JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
  K100D/Super - Uszczelniane body.
Tak sobie kombinuję.
Skoro K200D nie różni się zbytnio budową od K100D to może dałoby się zaimplementować uszczelki z nowszego sprzętu i poutykac nasze Kasetki ? :lol: Trzeba by zrezygnować z uszczelki przycisków RAW i GREEN.
Czy ktoś kto ma możliwość porównania K200D i K100D pod względem różnic rozmiarowych?

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
JackDeJack, dzieci Ci herbata w kasetke pryskaja? :-P

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
A gdyby nagle, w przyszłości zaskoczył mnie deszcz w plenerze ?! I nie mówcie mi, że nie może padać :mrgreen:

WuWu84  Dołączył: 25 Wrz 2007
JackDeJack napisał/a:
A gdyby nagle, w przyszłości zaskoczył mnie deszcz w plenerze ?! I nie mówcie mi, że nie może padać :mrgreen:

Samo uszczelnienie górnego wyświetlacza by mi wystarczyło jeżeli to możliwe. A może ktoś ma już jakiś estetyczny "domowy sposób" na niego. :-)

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
WuWu84, podobno on łatwo schodzi czymś bardzo bardzo ostrym. Trzeba podważyć, chyba nawet z dwóch stron.
Być moze trzeba się posiłowac (nie wiem).

Jest klejony w dwóch miejscach - przy podłużnych bokach prostokąta.
Jest tam podobno jakieś coś co przypomina gąbeczkę.
Ale po otwarciu można to czymś uszczelnić, następnie najnormalniej w świecie zakleić klejem.

Ale to wiem tylko ze słyszenia - i to kilka tyg temu to słyszałem wiec niech nikt nie traktuje tego jako jakis poradnik, jesli ktos sie zdecyduje to na wlasną odpowiedzialnosc :P

Mnie byłoby żal kasetki (no, jakby się zalała to też by mi było jej żal).
jeśli nie masz juz gwarancji na swoją, możesz walczyć.

WuWu84  Dołączył: 25 Wrz 2007
Też mi jej żal, więc odpuszczę jej tak niehumanitarne metody. A przynajmniej do czasu aż się całkiem zasyfi. Swoją drogą mogli to lepiej rozwiązać - wystarczyło podkleić fabrycznie też przy krótszych bokach prostokąta. No w sumie rozwiązali to zdaje się lepiej, tyle że w K200D.

Skocz do: