mysikrolik  Dołączył: 31 Sie 2007
Podoba mi się ten kotek na 9. Ciekawe co sobie myślał... :-) . Myszka z 2 jest też fajna. Gratuluje refleksu. Co do 1, to jak czytam, zazdroszczą Ci tego nieba po zachodzie słońca :-P a zdjęcie dla mnie super.

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Jeżeli niedaleko domu masz miejsce sześć i siedem, to zazdroszczę... Górka, jeziorko... ech...

Throwend  Dołączył: 26 Kwi 2007
mysikrolik, zazdroszczą, powiadasz :evilsmile: heh, miałem nadzieję że wyjdzie jak trzeba... A kot pewnie myśli sobie 'co ten debil znowu chce!? zgrozo...' ;-)

thrackan, uwierz mi - marzę o tym... Niestety, to Edynburg i nie wybieram się tam znów zbyt szybko... :cry:

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
1 - oprócz nieba nic na tym zdjęciu nie ma. Nic.
2 - prawie złapałeś szczura. No i co z tego? To zdjęcie jako ilustracja do testu AFa by się mogło nadawać, ale poza tym?
3 - kompozycja leży. Fakt, że jest fajne zielone to chyba za mało, żeby się zdjęciem chwalić.
4 - słabe. ANi na portret się nie nadaje, ani na pamiątkę typu "tu byłem".
5 - też słabe. Ekspozycja, WB, kompozycja, temat, pomysł - leżą, niestety
6 - o! To ładne.
7 - a to już niepotrzebne, skoro 6 pokazałeś. MZ 6 lepsze.
8 - złe i nieciekawe. A wspinaczka to dość fotogeniczny sport jest
9 - sympatyczne. I kotek też sympatyczny ;-)
10 - mnie się nie podoba. Ale ja się nie znam, więc nie masz powodów, żeby się przejmować :-) :-B

Nooo foch normalnie... ja myślalem ze tu mnie ktos pochwali... :mrgreen:

Heh, na pierwszym jest niebo :mrgreen:

Normalnie kotem cię poszczuje :-P

:-B

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Throwend napisał/a:
Niestety, to Edynburg i nie wybieram się tam znów zbyt szybko...
No masz... a już się czaiłem, żeby o koordynaty spytać, w nadziei że to gdzieś na polskiej ziemi... no nic, i tak kraj mamy piękny :D

Takie tam z wycieczki ;-)

11. kit... (znaczy się obiektyw 18-55)

12. kit, przysłona na maxa i B...

13.

Mi się podobają, wam nie muszą ;-) Uprzedzam matb :-P

ojek  Dołączył: 03 Lis 2007
...ja tam nie wiem jak z twoim monitorem ,ale 11 to ciemne jakieś, a 12 i 13 to "mydło",zwróć uwagę na kamienie(wydaje mi się że chciałeś zrobić HDR i fociłes z ręki z tąd ten efekt?,mogę sie mylić..)

ojek, nie chciałem zrobić HDR ale fociłem z ręki. To są czasy koło sekundy alboco. Natomiast mój monitor jest do dupy, rzeczywiście. Nadal ciemne? Bałem się że będzie za jasne... :/

Throwend, 12 i 13 to poruszone mocno. Jaki Ty masz statyw? :shock:

...matb, post wyżej...
Throwend napisał/a:
fociłem z ręki

f/32, B (Odpowiednio 1 i 1/2 sek.)

A no fakt - jakoś nie zauważyłem, że z ręki robione. To jednak zainwestuj w statyw. Albo choć woreczek ryżu.

14. Negatywik

Hehe, bla bla bla, słucham ;-)

Mwahahaha... Nikt? Ok, rozumiem :-P

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Ostatnim zdjęciem chciałeś wkroczyć w świat z serii armagedon? :-D Ciężko jakoś się ustosunkować do tego zdjęcia. Ana poprzednich często zderzasz się z problem przepaleń.

kulten napisał/a:
Ana poprzednich często zderzasz się z problem przepaleń.

Często czy na ostatnich 2? ;-) Na nich akurat zamierzone przepalenia... A inne mogły paść ofiarą kiepskiego monitora i prób obrabiania zdjęc na nim. :-?

Heh a to nawet mi sie podobało normalnie (mi, oczywiście), ale tak sobie pomyslałe, zrobię z tego negatywik i patrze a tu taka piękna gwiazdka na chmurach... :-D normalnie tak nie widać... Ale maszty wyglądają prawie jak na pozytywie :-)

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
Throwend napisał/a:
Na nich akurat zamierzone przepalenia...

dłuższy czas naświetlania tak, ale bez przepaleń.. a 13 chyba nieco poruszone

Tak, wiem, matb mi już to pisał... chodziło bardziej o kolorki. chociaż nie potrafię ich odpowiednio wyeksponowac :-)

Pstrykaj w RAWie, to klucz do wyciągania kolorów i tego czego oczekuje się od zdjęcia.

Większość z wystawionych tu była w rawach. Te dwa akurat nie bo miałem kartę małą i długą wycieczkę ;-) już w polowie musiałem się przełączyć na jotpegi... Później też zostałem przy jpg bo nie byłem w stanie zrobić z rawa czegoś normalnego i skończyłem używając pentaxowego programiku żeby tylko dostać jpg jak z aparatu. Teraz próbuję sobie ekran ustawić i znów pstrykam w rawach...

To polecam lightrooma, przynajmniej mi dobrze z nim się współpracuje a w fotach w serii shutter speed dobrze mieć statyw lub coś na czym można oprzeć sprzęt, no i z tego co widzę powinieneś dać wyższą jeszcze wartość przesłony. Choć właśnie zauważyłem, że takową dałeś. To w takim razie ale zmierzch albo świt, jedno z dwojga jeśli robisz tego typu zdjęcia na otwartej przestrzeni.

Skocz do: