robertdax  Dołączył: 03 Lip 2006
W zadnym sklepie placac karta nie trzeba sie podpisywac na paragonie. Oczywiscie trzeba wystukac kod. Nie wiem jak jest w tej chwili w Polsce, ale ja np. 99% platnosci (czy to zakupy czy inne faktury ) dokonuje za pomoca CB.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Sprawdzilem sobie ceny polaczen kolejowych i okazalo sie, ze nie trzeba kupowac 5-dniowego Interraila (to byloby lekkie marnotrastwo jego mozliwosci).

Przez strone Deutsche Bahn mozna zamowic (z odp. wyprzedzeniem - ilosc ograniczona) bilet na odcinku Warszawa Centralna - Köln Hbf. za 29€ (!) i Köln Hbf. - Paris Nord za 39€. Lacznie daje to koszt 136€ w obie strony, czyli ok. 490 zl :-) Bilety przysylaja poczta :-) Ceny dotycza drugiej klasy i osob do 25 roku zycia.

Niezle, nie? :-D

wieja  Dołączył: 10 Wrz 2007
EASYJET Kraków -> Paryż, Paryż -> Kraków 444zł - zamawiałem kilka dni temu, bez ograniczeń wiekowych i trochu krótsza podróż.

wieja napisał/a:
EASYJET Kraków -> Paryż, Paryż -> Kraków 444zł

Niezle! Ale:
1. Moja Ania nie lata, jesli nie musi :-P
2. Pociagi maja to cos... Dworce, widoki, klimat... :roll: odpraw praktycznie nie ma, wysiadam w centrum miasta i nie musze dojezdzac z zadupia ;-)

wieja  Dołączył: 10 Wrz 2007
Ja nie przekonuje - tylko informuje ;)

wieja napisał/a:
Ja nie przekonuje - tylko informuje ;)

Ja rowniez ;-)

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
dan, koniecwnie nawiedz to muzeum, o ktorym wspomniales na 3 stronie tematu. WARTO !

Chociaz pogoda sie nieco zepsula, to wlasnie wybywamy z Ola na kolejny spacer po miescie, z aparatami oczywiscie ;-)

Malenka probka na biezaco z pobytu w moim temacie tutaj:
http://manufactura.home.p...p=207570#207570

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
We wrześniu z moją lepszą połówką jedziemy najpierw do Wenecji (dwa noclegi) później do Francji (po drodze do Paryża dwa noclegi, jeden w Alpach drugi nad Loarą). W związku z tym w mojej głowie pojawia się coraz więcej pytań. W związku z tym, że jedziemy samochodem to pojawi się problem zostawienia go gdzieś w Paryżu na cały tydzień. Wcześniej to nie problem, bo na kempingach miejsce jest w cenie ;-) Gdzie w Paryżu można zostawić taczkę, żeby się o nią nie bać i do tego nie zapłacić drugie tyle co za noclegi.. Są tam jakieś parkingi buforowe przy metrze czy coś w tym guście za kilka a nie kilkadziesiąt Euro za dobę? Tam gdzie śpimy jedna dniówka to około 30-35E :-/

Poza tym jeśli znacie jakieś ciekawe miejsca o których nie wspominają przewodniki tudzież jakieś insze rady i porady to chętnie poczytam :-)

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Może zacznijmy od tego, ile za ten tydzień parkowania byłbyś skłonny zapłacić? Ułatwiłoby to ewentualne sugestie przez eliminację za drogich na ten przykład.

PiotrR, im mniej tym lepiej, a najchętniej za free :-)

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Najtańsze co znalazłem tak "na szybko" - 45 eur/tydzień (zawsze lepiej niż 30/dzień) - więcej nic o tym miejscu nie wiem, więc nie mogę "polecić" czy cuś.
link
Spróbuję jeszcze dorwać na skype'ie kumpla, od paru lat "Paryżanina", może coś poradzi.

PiotrR, dzięki za ten adres :-) Trochę mało przyjazna stronka, ale sporo tu jest. Jak byś mógł kumpla podpytać to będę wdzięczny. Miejscowi najlepiej wiedzą co i jak :-)

Skocz do: