Chciałbyś odwiedzić redakcję Fotopolis?
Tak, wypada pokazać, że Pentaksianin to równy gość i piwko wypije :)
22% Complete
2 (22%)
Napiszmy petycję do Redakcji o poważne traktowanie marki - szkoda piwa
22% Complete
2 (22%)
Nie, nie wydaje mi się to potrzebne
55% Complete
5 (55%)

armar  Dołączył: 12 Maj 2007
Stolicowy Plenerek "wyjątkowo niezadowolonych" ;)
Pewna redakcja zrobiła testy obiektywów do Pentax'a.
To, że zrobili testy rutynowo, tak jak umieli, czy ewentualnie specjalnie się do nich nie przyłożyli, to akurat wydaje mi się najmniej ważne.
Faktem jest, że użytkownicy Pentax'a oczekują od swoich aparatów nieco więcej niż użytkownicy innych aparatów i nieco protestują przed podawaniem publicznie informacji, które w złym świetle ukazują ich aparaty. :)
Redakcja jednak wykazuje, że nasze Pentax'owe dusze są przepełnione goryczą wynikającą z niezadowolenia ze sprzętu jaki posiadamy...

Redakcja Fotopolis napisał/a:
Ja wiem, ze szczegolnie srodowisko Pentaksa jest wyczulone na kwestie JPEG-ow bo dostajemy sygnaly, ze wlasnie Ci uzytkownicy sa wyjatkowo niezadowoleni z generowanych przez dotychczasowe modele plikow i ratuja sie RAW-ami.
(link)
Powiedzcie mi, czy to prawda?

Jeśli jesteśmy niezadowoleni, to może zwyczajem niezadowolonych pojechać do stolicy, ale nie na Wiejską, tylko na Sienną? :evilsmile:
Taka mała wycieczka w celu osobistego zapoznania się z Redakcją i wyciągnięciem ich na :-B , albo :-B :-B (na wypadek, gdyby po pierwszym :-B nie nabrali przekonania, że do Pentax'a trzeba podchodzić tylko z RAW'ami). ;)
Fafniak ma blisko, ale ostatnio przeszedł na stronę wina? ;)

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Szkoda piwa, a szczególnie nerwów.
Niektórzy żyją w przekonaniu, że wszystko wiedzą najlepiej i obawiam się, że nie da się tego zmienić. Ten typ tak ma.

szpajchel  Dołączył: 20 Kwi 2006
Kurcze, jeszcze trochę, a będą o nas mówić Pentaksiarze - ci z miękkimi...
Tak mi się przypomniało w kontekście testów sprzętów Pentaksa.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
armar, - sorki ale pamietajac twoj "wystep" na gieldzie i teksty z samego fotopolis oraz to co tutaj piszesz to mam wrazenie ze dosc sprytnie ale jednak lubisz wprowadzac zamet ....... troche mi to zalatuje trollowaniem... :roll:

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Fafniak, jest coś w tym co mówisz.

dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006
armar napisał/a:
Powiedzcie mi, czy to prawda?

Pytasz czy prowokujesz?
Czytając na forum pewnej redakcji Twoje wypowiedzi odniosłem wrażenie, że bliskie Ci są argumenty wypowiadających się jej przedstawicieli.
Ale ja już zasypiałem ...

zenza  Dołączył: 22 Kwi 2006
armar,
Wydaje mi się po przeczytaniu tamtego wątku, że uważasz testowanie szkła na jpg ok! A może Ty szukasz u nich pracy? Pisali, że potrzebuj ludzi:)
Ja robie zdjęcia w RAW-ach, bo wolę mieć większy wpływ na to co wyjdzie.
Powinno się Twojej kadyszcze wykastrować RAW-y :):):)

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
armar napisał/a:
i ratuja sie RAW-ami.
autor tych słów jest po prostu, mówiąc delikatnie, mało kompetentny :evil: i fakt ten jest wystarczającym powodem by nie tracić czasu na daremną z góry próbę dyskusji.
Pierwszy raz słyszę, że świadome wykorzystanie możliwości sprzętu, mówię o używaniu RAWów, jest "ratowaniem sie" :shock:
Jeszcze nie słyszałem o tym aby jpegi z jakiejkolwiek lustrzanki dawały równie dobre rezultaty jak dobrze wywołane RAWy :-/

armar  Dołączył: 12 Maj 2007
Fafniak napisał/a:
armar, - sorki ale pamietajac twoj "wystep" na gieldzie

Fafniaku drogi - przepraszałem już jedyną osobę, której wyrządziłem krzywdę moim "występem" na giełdzie
Mój odmienny stan świadomości był spowodowany przeczytaniem wiadomości o innych "występach", które dla "występującego" okazały się bardziej pobłażliwe w skutkach (to ja jako naśladowca dostałem ostrzeżenie, a nie osoba, która rozpoczęła takie zabawy). Skutek jakiś to miało - mam nadzieję, że przez jakiś czas wielu forumowiczów poważniej będzie pisać w dziale giełda. :)

Fafniak napisał/a:
i teksty z samego fotopolis oraz to co tutaj piszesz to mam wrazenie ze dosc sprytnie ale jednak lubisz wprowadzac zamet

Fafniaku, masz na myśli te teksty?
http://forum.fotopolis.pl/viewtopic.php?t=9047

Cóż - postanowiłem się specjalizować w takich zamętach... Tam właśnie poznałem bliżej Perla. :)
Jeśli uważasz, że źle jest prowokować do rozmów w pewnych tematach, to ok - zamknij proszę ten wątek.

dickkett napisał/a:
Czytając na forum pewnej redakcji Twoje wypowiedzi odniosłem wrażenie, że bliskie Ci są argumenty wypowiadających się jej przedstawicieli.

Uważam, że testowanie aparatu w komplecie z obiektywem korzystając z zapisu JPEG ma sens do porównywania z innymi aparatami. Takie mam własne zdanie i proszę o argumenty przekonujące mnie do zmiany mojego stanowiska. :)
Coś innego myślę w temacie testowania obiektywów innych niż "kitowe", ale akurat wątek przeszedł w inną stronę - mam nadzieję, że jeszcze wróci na właściwe tory.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
armar - nie mieszaj mi proszę PPD z nieszczęściami testów. Resze tego co napisałem skasowałem przed wysłaniem..

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Mnie zupełnie nie obchodzi rzetelność testów na Fotopolis, ani nigdzie indziej. Nie obchodzi mnie także, czy z powodu jakiegoś testu przybędzie kolejny użytkownik Pentaksa, czy nie.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
O w mordę. Co to jest? Od wczoraj trwa konkurs na najbardziej debilną ankietę?
Armar, ogarnij się - póki co, to wygląda, że do avatara wstawiłeś jakiegoś swojego wujka.

[ Dodano: 2008-02-20, 09:57 ]
lipalipski napisał/a:
czy z powodu jakiegoś testu przybędzie kolejny użytkownik Pentaksa, czy nie
Jedyny test, jaki przychodzi mi do głowy, to test ciążowy.

Skocz do: