Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
ma ktos eryka-sonego K770i
Musze niestety zmienic telefon a mojej wymarzonej nokii E70 nie dostane od mojej ERY (a podobno tak to tylko w ERZE :-P )
Obejrzalem sobie dzisiaj kilka telefonow i 2 wpadly mi dosc mocno w oko:
Nokia E51 - tyle ze grafika i caly system menu jest......dziwny (symbian?)
i eryk K770i - bardzo podba mi sie kolor i jego wynokananie... ALE obydwa aparaty ktore "testowalem" jakos dziwnie mrygaly ekranami.....
podejrzewam ze to jest zwiazane z oszczedzaniem energii....ale no wlasnie to bylo bardzo delikatne a pani w salonie patrzyla sie na mnie jak na wariata :-P - no ale co ja poradze ze dostrzegam szybko migotanie lamp HMI Kinoflo itd itp.... :roll:
wiem ze potem wlacza sie wygaszanie jasnosci - jako oszcednosc energii...
czy ktos moze potwierdzic ze cos takiego ma miejsce...?

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
Fafniak, BIERZ ERYKA
noka fajna ale po pierwsze primo w eryku masz lepsza baterie
po drugie primo w e51 jest jakis problem z softem (wszystkie tak maja) - jak dzwonisz do abonenta ktory ma wylaczony telefon nie da sie rozlaczyc rozmowy caly czas leci komunikat abonent czasowo niedostepny - musisz wylaczyc telefon
jesli nie potrzebujesz symbiana do jakis specjalnych zastosowan to eryk ci starczy- ma przegladarke html, klienta poczty, odczytuje pliki pdf i wordowskie
symbian w e51 smiga w porownaniu z starszymi nokiami z symbianem ale to i tak krowa
i najwazniejsze lepszy aparat masz w eryku :-P

o tu masz porownanie:
http://www.gsmarena.com/c...6&idPhone1=2052

diplodok napisał/a:
po drugie primo w e51 jest jakis problem z softem (wszystkie tak maja) - jak dzwonisz do abonenta ktory ma wylaczony telefon nie da sie rozlaczyc rozmowy caly czas leci komunikat abonent czasowo niedostepny - musisz wylaczyc telefon
- o rany .... :shock:

maad11  Dołączył: 28 Lip 2007
ale nokia ma WiFi.
Jak masz dostęp do hotspotów to VOIP i rozmawiasz prawie za darmo z całym światem :-)
Ja tak używam E65.

pozdrawiam

maad11, w e51 jest to jakos zablokowane... voip mozna uzywac ale jakis operator definiowany dla nokii
i do tego sa z tym problemy...

[ Dodano: 2008-03-05, 19:54 ]
Fafniak napisał/a:
- o rany .... :shock:

musielismy juz kilka tych nokii przyjac do zwrotu bo klienci reklamowali

maad11  Dołączył: 28 Lip 2007
ooo :shock: to tego nie wiedziałem.
A poprzez Fringa ?

pozdrawiam

diplodok, - a tak z ciekawosci nokia E70 - 9praktycznie nie do dostania w sieciowych promocjach) :cry:

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
Mam sony e. k800i , jakiś czas temu miałem okazje sie pobawić
nokią n70 - straszna kobyła wolna jak czołg (przez tego symbiana).

A jezeli jesteś miłośnikiem mobilnej muzyki
to Se oprócz dzwonienia spełni twoje oczekiwania
Idealny zestaw to którys z muzyczny se +

i bez nich ma bardzo głosne dzwonki , to samo tyczy sie rozmowy przez telefon.
Acha nie wiem czy w każdej nokia ale w modelach Nxx jezeli ktos wysle tobie
np mp3 bluetouchem to najpierw plik musi wejsc na pamiec podreczną a pózniej dopiero
można go skopiować na karte pamieci. w se nie ma problemu wszystko leci bezposrednio
na memory stick

Aspius  Dołączył: 18 Wrz 2006
Ja mam SE k800i i jedyne co mogę to (to jest brzydkie słowo wycięte przez automat. Zaczyna się od literki Z potem jest a potem j potem e potem b i tak dalej ;)) polecić... Jak zmieniałem to chciałem tylko Nokie, nie udało sie ale bardzo sie z tego ciesze ;) jeśli znów będę zmieniał to najchętniej na taki sam albo jakiś następca ;)
Grzesiek

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
acha :mrgreen: :mrgreen: najważniejsza opcja ;-) 3.2mpx z wbudowanym fleszem
który spisuje sie rewelacyjnie na street jak znalazł

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Miałem Nokii kilka teraz mam SE 810i (od roku), mój następny telefon z pewnością będzie SE :mrgreen: Fafniak wątpię aby ta opinia w czymś Ci pomogła ale od razu lepiej mi gdy się tym z wami podzieliłem :-P

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
Żaba napisał/a:
od razu lepiej mi gdy się tym z wami podzieliłem

hehe, ja mam trzeciego SE, Cotti drugiego - z SE nie da sie wyleczyc. Te telefony sa po prostu najlepsze :-B

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
l_uka napisał/a:
z SE nie da sie wyleczyc

Dlugo mialem nokie. Kupilem k750i. Błąd.

Następna będzie 6300 albo ekwiwalent.

cytrus  Dołączył: 02 Wrz 2007
Testowaliśmy masę SE i w większości w pracy z nich korzystamy...może to kwestia gustu, ale są intuicyjne, nie nawalają..co do nokii, to ja osobiście nie trawię...

z tym polaczeniem na wylacony telefon to problem wystepuje tylko w sieci era...
w innych nie ma tego efektu...
nie wiiem dlaczego tak jest ale nokia potwierdzila nam blad w aprogramowaniu... trzeba czekac na nowa wersje softu
e70 fajny al ejuz nie do dostania... tylko allegro i komisy

bierz eryka

diplodok napisał/a:
bierz eryka
- juz mam :-P

Fafniak, :mrgreen:
podziel sie wrazeniami

fajny

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
Fafniak napisał/a:
fajny

a, no to ok :-P

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
diplodok napisał/a:
jak dzwonisz do abonenta ktory ma wylaczony telefon nie da sie rozlaczyc rozmowy caly czas leci komunikat abonent czasowo niedostepny - musisz wylaczyc telefon

Ja tak mam w N73 ME. Nie zastanawiałem się nad tym do tej pory, bo rzadko się zdarzało. Ale może da się to jakoś naprawić? :) Dobra, poszukam w wolnej chwili w necie.

Skocz do: