bEEf napisał/a:Potem można nie testować![]()
Oddychaj, reszta się jakoś ułoży...
Ż jest P... p.
pjotrekm napisał/a:Ale jeżeli moim prywatnym komputerem jest notebook, którego równiez uzywam do pracy, to... czy mogę zainstalować wersję studencką? Oczywiście w pracy nie uzywam PS.
Do we simply turn our heads and look the other way??
Photoblog: http://dphoto.pl
Pentax, because AF is not the most important thing in the world ;)
kidding ^^
Pozdrawiam,
Misiek
"Gór mi mało i trzeba mi więcej
Żeby przetrwać od zimy do zimy
Ktoś mnie skazał na wieczną wędrówkę
Po śladach, które sam zostawiłem..."
Zabawy w panoramy - www.proczek.com
zorzyk napisał/a:
Do rzeczy: jeżeli notebook jest firmowy (czyli jest na stanie ewidencyjnym firmy) to na nim mogą być zainstalowane tylko programy kupione przez firmę (i też na jakimś stanie ewidencyjnym). Wtedy moim zdaniem innych programów (niekupionych przez firmę) nie można instalować.
zorzyk napisał/a:
Jeżeli notebook jest prywatny, to jego używanie przez firmę (chyba) się wiąże z użyczeniem (co rodzi jakieś zobowiązania fiskalne (?) po stronie firmy, ale to są tylko moje dywagacje na podstawie rozmów na takie tematy), wtedy wersję studencką mozna zainstalować, ale nie można w niej robić projektów dla firmy/przez firmę.
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Ż jest P... p.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Samp napisał/a:Zaradność faktycznie nie zna granic.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
l_uka napisał/a:Firma Adobe sama sie o to prosi. Skoro producenci foto zauwazyli, ze jest klient zwany "zaawansowanym amatorem", to producent najlepszego softu do obrobki zdjec powinien chyba dostrzec, ze ta sama grupa klientow chcialaby w domowych pieleszach obrabiac swoje foty w czyms wiecej niz produkty linii Elements, prawda?
bEEf napisał/a:co to za usprawiedliwienie, że Adobe samo się prosi
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
l_uka napisał/a:Wszystko co nie jest zabronione, jest dozwolone.
bEEf napisał/a:Firma Rolex też olewa mój segment rynku, a przecież kurna nie będę chodził w podróbie i uważał się za cwaniaka, bo takie postępowanie to totalna wiocha jest
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
l_uka napisał/a:Firma Adobe sama sie o to prosi. Skoro producenci foto zauwazyli, ze jest klient zwany "zaawansowanym amatorem", to producent najlepszego softu do obrobki zdjec powinien chyba dostrzec, ze ta sama grupa klientow chcialaby w domowych pieleszach obrabiac swoje foty w czyms wiecej niz produkty linii Elements, prawda?
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
PiotrR napisał/a:To masz jeszcze gorzej, bo w tym wypadku nawet Rolex Elements nie ma.
Ż jest P... p.
Samp napisał/a:l_ukaTo na przykład jest taki program - Adobe Lightroom.
Totalnie nietrafiony argument.
Korba napisał/a:Lightroom nie jest w stanie w pełni zastąpić Photoshopa (...) Nie potrafi na przykład mieszać kanałów, wykonywać operacji na warstwach lub pracować w przestrzeni Lab. (...)
Dlatego osobiście byłbym skłonny wyłożyć kilkaset złotych za Photoshopa... w wersji 6.0.
CytatLightroom is expensive you say? Let me tell you how you can still get Lightroom for less than $100.00. Certainly, you must have a spouse, or a child, or a brother or a sister, or a nephew or a niece that is still going to school or college or teaching at a K12 or higher school. Get them to buy the software for you.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1