qameleo  Dołączył: 04 Wrz 2007
słuchajcie nie znam się więc zapytam, jakie butki w góry :] (jeśli było to srk za ot) bo byłem jako dziecko no i teraz na nartach ale to autem pod stok więc nie potrzebowałem nic szczególnego :-/

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Buty trekkingowe trzymające kostkę.

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
qameleo, nie słuchaj się się plwk my tam wcale nie jedziemy po górach chodzić, a do monopolowego to się wygodnie w tenisówkach biega ;-)

A tak poważnie to on ma rację, trekkingowe za kostkę będą idealne. Zobacz na NGT.pl, tam się dowiesz wszystkiego o butach do chodzenia po górach. Ja dodam tylko że najważniejsze jest aby nie kupować ich na dzień przed wyjazdem, bo na początku będą obcierać. Najlepiej je rozchodzić w trakcie codziennego użytkowania, a dopiero potem chodzić w nich po górach.

Trzeba również pamiętać aby miały trochę luzu, po całodziennym chodzeniu stopy trochę przybierają objętości i nadal muszą się wygodnie mieścić w bucie. Musi być też lekki zapas długości aby przy schodzeniu nie hamować palcami tylko but był utrzymywany przez cholewkę.

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
(^_^) (^_^) (^_^) jaka dobra wiadomość z rana, Zorzyk IS BACK!!!!!

BTW u mnie w Lublinie jest takie studio FotoZorza, zawsze jak chodzę do pracy to mi się nasz Żorż przypomina ;)

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
qameleo, rzeczywiście najlepsze są trekingowe...

Aczkolwiek kiedyś łaziłam po GS w adidaskach noname ;-) i też było ok. Nie są ona zbyt ekstremalne.

qameleo  Dołączył: 04 Wrz 2007
dzięki :-B Ijon mam na dziś lekturkę :-)

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
To żeby zrobić qameleo większy mętlik buciany ;-) dodam, że w teren niektórzy preferują wygodne sandały :shock: . Trudno odmówić im części racji - ma to kilka zalet. Wysychają równie szybko co mokną, podobnie z kamieniami - wpadają równie łatwo jak wypadają, przewiew, do monopolowego też można w nich przyczłapać. Ale jednak nie utrzymują stopy równie stabilnie co solidne buty za kostkę.

piotrecius napisał/a:
To żeby zrobić qameleo większy mętlik buciany ;-) dodam, że w teren niektórzy preferują wygodne sandały

Idąc dalej tym tokiem rozumowania to mógłby chodzić na bosaka :mrgreen:

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
zorzyk, dzieki!!!!!
wszechswiat wrocil na swoje miejsce :mrgreen:

plwk napisał/a:
mógłby chodzić na bosaka :mrgreen:

Boso przez Świat ;-)

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Boso ale w ostrogach

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Kiedyś sobie poszłam w sandałkach na spacer po naszej piknej dolince... Okazało się, że w czasie zwózki drzewa "nieco" popsuli trakt. Kamory, gałęzie, błocko...

Ból poobdzieranych kostek i dziury w nogach - bezcenne ;-)

Myślę, że sandały nie są takie złe. Ale nie na moje kostki - przez większą część roku chodzę w butach usztywniających kostki i mam wrażenie, że są one "rozleniwione" - za bardzo polegają na zewnętrznym oparciu. Bym wcześniej musiała je jakoś powzmacniać... PEwnie chodzenie na obcasach by je zahartowało :-D

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
mygosia napisał/a:
PEwnie chodzenie na obcasach by je zahartowało
W góry to tylko szpilki i... mała czarna :evilsmile:

Żorżyk :-)
Dobrze, że jesteś :-B

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
zorzyk, Witaj. 8-)
Ale ja podejrzewam, że to był sprytny wybieg, aby bardziej przeniknąć do tłumu i wybadać nastroje. Ex catedra tego nie był w stanie zrobić. Avatar był dowodem na przebiegający wówczas proces przenikania.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Cieszę, że maj zbliża się nieuchronnie :mrgreen: :-B

Marek Wyszomirski  Dołączył: 18 Kwi 2006
I nie jesteś w swoich radościach odosobniony:-))))

Przemas  Dołączył: 11 Gru 2006
O tak :) do maja coraz bliżej :)

indianin  Dołączył: 30 Gru 2007
Ijon napisał/a:
Zobacz na NGT.pl, tam się dowiesz wszystkiego o butach do chodzenia po górach

sugerowałbym dystans do opini na NGT (nieależna grupa testingowa) wg mnie nie jest taka niezależna na jaką by wyglądała :-?
kiedyś szukałem plecaka do turystyki górskiej i wiele czytałem w sieci o tychże, oczywiście na NGT również. znalazłem m.in. ciekawe opinie na temat bardzo technicznego plecaka wspinaczkowego, mało pozytywne opinie ;-)
jakież było moje zdziwienie gdy miesiąc później chciałem znajomemu pokazać ów opis, otóż nie było go tam....
popytałem w środowisku i usłyszałem plotkę o niezależności NGT :evilsmile:
jeśli pokażą się kiepskie opinie na temat jakiegoś produktu, firma która jest producentem owego, sponsoruje kogo trzeba, po czym post znika 8-)
nie jest to z pewnością standardowa procedura i jak już nadmieniłem niepotwierdzona plotka, ale wyjaśnia poniekąd anihilację postu.

Skocz do: