cinekk1  Dołączył: 17 Lut 2008
Górny wyświetlacz.
Kiedy zapala się podświetlenie górnego wyświetlacza w K10? Nie mogę dojść, jaka jest zasada. Czasem się podświetla na zielono a czasem nie.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Na tylnej ściance jest taki przycisk +/- i żarówka obok. To właśnie on, sprawca twoich kłopotów

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
instrukcja?

Przycisk to jasne. Ale obawiam się, że chyba wciskam go przypadkowo nosem. Bo nie podświetlam, a on się podświetla. Tak, chyba go naciskam nosem. W moim poprzednim aparacie, też przypadkowo naciskałem przyciski nosem. Jak jestem w ferworze robienia zdjęć nie panuję nad tym. Myślałem, że ten wyświetlacz czasem się zapala sam z siebie i wietrzyłem jakieś uszkodzenie.

BooM  Dołączył: 21 Sty 2008
cinekk1 napisał/a:
Ale obawiam się, że chyba wciskam go przypadkowo nosem

Kurde, zawsze myślałem ze mam spory nos, ale pewnie się myliłem skoro nigdy jeszcze nim tego guzika nie wcisnąłem :-P :mrgreen:
A tak na poważnie to mało możliwe to co piszesz.
Prędzej czołem przy zdjęciach pionowych, ale i tak musiałbyś mocno go przytulać :mrgreen:

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
BooM, a którym okiem patrzysz w wizjer?

lsnk  Dołączył: 23 Lis 2007
Jeśli prawym to wrzuć foto nosa :mrgreen:

Patrzę lewym okiem i nos mam szpiczasty. W Panasonicu FZ-30 też bez przerwy coś przełączałem. Widać tu też. Tylko wyświetlacz. Muszę uważać. Ale on się podświetla wyłącznie w momencie podświetlenia? Jesteście pewni, że innych wypadkach nie?

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
cinekk1, - pogadaj z zaba - napewno zrobi ci bardzo ladny portret (fiśajem) :mrgreen:
(to taki zarcik - niewinny)

lsnk  Dołączył: 23 Lis 2007
Możesz wyłączyć podświetlanie na stałe ("Illuminate LCD panel"->2 Off w"Custom setting")

Aspius  Dołączył: 18 Wrz 2006
BooM napisał/a:
Kurde, zawsze myślałem ze mam spory nos,

jesli tak myślałeś to zapraszam do wątku kolacyjnego... tam dopiero można ujrzeć co to znaczy duzy nos... ;)
W Chabówce po kolacji

Grzesiek

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
cinekk1, jak ci to tak bardzo przeszkadza, to możesz podświetlenie wyłączyć

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
cinekk1 napisał/a:
chyba wciskam go przypadkowo nosem

A mówiłem "nie kłam" jak piotruś pan :mrgreen: :mrgreen:

BooM  Dołączył: 21 Sty 2008
mygosia napisał/a:
BooM, a którym okiem patrzysz w wizjer?

Prawym, ale nawet próbując lewym (lekko nie było) nochola miałem daleko od guzika podświetlenia :-P
Aspius napisał/a:
tam dopiero można ujrzeć co to znaczy duzy nos... ;)

Kurde, teraz już wiem że mój nonio jest piękny :mrgreen:

karorn  Dołączył: 01 Mar 2008
cinekk1 napisał/a:
Ale obawiam się, że chyba wciskam go przypadkowo nosem. Bo nie podświetlam, a on się podświetla. Tak, chyba go naciskam nosem. W moim poprzednim aparacie, też przypadkowo naciskałem przyciski nosem. Jak jestem w ferworze robienia zdjęć nie panuję nad tym.

Dawno się tak nie uśmiałem :rotfl: :-B

Skocz do: