Cześ  Dołączył: 15 Lut 2007
H.M. napisał/a:
ta nowsza, jak gdzieś czytałem ma kosztować poniżej 2k. możesz to zdementować, albo potwierdzić? bo ceny wersji bagnetowej chyba nie będą się różnic od tych dla C i N?

Z tego co mi wiadomo, cena ma pozostać bez zmian, ale ja również nie mam jeszcze pełnych informacji. Wersja bagnetu nie ma wpływu na cenę (poza pojedynczymi wyprzedażami).
Jeśli chcecie, mogę jutro dowiedzieć się o szczegóły.

ArturMaly  Dołączył: 26 Gru 2007
@Cześ oczywiście że chcemy... :-B

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Nie! Absolutnie nie chcemy! Żadnych szczegółów, żadnych konkretów. Tylko się zapaskudzi taki fajny wątek :-P

ArturMaly napisał/a:
Cześ oczywiście że chcemy...

matb napisał/a:
Nie! Absolutnie nie chcemy! Żadnych szczegółów, żadnych konkretów.

To może zrobimy ankietę? Chcemy czy nie chcemy??? :mrgreen:

MORKO  Dołączył: 25 Mar 2007
chcemy :-P

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Chcemy nie chcieć. :mrgreen:

Adam Sławomir  Dołączył: 07 Maj 2007
Chcemy, chcemy. Chcemy także wiedzieć czy będzie z HSM dla Pentaxa czy bez jak do tej pory inne szkła alternatywne?

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
Adam Sławomir napisał/a:
czy będzie z HSM dla Pentaxa

http://www.dpreview.com/n...20050150aps.asp
przeczytaj, co oznacza przypis zielona gwiazdeczka :evilsmile:

Adam Sławomir  Dołączył: 07 Maj 2007
Ehh.. I tak planuje zmianę body (teraz mam KaSetke). Raczej na K200D. Przy mojej amatorszczyźnie wolę kupić jakieś nowe szkiełko niż dopłacać do K20D.

Z tego co się dowiedziałem u źródła, to realnym terminem jest czerwiec. Jeśli chodzi o cenę to na ta chwilę nie są planowane żadne obniżki ale do czerwca jeszcze sporo może się zmienić.

jarekch11  Dołączył: 22 Lut 2007
znalazłem ten obiektyw z mocowaniem Pentax'a w UK, cena 470 funtów, nie znalazłem nic że nie jest dostępna, chociaż to akurat wydaje mi się trochę dziwne

Marcinicus  Dołączył: 30 Gru 2006
Ciekawi mnie ten obiektyw - cena - wygląda na to - wygórowana nie będzie, chyba dobry sprzęt w plener, do sportu itp, fajne światło. Mam pytanie - czy obiektywy z silnikami ultradźwiękowymi będą w jakiś sposób współpracować z body K100D?

emdek  Dołączył: 28 Sty 2007
O to ja sie przyłączam do ostatniego pytania :) Szukam czegoś do siatkówki na hale, na jakiś koncercik i boje się, że 70-200 będzie za wąsko.. (właściwie to halunia nie hala;p)

MORKO  Dołączył: 25 Mar 2007
Marcinicus napisał/a:
czy obiektywy z silnikami ultradźwiękowymi będą w jakiś sposób współpracować z body K100D?

Współpracować będą, ale jako manualne z potwierdzeniem ostrości(no chyba że będzie równolegle silnik ultradźwiękowy ze śrubokrętem(tak jak zrobili w nowych gwiazdkach))

qbassa  Dołączył: 28 Lis 2007

WaldekW  Dołączył: 28 Paź 2007
Starszą wersję można kupić już za 1179 zł:
http://arcdeco.pl/-p-105.html?skapiec
Nie piszą jekie mocowanie (może wszystkie).
Czy warto dopłacić i kupić wersję II. Ta zamiast tanieć to drożeje. Starsza wersja jest słaba na 2,8 przy ogniskowej 150 mm. Czy są już opublikowane testy wersji II?

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
Nie ma chyba starszej do P.

WaldekW  Dołączył: 28 Paź 2007
Stachu napisał/a:
Nie ma chyba starszej do P.
Jak nie ma starszej wersji do Pentaxa to problem co wybrać jest rozwiązany.

solus  Dołączył: 20 Lis 2006
a nowsza już jest?

ttb  Dołączył: 26 Lip 2006
jak dobrze pamietam sigma zapowiadala do pentaxa na lipiec - ale oczywiscie to roznie z tym moze byc

Skocz do: