dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Wnoszenie aparatow na koncerty
W FAQ na koncert the Cure w Warszawie jest napisane, ze mozna wnosic male aparaty cyfrowe z niewymiennymi obiektywami. Jako, ze wczesniej bede sie szlajal po Warszawie, bede pewnie mial ze soba Contaksa. No, moze przy okazji cos pofotgrafuje na koncercie - ale chyba bardziej publicznosc niz muzykow.

I jak wam sie wydaje - czy taki Contax G1 z jednym szklem moze udawac maly aparat cyfrowy? Czy na przyklad z takim Canonem G9 by mnie wpuscili? Dla laika wygladaja dosc podobnie? Bo jesli nie, to z lajka pojade ;-)

dzerry

PS. Na Coldplay w Londynie nie wpuscili mnie z Yashika Mat - musialem przemycac pod bluza drugim wejsciem ;-)

MiQ27  Dołączył: 17 Wrz 2007
dzerry napisał/a:
Contax G1 z jednym szklem moze udawac maly aparat cyfrowy?

Nie może. Wyświetlacza z tyłu nie ma :mrgreen:

MiQ27 napisał/a:
Nie może. Wyświetlacza z tyłu nie ma
To se nakleje :-P . Przeciez zaden ochroniarz nie bedzie dokladnie ogladal sprzetu ;-) Chodzi mi o to, czy na pierwszy rzut oka, moze sie zakwalifikowac jako amatorski kompakt.

dz.

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
IMHO przejdziesz, z czarnym G2 już chyba mogłyby być kłopoty, jaki jest ten G1 na wielkość?

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Ja się wybieram do Chorzwa na koncert Metalliki i niestety nie moge wnieść sprzętu :-x Czemu, czemu?! A powiem wam, że chętnie ten koncert bym obfocił :-( Ale i tak się cieszę że na nim będę :-D

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
A dlaczego nie można wejsc z wymienną optyką , tudzież lustrzanką ?

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
bo to sugeruje bycie "profi"

Cytat
jaki jest ten G1 na wielkość?
Jak MeSuper - tylko taki bardziej zwarty w sobie ;-)

dz.

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
Coś obiło mi sie o uszy że na stadion żużlowy
w moim miasteczku nie można też wejść w takiej konfiguracji.
Ale i tak sie nie dam !!! 8-)

nediam  Dołączył: 07 Wrz 2007
Żaba napisał/a:
Ja się wybieram do Chorzwa na koncert Metalliki i niestety nie moge wnieść sprzętu :-x Czemu, czemu?! A powiem wam, że chętnie ten koncert bym obfocił :-( Ale i tak się cieszę że na nim będę :-D

Ja także się wybieram i też żałuję że nie będe mógł pofocić :-(

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
dzerry napisał/a:
Jak MeSuper - tylko taki bardziej zwarty w sobie

Ja wiem? na moje oko jakby wiekszy...

alkos napisał/a:
Ja wiem? na moje oko jakby wiekszy...

G1 - 133 x 77 x 42mm
MES - 131.5 x 83 x 49.5

Szerszy, ale bardziej zwarty w sobie ;-) Wczroaj mialem oba na stole, to wiem co mowie ;-)

dz.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
O! A ja na szczęście nie muszę jechać na The Cure do Katowic :-D

matb napisał/a:
A ja na szczęście nie muszę jechać na The Cure do Katowic
A musiales?

dz.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
No... było takie ryzyko. Nawet bardzo duże - tak po prawdzie to już nawet pewny byłem, że będę musiał jechać. A ja akurat nie cierpię The Cure :-P
Rzecz w tym, że kupiłem Koleżance Małżonce (ona tam takie wycie gościa, który przeżywa wizytę u dentysty lubi) bilety z okazji imienin czy urodzin. Dwa, bo miała jechać z koleżanką. I w dniu, w którym zanabyłem te bilety, to się okazało, że jej koleżanka załapała się na sponsorowany trekking na Kilimandżaro. No i jednak woli Afrykę niż The Cure - też bym wolał. A na wakujące miejsce na tym koncercie jakoś chętnych nie było, nie było... No to ja bym musiał jechać, ale dziś się szczęściem ktoś jednak zdecydował :mrgreen:

matb napisał/a:
ona tam takie wycie gościa, który przeżywa wizytę u dentysty lubi

A ja ci dwa aparaty sprzedalem ;-) Za kare poiwnienem byl Ci wyslac tego mesuperka z zapaskudzona matowka. A propos, kupilem izopropanol i matowka jest juz prawie czysta Jeszcze jedna iteracja i bedzie jak nowa ;-)

dz.

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
Re: Wnoszenie aparatow na koncerty
dzerry napisał/a:
Na Coldplay w Londynie nie wpuscili mnie z Yashika Mat - musialem przemycac pod bluza drugim wejsciem ;-)

kiedyś dziewczyny wykonywały czarną robotę , a sprzęty rejestrujące nie należały do najmniejszych

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
gezeb napisał/a:
kiedyś dziewczyny wykonywały czarną robotę , a sprzęty rejestrujące nie należały do najmniejszych

LOL :-D

costa  Dołączył: 11 Maj 2006
No i jak dzerry? Wrażenia? Wniosłeś sprzęta? Poka, poka.

Ja dziś jadę nacieszyć duszę...

Wnioslem ;-) Ale jak mi 3 zdjecia wyjda, to bedzie sukces ;-) Mozna ryzykowac, w razie czego jest depozyt. Mysle, ze takiego ds'a moznaby na luzaku na legalu wniesc.

A koncert? Zmitolo mnie. 3 godziny 10 minut. Genialna setlista. Co chwila ciary na plecach. Przy plainsong, poplakalem sie. Bardzo duzo starych numerow, powinienes byc zadowolony. G-E-N-I-A-L-N-Y Forest. Dawno nie bylem na takim koncercie. Cos dziwnego sie stalo Robertowi. Chodzil po scenie, zagadywal miedzy piosenkami, usmiechal sie do ludzi, powiedzial na przyklad, ze Simon nauczyl sie polskiego i chcial opowiedziec kawal, ale mu nie pozwolil, bo musieliby zwracac za bilety ;-) Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze. Jeszcze mi w uszach dudni Disintegration, Hanging Gardens, Prayers for Rain, M, AAAAAAA! Ja chce do Katowic!!!!!!

dzerry

PS.

Setlista

01. Plainsong
02. Prayers For Rain
03. Fascination Street
04. A Strange Day
05. alt.end
06. A Night Like This
07. The End of the World
08. Lovesong
09. Pictures Of You
10. Lullaby
11. Figurehead (Polish girls)
12. From The Edge Of The Deep Green Sea
13. Please Project
14. Push
15. Inbetween Days
16. Just Like Heaven (z pekniętą struną;)
17. Primary
18. A Boy I Never Knew (z pogłosem)
19. Us or Them
20. Never Enough
21. Wrong Number
22. Hanging Garden
23. One Hundred Years
24. Disintegration

BIS 1

25. At Night
26. M
27. Play for Today