PiotruśP  Dołączył: 09 Sty 2007
dan, auto (22) fajne.

Ciężki ten klocek jest? :)

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
PiotruśP napisał/a:
Ciężki ten klocek jest? :)

Dopiero po podpieciu Sonnara. Ze standardem albo z Mirem-26 w ogole nie odczuwam ciezaru (w sensie nie przeszkadza mi, nie zauwazam go jako czegos uciazliwego).

[ Dodano: 2008-02-21, 19:59 ]
Eksperymenty z martwa natura :-) :

(Kiev 60 + 180/2.8 + Fortepian 400@400 moczony w XTOLu 1:1)

24.

25.

26.

samber  Dołączył: 28 Cze 2007
dan, sprzedajesz zegarki? ;-)

samber napisał/a:
sprzedajesz zegarki?

Nie, a co? :-)

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
dan napisał/a:
Nie, a co? :-)

To moze chcesz jakis kupic? :P

milo napisał/a:
To moze chcesz jakis kupic? :P

Nie, poza tym tu nie gielda :-P

samber  Dołączył: 28 Cze 2007
Albo zacznij sprzedawać. Fotki Ci ładne wychodzą, tylko jeszcze parę słów zachęty i staniesz się bogaty ;-)

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
dan napisał/a:
(Kiev 60 + 180/2.8 + Fortepian 400@400 moczony w XTOLu 1:1)

szczerze, to jakos nie widze wyzszosci tego czegos nad cyfra :-P

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
alkos napisał/a:
szczerze, to jakos nie widze wyzszosci tego czegos nad cyfra :-P
:-P

alkos napisał/a:
szczerze, to jakos nie widze wyzszosci tego czegos nad cyfra

Ja tez nie :-P Testowalem tylko film... Okazal sie gowniany - fabrycznie zanieczyszczony, porysowany, do tego lapie kurz jak lep i zwija sie jak swinski ogon.

dan napisał/a:
Ja tez nie

No, przynajmniej w tym zastosowaniu.

dan napisał/a:
Testowalem tylko film... Okazal sie gowniany - fabrycznie zanieczyszczony, porysowany, do tego lapie kurz jak lep i zwija sie jak swinski ogon.

No takie opinie o fomie slyszalem niestety... lucky/era przynajmniej QC mialy wporzo... na te 20-30 rolek ktore zrobilem ;-)

Marcinicus  Dołączył: 30 Gru 2006
Cytat
szczerze, to jakos nie widze wyzszosci tego czegos nad cyfra

Bo tu chodziło o pokazanie niższości średniego formatu do cyfry i zniechęcenie ludzi od pakowania się w tę dziedzinę fotografii. :mrgreen:
A tak poważnie - fotki fajne, szczególnie te z Mira (autoportret rulez). Wydaje mi sie, że wyższość średniego formatu widać dopiero po zrobieniu dużych odbitek...przynajmniej zawsze tak myślałem, ale może jestem w błędzie?

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Ja tam wolałem starego dan'a streetfotowca, niż nowego pakszotowca.

Ale może się to rozwinąć w dobrym kierunku...
Keep on trying!

Marcinicus napisał/a:
Wydaje mi sie, że wyższość średniego formatu widać dopiero po zrobieniu dużych odbitek...przynajmniej zawsze tak myślałem, ale może jestem w błędzie?

aha, chodzilo mi tylko i wylacznie o pakszoty ;-)

Wychodze z zalozenia, ze wszystkiego trzeba sprobowac, sredniego formatu takze (ale kwadrat, nie 6x4,5).

Jesli chodzi o street, to moje zainteresowanie ta dziedzina nie slabnie - raczej caly czas ewoluuje przybierajac rozne formy.

Pakszoty to "przy okazji" :-)

mik  Dołączył: 14 Kwi 2007
Wlasnie przeczytalem watek i chcialbym troche dorzucic w kwestii fotografowania architektury i ewentualnych pretensji wlascicieli - nie mozna nikomu zabronic fotografowania obiektu ALE wlasciciel moze zrobic co zechce na wlasnym terenie, czyli np. wyprosic fotografa. Swego czasu mialem dosc ciekawa sytuacje tego typu przy filmowaniu domow centrum - okazalo sie, ze teren pod nawisem to teren prywatny a reszta do kraweznika to miasto. Ochrona po prostu kazala mi zrobic dwa kroki do tylu i moglem dalej robic swoje.

.

Dobry autoportret i biala pani. tylko troche mnie drazni swiadomosc ze ten bluszcz w tle jest plastikowy.

mik

Kilka zdjec z zaswietlonej rolki, o ktorej pisalem tu. Film (Superia X-Tra) zwinalem ciasniej w ciemni i oddalem do wolania. Okazalo sie, ze zaswietlone sa tylko 4 ostatnie klatki :-)

27. Psiak ze schroniska w Celestynowie

28. Rozbiorka kina Skarpa #1

29. Rozbiorka kina Skarpa #2

30. Skrzyzowanie Marszalkowskiej z Swietokrzyska (dosc biednie to wyglada jak na stolice jednego z najwazniejszych panstw Europy Srodkowej...)

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
dan, powiem Ci, fajna matryca ta Superia. Ilość i wyrazistość szczegółów na tych miniaturkach jest całkiem, całkiem. Pies ładnie odseparowany, nie wiem jakiego szkła do tego psiaka użyłeś, ale w małym obrazku potrzebne byłoby bardzo jasne szkło przy takiej odległości, aby osiągnąć taki efekt.

Maciej  Dołączył: 18 Cze 2007
Pentagram napisał/a:
ale w małym obrazku potrzebne byłoby bardzo jasne szkło przy takiej odległości, aby osiągnąć taki efekt.
Przeca dan ma kieva 60.

Pentagram napisał/a:
fajna matryca ta Superia.

;-)

Pentagram napisał/a:
Ilość i wyrazistość szczegółów na tych miniaturkach jest całkiem, całkiem.

To fakt, a to tylko plaszczak na 1800dpi :-)

Pentagram napisał/a:
nie wiem jakiego szkła do tego psiaka użyłeś

Standard 80/2.8 na f/2.8 :-)

Skocz do: