akagi66  Dołączył: 16 Lis 2007
Pentax smc PENTAX-DA 55-300 mm f/4-5.8ED
czy są już jakieś testy tego obiektywu ? Nic nie mogę znaleźć , szkło już jest w sprzedaży , a coś mi się widzi, że pojawiła się alternatywa dla sigmy 8-) A może ktoś z Was ma już ten obiektyw i może coś napisać ?

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
akagi66 napisał/a:
Nic nie mogę znaleźć , szkło już jest w sprzedaży
Gdzie widziałeś ?
W cenniku jakiegoś sklepu, to może jest.

dyptam  Dołączył: 14 Kwi 2007
akagi66 napisał/a:
Nic nie mogę znaleźć , szkło już jest w sprzedaży
Nie ma go nawet w Japonii...

kaskiz  Dołączył: 15 Wrz 2007
Availability:
Ships when received from manufacturer - Order Now!
Trzeba poczekać :lol:

łeeee - a już się napaliłem :mrgreen: do czerwca jakoś przeżyję 8-)

TTomek  Dołączył: 02 Mar 2008
Tylko ciekawe jaka cena będzie... Ja tam i tak czekam na tamrona 70-200 2.8 :-D

w hameryce 400 USD , a Krainie Mrożka - nie wiadomo. Liczę na znajomych latających do USA 8-) W każdym razie cena jest nienajgorsza. Czekam na testy...

Jeszcze nie ma w sprzedaży, a już jest na obiektyw rabat
DA 55-300 mm f/4-5.8 ED Zoom Lens for Pentax Digital SLR Cameras
Starting Price $399.99
Instant Savings $40.00
Subtotal $359.99

webjay  Dołączył: 31 Mar 2007
kaskiz: gdzie tak daja?

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
webjay napisał/a:
gdzie tak daja?

Student Program w usa?

a testy ukażą się dopiero po wejściu obiektywu na rynek czy firmy mają może ( oby ...) taki zwyczaj , żeby dać do testów wcześniej ?

[ Dodano: 2008-03-24, 21:20 ]
aha - w adorama.com i na amazonie ta sama cena 8-)

kaskiz, akagi66: dziekuje za hinty

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
webjay, Tamron 14-350mm juz nie styka? :-P

dan: takiego nie ma ;) 18-250 kupuje, a jakze... ogolnie zaciekawilem sie zakupami w sklepach zagranicznych, ot co ;) poki slonca nie ma nigdzie mi sie nie spieszy :)

ogolnie sprowadzajac 18-250, sigme 10-20, gripa i lampe 540-stke zaplacilbym o 600PLN mniej i gratis w komplecie dostalbym power packa (zasilanie do lampy)... przyznaje, ze jest to kuszace...

ThomFoto  Dołączył: 07 Lis 2006
o. ciekawe. a ten sklep to w UE czy USA? jeśłi uE to poproszę o link. może by na priv. dzięki

amazon niby w usa , ale kupuję tam książki i przychodzą zawsze z Holandii i nie płacę cła. Jak z obiektywami - nie mam bladego pojęcia. Raz trzeba by spróbować 8-)

:) wystarczy dodac na poczatku www i na koncu com ;) www.adorama.com, www.bhphotovideo.com, www.amazon.com.

tylko, nie sugeruj sie ladna cena wyrazona w $. dolicz do tego koszty przesylki plus clo i vat, ktore dolicza Tobie na celnym ;) dodatkowo - bedziesz mial tylko rok gwarancji, wiec tu trzeba patrzec rozwaznie.

sigma 10-20 i tamron jak sobie kalkuluje, to chyba jednak wezme w PL (sigma ma 3 lata gwarancji, tamron 2) - a lampe z pakiem i z gripem juz moglbym wziasc tam. hamletyzuje sobie i jak bedzie ostatecznie, to sam nie wiem (najchetniej zaryzykowalbym packa i gripa, bo na lampe tez chcialbym miec 2 lata)... no i klops :)

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
webjay napisał/a:
... no i klops :)

Jaki klops? Wypozycz kolekcje stalek jakiemus muzeum za drobna oplata i juz masz $$$ na zakupy w PL :-P

dan: ;))) jak znam zycie, to nowy sprzet kupie w PL, a power packa sobie po prostu gdzies ustrzele z mala cena za wysylke i bedzie na tyle w temacie zakupow ;)

Skocz do: