junior1980  Dołączył: 18 Lut 2007
Soligor 100/3.5 macro MF ile to warte w dorym stanie :)
Witam

znajomy chce kupic wiec od razu mentalnie stalem sie posiadaczem Tamron 90 :D:D:D ile mu krzyknac tylko nie piszcie ze towar tyle warty ile ktos za niego zapłaci chce sprzedac za uczciwa cene :)

pozdrawiam
Macek

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Nowy z AF to jakieś 150E góra, więc ile może być warty używany bez AFa. 150zł? Pewnie mniej.

aflinta  Dołączył: 01 Lip 2007
W przypadku makro AF nie ma kolosalnego znaczenia, jeżeli tylko obiektyw ma soczewkę makro, to szukałbym na aukcja podobnej cossiny i wycelował ceną nieco niżej - wszystko zależy jak bardzo chcesz pozbyć się tego szkiełka.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Ja za nową cosinę 100mm f/3.5 AF zapłaciłem 130€

rbucz  Dołączył: 01 Gru 2006
Ja w grudniu 2007 kupiłem na e-bayu nową Cosinę 100mm/3,5 w Niemczech. Cena z przesylką - 470zł. Obiektyw zdecydowanie wart swojej ceny. Jeśli tylko do makro - to AF nie ma większego znaczenia, ale jako manualny i używany powinien być przynajmniej połowę tańszy, IMO....

MarWoj  Dołączył: 15 Mar 2007
Swoją manualną, z soczewką do 1:1,kupiłem na Alledrogo za ok 260 zł(z wysyłka-kilka m-cy temu).Tylko że mój egzemplarz ma drobną wadę,stąd może cena tak niska.Wydaje mi się,że manual w dobrym stanie (z soczewka) mże byc warty 300-400zł.A tak ogólnie,to ten obiektyw ma fatalną mechanikę-wykonanie,w porównaniu do manuali na P,zwłaszcza takumarów,emek,czy serii "K".

Skocz do: