diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
  czym sie roznia??
http://www.ceneo.pl/1250939

i

http://www.ceneo.pl/231018

wydawalo mi sie zawsze ze jest jeden 77mm...
a moze sie myle...

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
bo jest jeden (w dwóch kolorach). To ten sam produkt

negocjatorek  Dołączył: 12 Kwi 2007
diplodok, ten sam, tylko inaczej opisany na stronie sklepu a przez to pojawiły się jako dwa w porównywarce cen.

no i mnie uspokoiliscie... bo juz sie zaczalem martwic :-P

Gringo, a widisz tam na stronie żeby rózliły sie kkolorami? po prostu dwa opisali jako AL (asferyczne) i LImitowane a ten trzeci nie.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
diplodok, Regulamin czytałeś???
Cytat
4. Zakładając nowy temat nadaj mu zrozumiały tytuł, nazwy produktów podawaj prawidłowo, w jasny sposób określ problem.

zorzyk, nie... 8-) ale pewnie sie kiedys poprawie :-P

corn  Dołączył: 02 Wrz 2007
Gringo,I jeden jest za 2200 PLN w kolorze srebrnym, natomiast drugi w kolorze srebrzystym z oznaczeniem Al i Limited za 3800 PLN czy jakoś tak?

webjay  Dołączył: 31 Mar 2007
diplodok: wyedytuj temat postu, jak Ciebie zorzyk prosi... mozesz to zrobic klikajac 'edytuj' na pierwszej wiadomosci w tym watku...

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
corn, bo ta pierwsza cena jest w miarę rozsądna - jakieś 30% wyższa od normalnej, a pozostałe są wzięte z kosmosu...

negocjatorek, a czy ja sie odnosiłem do linków? 77Ltd wystepuje w 2 kolorach srebrne- produkowane jako pierwsze i czarne- produkowane po srebrnych-tj obecnie. Innych 77Ltd nie ma. No na siłę możnaby dodać bardzo małą serię tych szkiełek z mocowaniem do Leicy.

corn, Polska to dziwny kraj- mamy więcej studentów niż we Francji, a jeszcze do niedawna wicepremierem był człowiek po zawodowce...

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Cytat
Innych 77Ltd nie ma. No na siłę możnaby dodać bardzo małą serię tych szkiełek z mocowaniem do Leicy.

77 z M-mount?

43, tak, ale o powyższym nie słyszałem.

webjay  Dołączył: 31 Mar 2007
Gringo napisał/a:
a jeszcze do niedawna wicepremierem był człowiek po zawodowce...

prezydent po zawodowce brzmi nieco bardziej przerazajaco...

alkos napisał/a:
Cytat
Innych 77Ltd nie ma. No na siłę możnaby dodać bardzo małą serię tych szkiełek z mocowaniem do Leicy.

77 z M-mount?

43, tak, ale o powyższym nie słyszałem.

Faktycznie tylko 43 jest z M-mount. Gdzieś mi sie obiło o uszy, ze i 77 jest, ale to musiała byc jakaś pomyłka [sprawdzalem przed chwilą :D]

Gringo, to może jeśli ktoś pytał o konkretną sytuacje to wypadałoby się do niej odnieść...

negocjatorek, konkretną sytuacją jest potencjalne istnienie 2 obiektywów o tej samej ogniskowej i takim samym świetle, tej samej firmy oraz takim samym wyglądzie, a różniącym się oznaczeniem i ceną podaną pod linkami. Dla mnie to jest konkretna sytuacja. I w tym wypadku można uprzejmie poinformować, że obiektyw 77 Ltd może się różnić co najwyżej kolorem. Są co prawda plotki, ze w srebrnych była nieco inna mieszanka szkła zawierająca związki Pb, a w czarnym ze względów przepisów o ochronie środowiska nie ma tych zwiazków, ale akurat te doniesienia czy plotki nie maja najmniejszego znaczenia ponieważ jakość obrazu dawana przez oba "kolory" jest nie do odróżnienia.

A to, że ktoś podał inną nazwę niż ktoś inny to już jest sytuacja, do której się już trochę przyzwyczailiśmy- w takiej mnogości różnych oznaczeń to wcale nie dziwi

Gringo, no ok. Ja to wszystko rozumiem. ale diplodok, podał dwa linki a ty mu napisałeś że to to samo tylko różnią się kolorem podczas, gdy nie ma takich informacji ani w ceneo ani na stronach sklepu. Napisałeś że to ten sam produkt i ok. Nie mam zamiaru się tu kłócić bo nie ma sesnu najmniejszego. Rozumiem, że chciałeś go poinformować, że jest w dwóch kolorach. Tyle. W tym konkretnym przypadku szkła nie różnią się niczym, nawet ilością kurzu na przedniej soczewce. Ten temat (rozmowy między mną a Gringo) uważam za zamknięty.

qameleo  Dołączył: 04 Wrz 2007
negocjatorek, różnią się ceną :lol: i to koszmarnie :-B

asklop  Dołączył: 22 Kwi 2006
ja to się nie chce wtrącać w waszą pasjonujaca wymianę zdań, no ale ile to można jeszcze ciągnać. To sa te same obiektywy, tylko błąd w opisie. I cena po prostu różna.
Idźcie lepiej robić zdjęcia 8-)

:-B

Skocz do: