wojtal  Dołączył: 07 Wrz 2006
  forum - kopalnia wiedzy
witam, jest nowy user Pentaxa (10D) na ścianie wschodniej !!!!!, a mianowicie - moja znajoma,
szukało dziewczę jakiegoś nowego aparaciku bo jej stary kompakcik sie rozsypał, uczynny mąż przewertował zasoby internetu, i trafił na forum na którym doradzono mu żeby kupił Pentaxa 10D - sprzęt świetny dla zielonego amatora (bo C i N to już dla zawodowców) i kupiło dziewczę K10D. Spytałem czemu kupiła lustrzankę a nie kompakta, odpowiedziało dziewcze, że filmy nagrywane kompaktami są słabej jakości a lustrzankami lepszej, trochę jej szczęka opadła jak jej powiedziałem że tym sprzętem filmu nie nakręci, pytanie brzmi: na jakim forum sprzedaje się takie rewelacje ? mam nadzieję że nie na naszym :lol:

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
My doradzilibyśmy N d40X.

też tak pomyślałem 8-)

armar  Dołączył: 12 Maj 2007
Re: forum - kopalnia wiedzy
wojtal napisał/a:
doradzono mu żeby kupił Pentaxa 10D - sprzęt świetny dla zielonego amatora (bo C i N to już dla zawodowców)

Znaczy Pentax, Mamiya, Hasselblad to sprzęt dla amatorów, zaś C i N to tylko dla zawodowców?
Bardzo dobre - myślę, że zapamiętam na dłużej ten kawał. :mrgreen:

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
wojtal napisał/a:
jak jej powiedziałem że tym sprzętem filmu nie nakręci
A uprzedziłeś ją, że nie ma podglądu na żywo? To dopiero będzie załamka. ;-) Jeszcze by pomyślała, że ma zepsuty aparat.

Michał K  Dołączył: 22 Lut 2007
a była tu jakaś Kasia co chciała filmy kręcić k10 bo dostała od chłopaka :-D

djack napisał/a:
wojtal napisał/a:
jak jej powiedziałem że tym sprzętem filmu nie nakręci
A uprzedziłeś ją, że nie ma podglądu na żywo? To dopiero będzie załamka. ;-) Jeszcze by pomyślała, że ma zepsuty aparat.

tego się obawiam, instrukcja obsługi do tego aparatu dopiero jest w drodze (pewnie się xerowała), szok będzie, to nie uniknione, jak to się skończyło dam znać

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
wojtal napisał/a:
doradzono mu żeby kupił Pentaxa 10D - sprzęt świetny dla zielonego amatora (bo C i N to już dla zawodowców)
:mrgreen: obśmiałem się. :mrgreen:

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
wojtal napisał/a:
szok będzie, to nie uniknione, jak to się skończyło dam znać

:shock: :-o :mrgreen:

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
W ten sposób to Pentax nigdy nie wyjdzie z niszy. Oto kolejny użytkownik przekona się, że aparaty P. są do bani, bo nie kręcą filmów i nie mają podglądu na żywo. I jeszcze, żeby "zoomować" to trzeba kręcić pierścieniem na obiektywie, a nie ma tych dwóch wygodnych guziczków (serio, ja taką skargę kiedyś usłyszałem od świeżo-upieczonej posiadaczki cyfranki Nikona).

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
no i nie ma menu po polsku!! skandal!! :mrgreen:

Skocz do: