ahammer  Dołączył: 15 Lis 2007
pomóżcie
Witam! Mam prośbę pisze prace magisterską moje badania polegają na analizie ankiety...bardzo więc proszę wypełnijcie ją pomóżcie w imię Pentaxa:):):)

Oto link dla was 2 min dla mnie coś istotnego! http://www.ankietka.pl/an...pcja-sokow.html

dzieki z góry :-B :-B :-B

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
troszkę dłużej niż 2 minuty... :roll:
trudne było, 30. i 4. pytanie można połączyć

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007
Samp napisał/a:
troszkę dłużej niż 2 minuty...
taaaa, i powtarzają się pytania (jedno często wynika z drugiego itp)

Samp napisał/a:
30. i 4. pytanie można połączyć

tak ale 30 dotyczy ogólnie jednej osoby a 4 jest szersze. Dzieki za sugestie.

Jest to wersja robocza przez promotor zaakceptowana więc ok.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
wypelnilem

niektore pytania sa zle skonstruowane..

dan napisał/a:
niektore pytania sa zle skonstruowane..

Zupełnie jak niektore aparaty... :evilsmile:

mkdexter  Dołączył: 19 Lis 2006
ahammer, ankieta poszła, jaki masz temat pracy? Powodzenia życzę :-B

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Dlaczego autor ukrył wyniki ankiety?

Cytat
Dlaczego autor ukrył wyniki ankiety?

Już odkryłem powinno być widoczne.

mkdexter napisał/a:
jaki masz temat pracy? Powodzenia życzę :-B

Dzięki :-B Temat: Zachowanie konsumentów na rynku soków.

Dopiero mam jeden rozdział napisany więc trzeba się mobilizować.

qameleo  Dołączył: 04 Wrz 2007
nawet fajna ta ankieta :lol: zwłaszcza kiedy człowiek jest wybredny :evilsmile: w temacie soków :-B

powodzenia ahammer,

wieja  Dołączył: 10 Wrz 2007
Wypełnione, powodzenia.

MarWoj  Dołączył: 15 Mar 2007
Zrobione - niech sie przyda.

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
Także wypełniłem,
Powodzenia w dalszej pracy :-)

DDspeed  Dołączył: 03 Wrz 2007
Wypełniłem :).

Niezłe są odpowiedzi na 5 pytanie. :-D

:) Dzięki tym którzy wypełnili oraz jeszcze wypełnia..poświęcając te kilka minut. Jeśli możecie roześlijcie tego linka z ankieta swoim znajomym. Im większa próba oraz większa złożoność jej struktury tym lepiej.

Ankieta o sokach ale po dużym :-B :-B :-B :-B :-B

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
ahammer napisał/a:
Im większa próba oraz większa złożoność jej struktury tym lepiej.

:?: :?: :?: :shock:
A dlaczego tak? To ma jakiekolwiek znaczenie? Możesz to jakoś wyjaśnić?

[ Dodano: 2008-03-27, 21:53 ]
Bo akurat chyba cała literatura w dziedzinie meteodologii nauk społecznych, przynajmniej od czasów wyborów na prezydenta USA w 1936 r. i casusu Gallupa oraz "Lieterary Digest" jednoznacznie wskazuje, że takie badania są do d.... Więc?

matb napisał/a:
A dlaczego tak? To ma jakiekolwiek znaczenie? Możesz to jakoś wyjaśnić?

[ Dodano: 2008-03-27, 21:53 ]
Bo akurat chyba cała literatura w dziedzinie metodologii nauk społecznych, przynajmniej od czasów wyborów na prezydenta USA w 1936 r. i casusu Gallupa oraz "Lieterary Digest" jednoznacznie wskazuje, że takie badania są do d.... Więc?

Nie chodzi o to czy badanie jest do d... czy też nie. Próba ma być losowa trudno jednak o losowość gdy większość osób które wypełnia tą ankiete jest w podobnym przedziale wiekowym do mojego. Tak czy tak najlepiej aby grupy były rózne...czyli abym miał również przebadane grupy skrajne mimo iż mniej licznie. Badanie i tak uśrednie czy jego wyniki będą autentyczne i według zasad...cóż nie pisze doktoratu tylko prace magisterską więc ważna jest odpowiednia baza aby z niej korzystać nie natomiast jest całkowita autentyczność. Nie moge przecież w pracy magisterskiej napisać np. że przebadałem 150 kobiet i 50 mężczyzn bo struktura społeczeństwa jest zdecydowanie inna.

Zresztą zapewne każdy kto pisał prace magisterską/licencjacką/inżynierską wie że liczy się niestety ilość stron. Czegoś człowiek się dowie ale nie znaczy że musi być to bardzo ambitne. Jak mówi kobieta prowadząca moje seminaria - najważniejsze to aby napisać.

Promotor mojego brata mawiał mu: najważniejszy jest wstęp oraz zakończenie...a środek ważne aby był jakiś wykres tabelka itd. Nieźle to brzmi skoro praca ma ponad 100 stron. Ktoś się może nie zgodzić nie ma co generalizować ale co coś w tym chyba jest.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
ahammer, to jeszcze się przyznaj, na jakiej uczelni studiujesz? Bo w sumie z takim podejściem to sobie możesz sam pozmyślać wyniki, odpadnie kupa niepotrzebnej roboty.

matb napisał/a:
ahammer, to jeszcze się przyznaj, na jakiej uczelni studiujesz? Bo w sumie z takim podejściem to sobie możesz sam pozmyślać wyniki, odpadnie kupa niepotrzebnej roboty.

Gdybym sam wypełnił zbyt wiele to wnioski mogły by mi wyjść iście kosmiczne. Tak to mam do czynienia z jakąś losowością. Więc można powiedzieć że badanie ma sens. Studiuje na Akademii Rolniczej w Krakowie marketing i zarządzanie i całkowicie nie wyłączam ambicji ;-) Tak a brat studiował na Akademii Ekonomicznej obecnym Uniwersytecie Ekonomicznym - jednej z najlepszych jeśli chodzi o ranking uczelni ekonomicznych w kraju i co mu mówił promotor :roll:

Dancer  Dołączył: 04 Wrz 2006
Bardzo smaczna ankieta :D

Najbardziej podobają mi się odpowiedzi dowolne... zacytuje jeden:

"kubus-juz takiego nie ma-kiedys był- z dynią, " DOKŁADNIE! PYCHA!

Skocz do: