vesper  Dołączyła: 19 Gru 2006
Zgadzam się z indianinem. NGT sucks. Pretendują do miana poważnego serwisu outdoorowego, ale to, co prezenetują w porównaniu z odpowiednimi portalami z US to żałosna namiastka.

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
indianin, vesper, przecież NGT to tylko forum, do każdej opinii zamieszczanej na tym czy innym forum należy podchodzić z rezerwą. Najbardziej mnie irytują na nim długaśne wątki nie do końca na temat (jakby skądś to znał ;-) )

Co do kasowania negatywnych opinii o produktach po sponsoringu producenta to nie mam zdania, zapewne jest to możliwe.

vesper  Dołączyła: 19 Gru 2006
Ło jezusicku, a czy ktoś mówi, że nie?
indianin napisał/a:
sugerowałbym dystans do opini na NGT

To zdaje się ta sugerowana przez Ciebie rezerwa.
Ostrzegamy tylko przed pozorną opiniotwórczością.

Kiwak  Dołączył: 28 Paź 2007
Wrócę jeszcze do sandałów: niedawno szwagier wrócił z wyprawy do Nepalu.
I tam sobie ekipą szlaki pokonywali z plecaczkami jakimiś małymi w trekingowych super butach spodniach bluzach i jeszcze z bielizną termoaktywną w ogóle nie wiem czym jeszcze, a tragarze sunęli z ich ponad 30-kilogramowymi plecakami i innymi tobołkami na głowach i jak wychodzili później, tak zawsze docierali wcześniej. A co na nogach mieli? JAPONECZKI!

qameleo  Dołączył: 04 Wrz 2007
Kiwak, japoneczki też mam :-D ale nie będę próbował, zresztą musiałbym się zgłosić na ochotnika na tragarza i nosić wasze plecaki by dorównać nepalczykom :-P

indianin  Dołączył: 30 Gru 2007
co kraj to obyczaj i kultura, nepalscy tragarze chodzą w klapkach, a polscy w trampkach
po beskidach łażę w wysokich, lub niskich trekingach, ale drwale których tam spotykam chodzą w gumowcach...
:mrgreen:
reasumując, czy to oznacza że skoro tyle ludzi na świecie je rękami to my mamy zrezygnować ze sztućców...?
ewentualnie jeść patyczkami (pałeczkami)...?
sandały bądź klapki są dobre na letnie spacery, po piachu i ubitej ziemi, ale gdy łazisz po kamieniach, to tylko porządne trapery

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
Kiwak napisał/a:
A co na nogach mieli? JAPONECZKI!
Może jak tak zasuwali, to JAPONECZKI mieli nie na nogach, a na myśli. ;-) Każdy ze trzy od razu.

Skocz do: