cynamonowy  Dołączył: 16 Lip 2007
Czy lustrzanki będą nagrywać video?
co o tym myślicie? klik klik

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Nie moge sie doczekac!

dan napisał/a:
Nie moge sie doczekac!

Poważnie?

BAN gucio-59  Dołączył: 24 Lut 2007
A po co, to nie kamera...! Fotka to fotka... :lol:

Radzik  Dołączył: 24 Lip 2006
Filmiki by się przydały.
Sam mając już lustrzankę czasem zabieram mojego Canona a75 tylko po to aby w razie potrzeby nakręcić jakiś filmik. Do Internetu filmiki nadają się znakomicie. Jakość o wiele lepsza niż filmy z komórki.

A co do tego patentu to mógł by ktoś to przetłumaczyć z grubsza?

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Następne lustro, jakie kupię -k40D- koniecznie musi mieć wbudowany dysk twardy, o pojemności co najmniej 40 GB, Windows Vista 2010 albo Windows Mobile 9.1 oraz moduł GSM, HSDPA, Wi-Max i węża.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
lipalipski, a po co Ci wąż? :shock:

jak na mój gust to w skrócie chodzi o to że w trakcie nagrywanie filmików lustro podnosi sie tak że 70% swiatła idzie na sensor a 30% jest odbijane. Te 30% odbijane umożliwia działanie AF w trybie ciągłym. Dodatkowo to wszystko działa z Live View.

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Węża się w kieszeni trzyma, żeby na głupoty pieniędzy nie wydawać.

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
zorzyk, Wąż ważniejszy, niż cała reszta. To byłby szpan. I nie grałby człowiek na niewygodnych klawiszach, a na dobrym do tego "krzyżaku" W sumie pod przyciski z lewej podstawić kółko, iks, kwadrat i trójkąt w odpowiednich kolorach i można by całkiem wygodne PsP zrobić. Ale to pierwsze zrobi Sony. Pewnie w Alfa 10. :evilsmile:

[ Dodano: 2008-02-18, 22:40 ]
Zdano napisał/a:
Węża się w kieszeni trzyma, żeby na głupoty pieniędzy nie wydawać.

Oj, chciałbym. Do tej pory nie wiem, po co mi było UMPC, dla którego pozbyłem się ulubionego laptopa.

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Radzik, no w sumie maluchem też można było wystartować w Safari, tylko po co? ;-) To tak a propos filmów z aparatu.

konopia  Dołączył: 24 Kwi 2007
jasne że będą filmy bo tego chcą konsumenci,
może nie wy czy ja,
ale tacy którzy kupią swój pierwszy aparat, początkujący, tacy na których najwięcej się zarabia,
choć bardziej przyszłościowy wydaje mi się pomysł zastosowany w sony A350 z drugą matrycą (mniejszą) używają jej na razie do LV nic nie stoi na przeszkodzie by w przyszłości używać jej od kręcenia filmów

Radzik  Dołączył: 24 Lip 2006
Cytat
Radzik, no w sumie maluchem też można było wystartować w Safari, tylko po co? ;-) To tak a propos filmów z aparatu.

Złe porównanie. To tak jak bym pisał, ze ja tym aparatem kręcę kinowe wersje filmów.
A maluchem jak najbardziej do sklepu ( i nie tylko ) da się pojechać ;)
Wszystko rozchodzi się o to gdzie takie filmy mają być wykorzystane.

No wiesz, ja jak coś robie to staram sie jak najlepiej, dlatego nie robiłem zdjęć kamerą, a przecież się da. Tak więc porównanie dobre.
Wolałbym zrobić przyzwoite zdjęcie, niż słabiutki film. Poza tym nie od dziś wiadomo, że jak coś jest do wszystkiego... ;-)
W aparatach bardziej czekam na LV, bo trudno kadrować kładąc go na ziemi.

Zawsze denerwowali mnie ludzie robiący "zdjęcia"/"filmy" komórką/cyfrówką i wchodzący przed ludzi z prawdziwym sprzętem. Ale to już kwestia osobowości. :-)

MORKO  Dołączył: 25 Mar 2007
Raven napisał/a:
Zawsze denerwowali mnie ludzie robiący "zdjęcia"/"filmy" komórką/cyfrówką i wchodzący przed ludzi z prawdziwym sprzętem

I komórką idzie dobre zdjęcie strzelić, a i prawdziwym sprzętem spartolić robotę. :evilsmile:

MORKO napisał/a:
I komórką idzie dobre zdjęcie strzelić, a i prawdziwym sprzętem spartolić robotę. :evilsmile:

Racja. Mnie bardziej niż możliwość filmowania przydało by się LV. A jeszcze bardziej 8 klatek/s w rawach 8-) i nieomylny szybki AF

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
To tylko kwestia technologii. Jeśli pojawią się na tyle szybkie matryce i procesory, to będzie i zapis filmów w lustrze. K20 to prekursor, jak widać da się. ;-) I po raz kolejny można mówić, że Pentax coś zrobił jako pierwszy! :-B

Gwiazdor napisał/a:
K20 to prekursor, jak widać da się. ;-) I po raz kolejny można mówić, że Pentax coś zrobił jako pierwszy! :-B

Chodzi ci o ten tryb szybki w k20, czy o tym patencie? Bo w tym njusie nie ma informacji że to pentax użyje do filmów w swoich lustrach.

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
O połączenie jednego i drugiego. I trzeciego (zapis ciągły a nie kilka sekund). Jedno drugiemu nie przeszkadza przecież, a AF w lustrach jest ostatnim problemem do rozwiązania, aby to działało. Bo rozwiązanie Sony z drugą małą matrycą nie ma tych walorów DSLR na które polujemy. ;-)

MORKO, może i tak (choć chyba nie w tym przypadku co myślę), ale dlaczego to właśnie oni specjalizują się w zasłanianiu widoku innym? :lol:

Skocz do: