milo  Dołączył: 01 Sie 2006
DDR vs USSR vs UKRAINE vs SMC vs HASSELBLAD
Na poczatek takie male cos, http://zawsze-kwadrat.blo...carl-zeiss.html

... pozniej proponuje ustalic jakies zasady i zrobimy forumowe porownanie.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Cytat
Skanery (nawet te dedykowane do filmów) nie dają rady oddać właściwej średniemu formatowi jakości.

Jakos nie trawie takich głodnych kawałków...

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Jak zobaczyłam w topicu "ukraine", to wiedziałam, że to milo :roll:

alkos napisał/a:

Jakos nie trawie takich głodnych kawałków...

Ogolnie, specyficzne teorie ma autor tego bloga, ale moim zdaniem ten mini test jest ok.

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
mygosia napisał/a:
Jak zobaczyłam w topicu "ukraine", to wiedziałam, że to milo

ciekawe dlaczego :lol:

Cytat
ciekawe dlaczego :lol:

Tez sie zastanawiam :-?

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
ale masturbacja

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Fafniak napisał/a:
ale masturbacja

tak mnie zastanawia jednak w swietle powyzszego testu "różnica widoczna już na 700pikselowych plikach" Dzerrego... bez zlosliwosci, dzerry, ale w koncu nie pokazales :-P

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Fafniak napisał/a:
ale masturbacja

Eee? :shock: Masturbacja to jest porownywanie dlugich "zumów do kasetki", pomiedzy ktorymi roznica w cenie wynosi 100zl...

W przypadku Flektogona i Distagona ta roznica pewnie jest kilkukrotna, ze wskazaniem na Flektogona, zatem wniosek jest bardzo czytelny - nie ma sensu przeplacac.

Maciej  Dołączył: 18 Cze 2007
A ja chciałbym Sinara z serii F (lub P)...
Czy nawet tachihara lub Shen Hao... (bo dużo lżejsze od Sinara)

Maciej napisał/a:
A ja chciałbym Sinara z serii F (lub P)...

http://www.allegro.pl/ite...cyjny_stan.html

Maciej  Dołączył: 18 Cze 2007
dan napisał/a:

http://www.allegro.pl/ite...cyjny_stan.html

Pomarzyć można. :-) Tak jak i o wielu innych rzeczach.

Spinner  Dołączył: 22 Mar 2006
Rozmawialem z mechaniorem, specem od P-SIX... O ile P-six serwisowany i wyregulowany raz na kilka lat sluzy to mowil mi, ze w Kievach itp wynalazkach z ZSRR jak sie rozbierze je to tylko placz i zgrzytanie zebow... :shock: Koszmar wykonania, niedokladnosci i fatalnej jakosci materialow :-/

Pzdr
Spinner

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
dan napisał/a:
Eee? Masturbacja to jest porownywanie dlugich "zumów do kasetki", pomiedzy ktorymi roznica w cenie wynosi 100zl...
spadaj na bambus. Testy robi się po to by pomóc innym, a jakiego sprzętu to już wolnoś Tomku ;-)

Żaba napisał/a:
spadaj na bambus. Testy robi się po to by pomóc innym, a jakiego sprzętu to już wolnoś Tomku

Jedne testy pomagaja bardziej inne mniej, a niektore wrecz utrudniaja podjecie decyzji.

Fafniak napisał/a:
ale masturbacja

E tam... Masturbacja to porownywanie Contaxow z Bessami itp... Tu mamy ladny przyklad ze mozna tanio i dobrze, bez zbednego gdybania.

Spinner napisał/a:
Rozmawialem z mechaniorem, specem od P-SIX... O ile P-six serwisowany i wyregulowany raz na kilka lat sluzy to mowil mi, ze w Kievach itp wynalazkach z ZSRR jak sie rozbierze je to tylko placz i zgrzytanie zebow... :shock: Koszmar wykonania, niedokladnosci i fatalnej jakosci materialow :-/

Moj 88 jest w miare nowy, jak wywolam juz jakis normalny negatyw to zobaczymy jak wyglada sytuacja.

Skocz do: