l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
Pandolino78 napisał/a:
Czyszczenie matrycy jest usługą płatną.
Koszt 250 pln.
Termin wykonania usługi 14 dni roboczych.

:shock: :shock: :shock:
E tam, pewnie wysylaja do Niemiec 8-) :evilsmile:

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
l_uka napisał/a:
E tam, pewnie wysylaja do Niemiec 8-) :evilsmile:

Noooo - przecież te 14 dni musiały się skądś wziąć... :lol:

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Ja wyczyszczę za 200pln - a nawet 150 ;-)

samber  Dołączył: 28 Cze 2007
co oni tę matrycę będą kąpać :?: Może otworzyć punkt czyszczenia matryc ;-)
ale miła wiadomość to nie jest.

kaioghost  Dołączył: 13 Wrz 2007
Ponieważ nabawiłem sie kilku niemiłych zabrudzeń na matrycy rozważam zakup czegos co by Mi pomogło się ich pozbyć(gruszka dmuchałem i pomogło częściowo) , stąd pytanie - czy wie ktoś czy lenspen poradzi sobie z ewenrualnym zatłuszczeniami? czy lepszy bedzie jakis środekpłynny?

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
kaioghost, płynem go. Tylko nie wpadaj w panikę jak będziesz miał zacieki. Najpierw na mokro, a następnie do sucha mikrofibrą i będzie git.

płyn(jak i szpatułki) juz do mnie zmierzają:) czeka je prawdziwy test bojowy bo Mi sie niechcący dotknęło gruszką matrycy i teraz to jest dopiero PLAMA;D efekt przed i po pokażę jak mi się wszystko doczyści- w przeciwnym razie szukajcie Mojego nekrologu @;)

kaioghost, będzie dobrze, nie przejmuj się.

[ Dodano: 2008-03-08, 15:43 ]
Ja czyściłem płynem z zestawu za 15 zyli, made in nie dla idiotów i wyszło cud, miód, ultramaryna.
Też dasz radę. :->

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
kaioghost napisał/a:
jak mi się wszystko doczyści- w przeciwnym razie szukajcie Mojego nekrologu @;)
Wszystko jest trudne, zanim stanie się proste :mrgreen:
Przy pierwszej próbie uważaj na drżenie rąk i zmącenie widzenia ;-) Najlepiej w takiej sytuacji zostaw aparat i idź na spacer. Za 10 minut możesz wykonać drugie podejście - teraz pójdzie jak z płatka :lol:

Dzięki za wsparcie:D już ćwiczę kontrolę oddechu i techniki relaksacyjne;)

kaioghost napisał/a:
Mi sie niechcący dotknęło gruszką matrycy i teraz to jest dopiero PLAMA

dotknięcie gruszką spowodowało pojawienie się plamy na matrycy? Oj czarno to widzę. Czekamy na fotki

samber napisał/a:
Oj czarno to widzę.

:shock: Nie takie rzeczy schodziły

Ale mnie zastanawia dlaczego ta plama powstała. Chyba, że to guma z gruszki - to pewnie zejdzie

przed

po

:]]] czyste:D

mazi  Dołączył: 12 Lut 2008
pochwal sie czym i w jaki sposob czysciles.
wiele zainteresowań... wiecznie zbyt mało czasu...
kx0d : grip : 28 f1.8 : f50 f1.7 : 135 f2.8 : 24-70 f2.8 EX : 80-200 : m48 : sb-26

agresywnej moderacji mówię stanowcze NIE !

Przepraszam;) tym
łapy mi z poczatku latały że hej;) musiałem zuzyć 2 szpatulki bo po pierwszej została jedna plamka na środku ale ogólem w życiu nie sądziłem że tak łatwo pójdzie! a i ma bardzo fajny futerał ten zestaw;)
p.s. jakby ktos się dziwił że wydałem troche na ten zestaw to jestem zwolennikiem teorii że to za drogi sprzęt żeby na nim oszczędzać-ale to tylko moje zdanie;)

Soviniec  Dołączył: 04 Sty 2008
Czy gdziekolwiek w zestawie można się doszukać składu płynu (czasem może być w ostrzeżeniach o szkodliwości / zagrożeniu)?

"contains methanol" ;)
tylko to niestety

disciple  Dołączył: 19 Mar 2008
Podepnę tutaj swoje pytanie. Nie mialem dotąd żadnych problemow z obrazem, wizjerem, matrycą itp. Ale ostatnio zakupilem nowy obiektyw i się zaczęło - podczas pierwszych testów zauważyłem na wizjerze że chodzi mi po obrazie robal - pomyslalem ze jest on na filtrze UV ale nie - on był w puszce, chodził sobie po matówce, dmuchnąłem i zniknął - po chwili znow pojawil sie kolejny i kolejny - w sumie bylo ich 4 (wygladaly w wizjerze na czarne ale faktycznie byly białe..). Mam wrazenie że mogly sie przyplątać wraz z obiektywem ktory byl nowy ale byl w otwartej folii.

Ostatecznie przeczyscilem lustro i matówke izopropanolem (matrycy nie ruszalem) - ale stwierdzam że po tych zabiegach
- w wizjerze pozostaly mi ze 3 czarne kropeczki
- zaś na wszystkich zdjeciach widoczna jest taka plamka
http://img24.imageshack.us/i/sg104157a.jpg/
Co to może być? jak sie jej pozbyć? Pomóżcie:)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Syf na matrycy. Próbowałeś przedmuchiwać gruszką beztalkową?

Skocz do: