Zainstalowałem ostatnio triala Paint Shop Pro Photo X1 i niestety z rozwijalnej listy pod prawym klawiszem myszy zniknęła mi opcja "edit with the Gimp"

. PSP ma dla mnie jednak zbyt zabałaganiony interface (a może przyzwyczaiłem się do Gimpa

) i po odinstalowaniu opcja edycji w gimpie nie wróciła pod prawy klawisz

. Próbowałem już na różne sposoby i nie mogę sobie z tym poradzić. Formaty, które otwieram w Gimpie mam w Windowsie przypisane do niego. Jednak po kliknięciu na plik zawsze otwiera mi on ponownie nowego Gimpa co jest niewygodne - z poprzednią opcją "edit with the Gimp" otwierały się tylko kolejne obrazy w jednym otwartym Gimpie. Najzabawniejsze jest to, że jak w katalogu Zonera klikam prawym klawiszem na tiff (przyporządkowany w Windowsie do Gimpa) i z opcji "system" wybieram edytuj - otwiera mi tego tiffa w Paincie

. Przypuszczam, że problem leży gdzieś między Gimpem, a systemem operacyjnym ale wcześniej (przed zainstalowaniem PSP) nie było takich kwadratowych jaj

. Niemniej jednak chętnie dowiedziałbym się jak dodać (i czy to jest możliwe) nową pozycję w menu pod prawym klawiszem w Windowsie XP.
[ Dodano: 2008-02-14, 04:54 ]
Zainstalowałem od nowa Gimpa i Zonera - pojawiła się opcja edit with Gimp ale tylko dla jpg

. Jakby ktoś miał pomysł co zrobić, żeby to się wyświetlało również dla tiffów (tak jak miałem wcześniej) byłbym wdzięczny

.
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"