MORKO  Dołączył: 25 Mar 2007
  Sposób na Kaca
No i stało się. Wczoraj w pracy mielim spotkanie integracyjne. Wino, kobiety, śpiew - te sprawy(znaczy się wina nie było, tylko wódka :-P ). No i zalalim z letka pałkę a dzisiaj są efekty. Rano nie było najgorzej - obudziłem się źeśki i wypoczęty, ząbki umyłem, zrobiłem sobie herbatkę(troche suszyło, to fakt) i zabrałem się za kontemplację Niedzieli. Niestety efekt znieczulający wczorajszych promili ustąpił i zię zaczęło. Siedzę teraz w ciemnym pokoju, monitor przygasiłem, w klawiaturę stukam powolutku, bo się taka jakaś głośna zrobiła i UMIERAM. Pomóżcie!

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
U mnie różnie bywa...

1. Położyc sie i przeleżeć do wieczora [cieprpiąc przy tym katusze i mówić sobie w myślach - nigdy więcej!]
2. Iść na spacer [musi mnie ots wyciągnąć]
3. Zjeść coś ciepłego [na studiach hitem na kaca były zupki chińskie z p makaronem]
4. Nie jeść nic [ostatnio rzadko].
5. Zawsze zaczynam od dwóch aspiryn.
6. Świetnie mi robi soczek Kubuś - ten najjasniejszy z dynią.

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
Hheh, ja tez wstalem 15minut temu :) Kaca objawow malo, a to dzieki temu ze przed snem duzo wody pije :) A teraz jem kanapki z boczkiem i musztarda - tluste i kwasne pomaga! A zaraz zejde do sklepu po red bulla czy inne ustrojstwo. Trzymaj sie!

darius_Er  Dołączył: 29 Sie 2006
MORKO napisał/a:
Pomóżcie!

jeden ze skutecznijeszych sposobow to nie pić.

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
a ja zawsze na kaca pije mocna kawe (nie rozpuszczalna) z cukrem i wcisnieta polowka cytryny
wbrew temu co sie wydaje smakuje dobrze i na mnie dziala !!!

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
milo napisał/a:
tluste
jak najbardziej, poza tym pijam sok pomidorowy i na siłę staram się rozruszać, zalegiwanie (w moim przypadku) nie zdaje egzaminu i dochodzenie do siebie trwa za długo

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Najszybciej - dożylnie witamina C

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
plwk napisał/a:
Najszybciej - dożylnie witamina C

Najlepiej w kroplówce z płynem ringera i biovetalginą...

O! właśnie przypomniały mi się stare weterynarskie sposoby... Wezmę odpowednie akcesoria do Chabówki :-D

zaroowka  Dołączył: 06 Mar 2007
1. Gorący prysznic.
2. Dobre, smaczne, pożywne śniadanie.
..jak w międzyczasie żołądek nie wytrzyma - trudno... :mrgreen:
3. Kawa z wciśniętą cytryną.
4. Coś na ból głowy - aspiryna, panadol, cokolwiek...
5. Soczki z witamynamy albo red bull.

Powinno pomóc.

flying  Dołączył: 13 Sie 2007
Możesz spróbować mojej metody;
skierowałem się w kierunku kuchni,otworzyłem lodówkę(tu uwaga na hałas,delikatnie),sięgnąłem w kierunku zamrażalnika -trafiło na makrelę,przyłożyłem sobie zwierza do łba...jest jakby nieco lepiej,na jak długo tego nie wiem.

Dzięki za rady. Łykłem jakiegoś proszka, wmusiłem w siebie ciepły obiadek i chyba postaram się tego kaca rozchodzić.
darius_Er napisał/a:
jeden ze skutecznijeszych sposobow to nie pić.

HA... żeby to tak szło...

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
zaroowka napisał/a:
panadol

Absolutnie. W polaczeniu z metabolitami alkoholu paracetamol ryra wątrobę jak ta lala.

Jesli w ogole, to jakis Ibuprom...

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
mygosia napisał/a:
5. Zawsze zaczynam od dwóch aspiryn.

o to to! walnalem jakies 2 godziny temu i przespalem "zmeczenie". Teraz juz tylko susi - zaraz skocze po PowerAda. Niebieski najlepszy :mrgreen:

p1tbull  Dołączył: 24 Sty 2008
Ja to aplikuje, zupkę chińską koniecznie pikantną i jakąś jajecznice na boczku ;] i po kacu :P

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Raz tylko się doprowadziłem do takiego stanu, ale wtedy pomogło wypicie litra kefiru i jazda na rowerze + gleba na lodzie. Szczególnie po tej ostatniej wszystko stało się piękne, ciche i proste :mrgreen:

rOTTEN  Dołączył: 27 Mar 2007
Podwojny xl mega cheesburger z bekonem + zimne piwko i problem znika :)

tomecki  Dołączył: 22 Kwi 2006
MORKO napisał/a:
Pomóżcie!

Na mnie to tylko zimny browarek albo dwa i po bólu ;-)

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
tomecki, wiedzialem... i nie zawiodłem się :mrgreen:

konopia  Dołączył: 24 Kwi 2007
alkaprim + witamina C
do picia sok pomidorowy,
należy odczekać aż pojawi sie uczucie głodu i sie najeść - jajecznica :!:
i cały czas pamiętać o soku pomidorowym
dużo spać

bo z tym żeby dzień wcześniej nie pić, to jest jakaś legenda miejska - nie udaje się
tak samo jak założenie że wypijemy tylko XX ,zawsze jest jakoś tak, że gubię się w rachunkach, czuję się świetnie, a na drugi dzień .... eh szkoda gadać,

Jest dobrze(znaczy się nie tak źle jak było). Właśnie wróciłem ze spaceru i dla pewności wypiłem szklankę wody spod ogórków. Chyba pomaga
tomecki napisał/a:
Na mnie to tylko zimny browarek albo dwa i po bólu

Wg. mnie to tylko odwlekanie egzekucji - próbowałem nie raz :-P

Skocz do: