rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
rychu napisał/a:
A te crossy nie wiem po co komu, widocznie im dziwniej, tym lepiej. :evilsmile:
Jak to do czego? Do zabawy ;-)

Droga ta zabawa :-/

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
Ja wiem czy droga?

Udało mi się załapać na slajdową dystrybucję Flooda :-P , a wołanie C41 kosztuje 4 zł w labie niedaleko mojego domu - to taniej niż wołanie slajdów w Rossmannie (6,95zł w Krakowie).

malyglod  Dołączył: 11 Lip 2007
piotrecius napisał/a:
Udało mi się załapać na slajdową dystrybucję Flooda :-P

Też chcę :roll:

Gdzie to tacy ludzie mili?

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
rychu napisał/a:
Droga ta zabawa
rychu, czy myslisz, ze bawilbym sie w crossy na materiale za 20 kilka zlotych ? ;-) Mam jeszcze caly zamrazalnik Provii od Flooda i wole zrobic crossa, niz doczekac sie magentowych slajdow :-P

dz.

rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
dzerry napisał/a:
rychu, czy myslisz

Wiesz, takie różniste pomysła ludziska maja :-)
Fajnie, że masz zapas takich filmów. U mnie w lodówce leżakuje kilka floodowych Sensii, a i tak nie mam gdzie ich wytrzaskać. Była okazja dwa tygodnie temu, ale pogoda w dolinach zapowiadała się nieciekawie, więc założyłem zwykłą Xtra400 (a był też Acros w odwodzie). A dlaczego teraz żałuję? Zobaczcie sami Ja tam wole landszafciki :mrgreen:

savik  Dołączył: 22 Lis 2008
Podczepię się pod ten wątek :-D

Powiedzcie co krosować, żeby poleciało w ciepłe kolory (czerwień, pomarańcz) ewentualnie żółto-zielony? Nie chcę niebieskiego zafarbu.
Macie jakieś doświadczenia? Slajd w C-41 czy raczej negatyw w E-6? Czy to w ogóle daje się przewidzieć?

Mam do dyspozycji lekko przeterminowaną sensję i velvię albo portrę VC, ewentualnie superię 200.

Poradźcie. :?:

Skocz do: