Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
michoł napisał/a:
Zdaje się, że ten obiektyw 35/2.0 nie kryje pełnej klatki

FA 35 f/2.0 jest produkowany od czasów analoga i kryje pełną klatkę.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
michoł napisał/a:
Zdaje się, że ten obiektyw 35/2.0 nie kryje pełnej klatki, czy może się mylę?

Mylisz się, kryje pięknie.

michoł  Dołączył: 13 Lut 2008
Dzięki za odpowiedź. Wprowadził mnie w błąd pewien opis na jednej z zagranicznych stron (zresztą prze moją nieuwagę).
Jeszcze jedna sprawa: orientujecie się czy i gdzie można go dostać za mniej niż 300 $? Jest m. in. na bphotovideo i adorama, ale właśnie po 300 $.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
michoł napisał/a:
Jeszcze jedna sprawa: orientujecie się czy i gdzie można go dostać za mniej niż 300 $? Jest m. in. na bphotovideo i adorama, ale właśnie po 300 $.

ebay.com

klimecki_  Dołączył: 12 Cze 2007
michoł napisał/a:

z tym szklem jest o tyle dobra sytuacja ze na nim nie stracisz, nawet jesli nie podejdzie Ci (sadze jednak, ze bedziesz zadowolony), bez problemu powinienes je za tyle sprzedac (w pl nawet drozej)

pozdrawiam
kp

michoł  Dołączył: 13 Lut 2008
klimecki_ napisał/a:
z tym szklem jest o tyle dobra sytuacja ze na nim nie stracisz

Obiektyw kupuję raczej z myślą o długim użytkowaniu i wiadomą sprawą jest to, że chciałbym go kupić jak najtaniej.

Gdzieś na forum przeczytałem, że ten obiektyw można dostać za 200$. Trochę poszperałem w necie i w końcu stwierdziłem, że taka cena jest nierealna, chyba że za używany na ebayu (jak się trafi), ale ta opcja odpada.

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
michoł napisał/a:
Zdaje się, że ten obiektyw 35/2.0 nie kryje pełnej klatki, czy może się mylę? Mógłby ktoś rozwiać moje wątpliwości?

FA 35/2 kryje pelna klatke - jak kazde szklo FA.

Skocz do: