Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
dziwna glupia sytuacja....ASTER City i ich modem
No wlasnie....wrocilem sobie z gor....heeejjjjj a tu w skrzyneczce liscik...heeejjjj.....
:evil:
Poniewaz nie zanotowalismy zwrotu modemu no to kara.......
teoretycznie 27.10.2007 powinienem zwrocic im modem....Tyle ze ja go nie mam....
Monter ktory zakladal nowa usluge stwierdzil ze nie zostawi starego modemu bo wycofuja go i dal nowy modem.....a ja jestem prawie na 100% pewny ze stary zostal zabrany [przez tego montera...jeszcze przeszukalem mieszkane.....ale nic nie mam tego typu....
Oczywiscie na protokole odbioru nie ma ani slowa o zdemontowanym starym modemie....

Liscik pwyslali po 90 dniach od daty wygasniecia poprzedniej umowy.....a wlasnie po tych 90 dniach naliczaja juz kare 400zl....
Kurna - jestem na przegranej pozycji czy idac do biura obslugi (pomijajajc napisanie jak bylo) moge cos jeszce zrobic....
???

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Idź do biura obsługi, ale czy coś wskurasz, to nie wiadomo :-|

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Fafniak, normalna praktyka. Napisz do Vesper, ona CI powie co mozna zrobić. Moja sugestia - opie... znaczy powiedzieć im dostadnie, żeby znaleźli sobie najwyższe drzewo w okolicy i z niego obserwowali swoje modemy, po tym, jak uprzednio na to drzewo wejdą. Może wówczas będa wiedzieli co się w firmie dzieje, bo póki co mają niezły pierdzielnik.

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Aster w Warszawie to jakaś dziwna firma, miałem z nimi tez problemy.
Cały czas próbują kogoś wkręcić w dodatkowe koszty.
Fafniak jak wyjaśnisz sprawę modemu to zmień operatora.

Zdano, - 2 lata....

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
Fafniak napisał/a:
Oczywiscie na protokole odbioru nie ma ani slowa o zdemontowanym starym modemie....

Podpisałeś się pod nim ? Jeśli tak to kiszka. Wyjściem może być sprawdzenie numerów modemu na umowie czy też raczej jej załączniku (o ile takie posiadasz) i udowodnienie że został on wymieniony (nowy modem ma już inny numer) o czym nie ma mowy w protokole - ergo - zawinił monter. Poszukaj też zlecenia dotyczącego wykonania usługi przez montera. Na deser zostaw sobie sąd konsumencki.

Enzo napisał/a:
Podpisałeś się pod nim ? Jeśli tak to kiszka.
- przyznam ze nie mam pojecia.... pod wersja ktora mam ,jest tylko podpis montera......ale nie pamietam czy sie podpisywalem na ichniejszej kopii...pewnie tak...

flood  Dołączył: 04 Maj 2006
Fafniak - u mnie jak wymieniali modem - to domyślnie monterzy zabierali - więc w biurze idź w ciemno że oczywiście że zabrał monter, tylko zapomniał podpisać.
Dopiero przy ostatecznym rozwiązaniu umowy musiałem im graty odwozić do biura

flood

vertiico  Dołączył: 08 Maj 2007
Enzo napisał/a:

i chyba nie musi byc, mi juz 5 razy wymieniali, obowiazek maja brac stary inaczej nie dostaniesz nowego.
na Twoim miejscu bym zadzwonil/przeszedl sie i domagal sie przeprosin na pismie.

Skocz do: