zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Kapar napisał/a:
Everest-etam Rajd Dakar-etam. Ale rozkładówka w Playboy...

Everest, Rajd Dakar - za wszystko zapłaciszka kartą. Rozkładówka w Playboju - bezcenne! :mrgreen: :-B

Kapar  Dołączył: 29 Sty 2008
zorzyk napisał/a:

Everest, Rajd Dakar - za wszystko zapłaciszka kartą. Rozkładówka w Playboju - bezcenne! :mrgreen: :-B

Ergo, Martyna Actimel W powinna być modelką a nie redaktor NG. Tadam! ;-)

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Mam takie samo zdanie o Cejrowskim - od niedawna staram się oglądać wszystkie jego programy. "Boso przez świat" to jest to co powinien robić, a nie ten WC Kwadrans. :mrgreen:

Co do Martyny... Wole Beate P. ;-)

zhenis  Dołączył: 02 Sie 2007
Widze, ze dyskusja potoczyla sie innym torem.

Tutaj chcialbym zwrocic uwage na to, ze redaktor takiego pisma nie ma byc podroznikiem! Dobry menadzer to nie jest ten, ktory jest najmadrzejszy, tylko ten, ktory bezblednie w kazdej sytuacji potrafi wskazac wlasciwa osobe do wlasciwego zadania. Redaktor jest jak rezyser, rezyser filmu nie ma byc aktorem, ma byc poza kadrem (poza niektorymi wyjatkami). Ma pomoc aktorom (dziennikarzom, podroznikom) pokazac swoj talent i go przekazac szerokim masom czytelnikow.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
A którą drogą ona na ten Everest weszła? Bo to robi różnicę.

Zdobycie Everestu? To jest kwestia pieniedzy, tak samo mowia o tym ludzie, ktorzy zrobili ten oto wyczyn:

rekord w nurkowaniu w himalajach

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
zhenis napisał/a:
dyskusja potoczyla sie innym torem.

Dyskusja jest wielowątkowointerdysyplinarnietematycznieofftopiczna. Czyli w normie :mrgreen:

:lol: spox

mumonzan  Dołączył: 23 Kwi 2007
zhenis napisał/a:
Tutaj chcialbym zwrocic uwage na to, ze redaktor takiego pisma nie ma byc podroznikiem! Dobry menadzer to nie jest ten, ktory jest najmadrzejszy, tylko ten, ktory bezblednie w kazdej sytuacji potrafi wskazac wlasciwa osobe do wlasciwego zadania. Redaktor jest jak rezyser, rezyser filmu nie ma byc aktorem, ma byc poza kadrem (poza niektorymi wyjatkami). Ma pomoc aktorom (dziennikarzom, podroznikom) pokazac swoj talent i go przekazac szerokim masom czytelnikow.

Całkowicie zadzam się z powyższym.

W latach 80-tych bywałem w Pradze u znajomych, którzy w dużej kuchni mieli półki z kilkoma latami prenumeraty angielskiego NG - tam się zakochałem w tym piśmie.
Kiedy uruchomiono polską edycję natychmiast zaprenumerowałem. Niestety po jakiś 2 latach poziom wg mnie zaczął się lekko obniżać, poza tym prawie od początku było widać różnicę na niekorzyść w stosunku do wydań amerykańskich. Przerwałem prenumeratę...

Ponadto uważam, że przy tej ilości reklam, cena pisma jest za wysoka. Teraz kupuję tylko od czasu do czasu na dworcach na straganach ze starymi magazynami. 5zł mogę dać:) więcej nie! :-D

darius_Er  Dołączył: 29 Sie 2006
mumonzan napisał/a:
5zł mogę dać:)

jak sa ciekawe dla mnie artykuly, to dyszke dam. wiecej nie.

[ Dodano: 2008-02-09, 15:28 ]
a prenumeratorzy niezbyt sa zadowoleni; sa omijani w gadzetach, ktore sa dodawane do gazet NG w kioskach...

[ Dodano: 2008-02-09, 15:39 ]
zhenis napisał/a:
To jest kwestia pieniedzy

podobnie jak z sesja w playboyu;

tu sie zarobi, tam sie wyda...

zenza  Dołączył: 22 Kwi 2006
Niektórzy napisali, że byli zażenowani rozmową Cejrowskiego z Frytką.:) Cejrowski tylko uświadomił Frytce na naszych oczach kim jest i to wszystko. Takiej osobie pluj w oczy a powie, że deszcz pada. Z chamstwem, trzeba po chamsku. :lol: :lol: :lol:
A wracając do M.Actimel W., to zapewne wjechała też rowerem, lub na wrotkach na Kilimandżaro :mrgreen: Widuję ją czasami w Mariocie w przychodni LIM-u może jej przekaże nasze spostrzeżenia:) w formie wydruku, może nie będę zbytnio zażenowany:)

mi sie podobalo, ale oddaje tez brak tolerancyjnosci; w sumie frytka jest dorosla, ma rozum, dupe i robi z nich uzytek tak jak chce. albo nie.

Slava  Dołączył: 25 Kwi 2006
Bo WC i tolerancja to jednak sprzeczność. Mi się on podoba, gdy jest po prostu podróżnikiem, opisującym (ciekawie!) swoje przygody. Gdy wchodzi w kwestie światopoglądowe to lepiej wyłączyć radio/tv.
Co do pani MW to jej styl podróżowania jest daleki od tego co ja najbardziej poważam w tym temacie. To takie podróżowanie w stylu telewizyjnym -z kilkoma kamerzystami, dzwiękowcami, kierownikiem planu, kucharzem i ekipą technicznych. Wolę podróże w towarzystwie kumpla i aparatu, ewentualnie notesu, tak jak to robią WC, BP i wielu mniej znanych podróżników.
A NG chyba rzeczywiście obniżył loty, ale dramatu jeszcze nie ma...

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
zenza napisał/a:

A wracając do M.Actimel W., to zapewne wjechała też rowerem, lub na wrotkach na Kilimandżaro :mrgreen:

Nie przesadzaj, co ?

i ten tekst o chamstwie do chamstwa. jest zupełnie przeciwnie niż piszesz, i nie ma w tym nic śmiesznego że jakiś facet zachowal się jak skończona świnia w stosunku do jakiejś slapstickowej gwiazdki.

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
guerilla napisał/a:
nie ma w tym nic śmiesznego że jakiś facet zachowal się jak skończona świnia w stosunku do jakiejś slapstickowej gwiazdki

Dokładnie tak. Byłem totalnie zażenowany tym występem i nie byłem w stanie wysłuchać go do końca. Albo się trzyma poziom, albo nie. Godność każdej osoby należy szanować, a czy ona szanuje ją sama czy nie - to jest inna sprawa. Sprawa tej osoby. Koniec, kropka.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
dzerry napisał/a:
Martyna nie jest podroznikiem z krwi i kosci. Ona nigdy nie musiala pojechac do Tybetu za 500 zl, ona to zalapala przy okazji. Ja bym chetniej widzial na tym stanowisku Cejrowskiego

To samo powiedziałem 2 tygodnie temu.
Dzerry jest najlepszy, a na dodatek mamy takie samo zdanie [dzięki temu też nie jestem najgorszy]. :evilsmile:

guerilla napisał/a:
normalną praktyką w magazynach jest że za błędy językowe odpowiada korektor/edytor a nie autor
Normalną praktyką kiedyś było, że człowiek piszący coś dla szerszej publiki potrafił się wysłowić prawidłowo w języku, w jakim pisał... A potem dzieci mają wymówkę na klasówce, że błędy powinna poprawiać pani sprawdzająca tekst :-P

guerilla napisał/a:
to za mocno słowa - żenada i tak dalej. weszła na mount everest jednak.
(a ci którzy mówią że to tylko kwestia pieniędzy - bredzą i nie znają tematu)
no, fakt, jakiś rok przygotowań wcześniej i dobre zdrowie. Znaczy wieeelu może tego dokonać :mrgreen:

tref napisał/a:
guerilla napisał/a:
to za mocno słowa - żenada i tak dalej. weszła na mount everest jednak.
(a ci którzy mówią że to tylko kwestia pieniędzy - bredzą i nie znają tematu)
no, fakt, jakiś rok przygotowań wcześniej i dobre zdrowie. Znaczy wieeelu może tego dokonać :mrgreen:

Weszla na mount everest albo ja szerpowie wniesli. z namiotami i przenosnymi prysznicami :-]

ale fakt, zdrowie trza mieć.

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
tref napisał/a:
Dzerry jest najlepszy

Dzerry na naczelnego NG!! :evilsmile:

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
Ostatnio kupiłem książkę "Rowerem i pieszo przez Czarny Ląd" - polecam - to jest kwintesencja tego co najbardziej cenię w podróżowaniu. Potem szukałem czegoś na temat ekstremalnych wypraw rowerowych i trafiłem na stronę człowieka (też Polak!), który jako pierwszy (i chyba dotąd jedyny) przejechał samotnie rowerem najbardziej morderczy szlak (blisko 2000km piachu, soli i skał) przez australijską pustynię. Polecam przeczytać relację z wyprawy (spotkanie z psami Dingo, wielbłądami, kangurami, dorabianie z drewna zgubionej głowicy statywu, jedzenie jaszczurek i takie tam inne historie ;-) ) oraz obejrzeć zdjęcia.

Slava  Dołączył: 25 Kwi 2006
bEEf napisał/a:
Dzerry na naczelnego NG!!

Popieram, hehe.
A to że Martyna weszła na Mount Everest to pewnie świadczy o tym, że lubi wyzwania (zwłaszcza jak dzięki temu można nabić sobie punktów w rankingach popularności :evilsmile: ), ale nie świadczy ani o kwalifikacjach do bycia redaktorem naczelnym, ani o byciu podróżnikiem.

Skocz do: