skuchę ,tak jak z tym graniem w tej formie.
Oczywiście wiosłuje juz na pewnym poziomie,strat z dobrze wymodelowanym brzmieniem,profi podkłady i te rzeczy.
Tyle ,że na tym poziomie mozna właściwie już nic poza graniem nie robić, w sensie utrzymywac się z tego i nie rozpraszać się zbytnio na innych p*****.
Ale....właśnie ,niestety z jazzem jest jak jest ,odbiór tej muzy to nisza właściwie u nas,dobrze to widać np. na padstawie choćby wątków muzycznych ,tak przekrojowo patrząc.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Dobrze, dobrze - można pogodzić poziom i szerszy odbiór - Joe Satriani i Steve Vai - może jazz, może nie jazz, ale tną chłopaki jak z nut! Te wprawki, co gra Eldred, są piękne... najbardziej w gitarze lubię słuchać swingujących rytmów, tych przebiegów w górę i w dół... Powiesz, flying, że to efekciarstwo, no i niech sobie jest. Brzdąkanie na najwyższym poziomie jest trudne do słuchaniu ;-) Boogie i swing (że o rock and rollu nie wspomnę :lol: ) niesie ładunek energii, i na moje ucho - znajduje odbiorców.

cytrus  Dołączył: 02 Wrz 2007
Rewelacja - jestem naprawdę wstrząśnięty i niewymieszany...brawo...
ale może szkoda tak się marnować i lepiej dać innym posłuchać kiedyś płyty??
Znam przynajmniej kilkanaście osób którym to się może spodobać... :-B

Mnie się zamarzyła płyta Eldreda w limitowanym nakładzie Klubu PENTAX@PL - biały kruk srebrnego krążka :mrgreen: powiedzmy 500 egzemplarzy 8-)

zorzyk, Ty mi tu nie podkładaj nie moich mysli,ja na jazgocie gitarowym wychowany...i głową otwartą na różne dźwięki ;-)

flying, wobec tego podkładam :-B :-B :-B :mrgreen:

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
zorzyk napisał/a:
powiedzmy 500 egzemplarzy

W Polsce to już sprzedaż na złotą płytę.

olaf  Dołączył: 12 Wrz 2006
zorzyk napisał/a:
Eldred ma linka w stopce pewnie odkąd tu jest jest z nami, a dopiero dziaj uwaga dzerrego na temat gry zwróciła moją uwagę... Nie za często się klika w linki w stopce, a tu się okazuje - niesłusznie :-)

Tak, ogladalem to juz jakis czas temu:)
Bardzo sie wtedy usmiechnalem, bo fajne tam u niego rzeczy znalazlem.
Fakt:)

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
eeee tam jakieś takie kiespkie te klipy... ja tam nie widziałem ani jednej czarnej dziołchy potrząsającej ogromnym tyłkiem ;-)
A poważnie, to szacun.
Ja kupuję płytę, jak tylko zorzyk załatwi wydanie, ale z autografem musi być!

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Arti napisał/a:
Ja kupuję płytę
Ustawiam się w kolejce (z autografem rzecz jasna)

Panowie - ale to będzie musiało być przedsięwzięcie o wielkim wsparciu :mrgreen:
OKI, będę spiritus movens przedsięwzięcia.... a co po drodze, to się jeszcze okaże 8-)

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Jesteśmy cierpliwi :-)

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Eldred, kawał porządnego brzdąkania na gitarze!!! :-)
Jak już będziesz miał tą płytę to sam kupię jedną sztukę. Miło się tego słucha.

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
To tak nie do końca moje klimaty, chociaż lubię czasem dla odmiany posłuchać czegoś zahaczającego o jazz. Jestem pod wrażeniem.

Przemas  Dołączył: 11 Gru 2006
Eldred, świetne chłopie, bardzo mi przypomina to granie Satriani'ego i Yngwie Malmsteen'a (jego pokazy tu i np tu oraz tu )

Super - chętnie bym płytkę z Twoim gitarowaniem kupił :) Bo naprawdę lubię takie improwizacje. :-B :-B :-B :-B :-B :-B za taką muzę :)

Przemas, Ty też z tym Satrianim ,...Eldred jak wróci to się załamie, do tego zapisy na płytę :mrgreen:
Cała plejada inspirujacych sław tam u niego na stronie,ale o tych podlinkowanych jak widać nawet najmniejszą czcionką nic nie ma,to zupełnie inna bajka,nawet o tym wspomniał dość wyraźnie i dobitnie.

Skocz do: